Monday, March 29, 2010

Tag From GO Shee : 100 Things About Me

SHEE....sempat terlelap nak siapkan 100 questions ni..kepada sumerrrrrrrr GO please answer all the questions ye...hahaha..pada Ustazah dan Blue city..kome juga kena jawab tag ni juga....


 
1. Name : Nakamura Kazuki @ Senpai @ Nakamura Ayase (hehehe)

2. Birthday : Feb 1984.....

3. Location : Petaling Jaya, Malaysia

4. Bloodtype : B+.....berat badan tak cukup nak derma darah..huhuhuh

5. Weight, Height : tak cukup berat (49kg)....tak cukup tinggi (161cm)

6. Favorite Music Genre : Alternative & Modern  Rock

7. Something good about yourself : Seorang yang ske menurut perintahhhhhhhhhh!!!!

8. Something bad about yourself : too honest and humble...

9. Describe your personality in one word : Feeling Good.

10. Celebrities that you like : Ayase Haruka, Ayase Haruka.....Ayase Haruka

11. Songs you like : Dont Dream is Over and Ha Roo Man Keum

12. Favorite Season : Dari Musim durian sampai musim rambutan..hehehe

13. Favorite color : Tahi Cicakkkkkkkk!!!!

14. My ideal girl : Cukupla sekadar menerima ambe seadanya..hiks..hiks..hiks..

15. If you have to choose between same age/older/younger: Younger..hehehe..

16. Your mood right now : Happy (kalau tak tak buatla tag adekkk maness ni)

17. What you have in your pocket right now :  Parking Ticket and Rm 9.00

18. Things you do on freetime : Macam-macam.....paling besh dapat minum white coffee dengan Ayase...

19. Favorite animal : Falcon (pengaruh Bloody Monday)

20. Animal you don't like : Yang Harammmmmmmmm!!!!

21. Things you always carry :  my phones and my wallet

22. When do you want to get married : nape soklan ni wae..wae...sungguh tertusuk hati ambe...huhuhuhu...wae..wae...!!!!!!

23. Drinking limit : I am Muslim and  I don't drink.

24. Song you like to sing at noerabang : Supermassive Black Hole &  Sleeping Child....wuhooooooo

25. Something I want these days : nak makang pizzaaaaaaaaaaaaaa!!! sape nak blanje ambe????

26. When you're home alone : ambe terus kuar rumah...bosanla kalau tinggal sorang2

27. When you're standing in front of the mirror : arrrrghhhhhhhhh...jerawat naik lagi...0.01% ke-encem-man dan turun...huhuhu

28. Clothes you're wearing right now : White T-shirt and Black Short

29. How much money do you have in your wallet : RM300.

30. What you want to buy for your girlfriend : Perfume..kasi wangi skit...hahaha

31. Does height matter to you : yes..tambahkan ketinggian senpaiiiiii!!!!sebab senpai macam kanak2 ribena

32. Runaway experience : takde.....

33. What would you do if you had plans with your friend but they never showed up : kalau dah janji..kasi penumbuk sebiji...hahaha
34. What would you do if the person you loved cheated on you : payahnyerrrrrrrrrr..tapi cintakan buta

35. How long will you be able to wait for the person you love : forever......

36. Hang out Spot : Mamakkkk

37. Item next to you : arghhhhhhhhhhhh files2 keja and mug

38. Memorable CF : .................  : )

39. People you miss the most right now : dot..dot..dot

40. Character you like : Edward dalam fullmatel alchemist
41. When you cried the most : cant remember......

42. When do you feel you're grown up : bila usia kita makin tua..dah lebih suku abad dahhhh

43. What you don't like : iklan yang Rozita Che Wan berlakon..please2 stop that iklan..sangat2 lucahhhhhhh dan bisa berdarahhhhh hidung senpaiiiiiiiiii

44. When you felt happy : apabila tiada masalah dalam kepla...

45. When you were most flabbergasted : so far, i haven't.

46. Best looking person of the opposite gender you've seen so far: Ayase Haruka...hehehe

47. Hairstyle now : arghhhhhhhhhhhhh rambut ikal kut..entahlerrrrrrrrr.

48. Dreams you often have : kawinnnnnnnn..hehehehe

49. What would you say to the people actually reading this : sekadar membaca dan 90% adalah kebenaran

50. Something you're most worried about : my parents and my future wife..

51. When do you look most weak : apabila frustrated ..

52. How do you NOT get dumped : dumpling made from mixture of flour and bananas..hehehe..taktau lerrr

53. 3 things a person NEEDS : love, happiness and money!( copy paste shee nyerrrrrrrrr)

54. Your grades in school: Cangkul hehehehe 7 kut...

55. #1 on your phone : Abuzarrr rasanya....

56. Phone company : Nokia jerrrrrrrrr

57. Phone bill : musti lebih RM100 +++ tapi kurang drpd RM300...

58. Place you want to go: Mekkah yang paling utama..sampingan mustila Tokyo...ayase.......

59. Favorite TV program: Supernatural  and Vampire Diaries..arghhhhhhhhhh Elena Gilbert...

60. Movie that pissed you off: banyak sangat la....

61. Movie you watched with most meaning: Ferrari 1986

62. Most recent movie watched: Alice In Wonderland

63. Movie you want to recommend: Avatar

64. If you could become a character inside a movie: Students in Oppai Volleyball...hahaha sebab senseinya Ayase

65. How many net cafes are you a member to: 1,2,3,4,5.......

66. Which do you go to most often: www.tnb.com.my (ini je bleh buka kat opis)

67. What you feel about this cafe?bleh minta cuti and tengok gaji ..hehehe

68. What you want to say to the starter of the cafe? Salam...

69. You believe it is okay to marry someone else to save the person that you love: kalau cam Ayase ambe sanggup
70. What would you do if your parents didn't bless your decision to get married: Pujukla parents kita..InsyaAllah boleh..

71. Do you think you're a player: tak kut...player mana ? kalau ManU ambe sanggupppppp

72. What time do you wake up: mostly 6.20 A.M

73. When you go to sleep: tak tentu.....

74. If someone you met for the first time asked for your number: bagi je...dah ada response ni...hehehe

75. What would you do if you liked someone at a meeting: Ushala dia.....sampai berdarah hidung....

76. Celebrity you want to go out with: Ayase Harukaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

77. How many kids do you want: 2 girls and 2 boys...mudah-mudahan tercapai..InsyaAllah

78. Something you really want to be good at: apa-apa ajelahh
79. What I want to be in 10 years: Anak dah masuk sekolah..dan bini maintain cunnnnnnnnnnnn...kalau tak cari 2nd wife..hehehe
80. Someone you're jealous of right now: yang dah kawin dan ada baby....arghhhhhhhhhhhhhh

81. A word that you use a lot: Salam

82. What I do when I first wake up: drink a glass of water.( sama je)

83. What would you do if you picked up a million dollars: tak mungkin terjadi....

84. What would you do if you became invisible: hehehehe..banyak makna ni...hehehe
85. Singer you think is the best singing live: Muse and Lifehouse

86. Singers you don't understand why they even sing: Bujang Sepah?????

87. A kind of woman you don't like: kalau perasan cun...dan jual mahal..perghhhhhhh panas telinga!!!

88. A kind of man you don't like: cakap besar......kalau jumpa ambe..rasa cam nak sekeh je kepla ...

89. What would you do if you found someone you love more than the person you're dating right now: dah terjadi pun.....pilihlah yang terbaik dan pastikan keputusan tersebut yang paling baik
90. What would you feel if you met someone you've broken up with: hanya mampu tersenyum dan ambe doakan yang terbaik buat dia...

91. Most important possession: my family and my heart.

92. What you do when you first get online: check my blog and email..berduyongggggggg tiba...
93. What surprised you the most: ... bila orang cakap saya ske senpai sebab senpai ni cam budak2!!!!hahaha..

94. What you do when you can't fall asleep: cuba untuk tidur juga sebab kalau tak esok akan sakit kepala tahap gabannnnnnnnn

95. What do you think you were in your past life: I am muslim dan iman ambe tidak akan goyahhhhh

96. If you were to be born again: menjadi lebih baik dan memperbetulkan kesilapan yang pernah dilakukan dulu

97. What are you going to do after you finish this: perhaps..tido..sebab sudah nak demam lagi

98. How honest were you: entahla..cuma mostly orang cakap..senpai nape baik sangat!!!!

99. What do you want to say: how to not overcome procrastination? blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

100. Site you visit Often : semua ada tambah bila ada HSBB..hehehe

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Sunday, March 28, 2010

Tag yang dicuri drpd blog Geng Ottoke!!!

Lamanya tak hupdate..banyak perkara berlaku..apapun ambe kena strong untuk menghadapi hari2 yang mendatang...just nampak entry ni cam besh je...so shee..ambe jawab bolehhhhhhhhh????..hehehehe

The Rules:



Using only song names from one artist, cleverly answer these questions. Try not to repeat a song title. You can choose whichever song title that suits the answer - or you can choose to put your iTunes on shuffle mode to choose the answer for you.


Pick Your Artist.
MUSE

Are you male or female?
Soldier's Poem...mustila jejaka idaman gadis2 jepun( empunya kepada Ayase Haruka )...opppsss....male la...(lagu ni sangat sempoi..layan je ala2 lagu spiritual skit...)

Describe yourself.
UNO( ambe adalah ambe..tiada orang yang anggap dia dia ambe..bla..bla..bla).....ambe seorang je yang rasa sangat handsome ( please dont say nak termuntah!!!)...berperasaan agak  malu2 kucing skit....ceria...dan slumber jerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

How do you feel about yourself.
Feeling Good....walauapun koyok masih tak tertanggal..namun ambe feelinggggggg good je...( Didi Benami nyanyi dalam American Idol sangat besh....ambe ske suara dia....lari topic jap)

Describe where you currently live:
City of Delusion..berangan-angan berada di Tokyo sambil minum white coffee dengan Ayase Haruka..hehehe..memang delusionnnnnnnn betui ni...hahahaha

If you could be anywhere, where would you be:
United States of Eurasia...no komen.. sebab jawapan paling sesuai dengan soalan

Your favourite form of transportation:
Time is Running Out...memang sangat2 sesuai sebab pe kalau still teringat kisah2 lama..kita tak kan ke mana..

Your best friend is:
Starlight....twinkle2 little star.....hehehehe

Your favourite color is:
Darkshines...hitam2 yang manikam...

What's the weather like:
Supermassive Black Hole...

Favourite time of the day:
Hyper Music..hari yang dilalui  memerlukan irama dan irama itu adalah muzik...

If your life was a TV show, what would it be called:
Muscle Museum....entahla...tak tahu.....no answerrrrrrrrr

What is life to you:
Unintended...sangat2 tak faham kenapa..mengapa...dan bagimana...huhuhuhu

What is the best advice you have to give:
I belong to You..hehehehe...adekkkkkkkkk ada skit juga manessssssssss

If you could change your name ,what would it be:
Assassin.........Creed 2...games besh debush debush untuk PS 3..jom sapa nak joinnnn..hahaha

Your favourite food is:
Butterflies &  Hurricanes...hahaha..bantai je lah

Thought for the Day:
Hate This & I'll like You..hehehe

sangat2 kemerapuan skit.........apapun ambe sangat ske akan Band Muse ni..mula layan masa tahun 1999...time lagu Unintended release.......

Wednesday, March 24, 2010

Saturday, March 6, 2010

Sudut Baca-Baca Part 9 : The Time Traveler's Wife

Pertama sekali..ambe agak tersentak membaca entry Noona Tedi.....Dak Utih sudah tiada dan meninggalkan kita selama-lamanya...apapun ambe harap Noona Tedi bersabarlah dan mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi....mudah-mudahan semangat dan kasih sayang noona Tedi kepada Kucing2 lain tak akan berubah dan akan bertambah berganda-ganda...apapun pasti akan kerinduan jugala entry2 telatah dak utih selepas ini......

Keduanya..buat rakan2 blogger sumerr....ramai asyik bertanya manala agaknya senpai ni ye..tak nak berblogger lagi ke...senyapppppppp je....hahaha...ambe still aktif berblogger..malah cant wait nak bergadering dengan team GO...harap2 adala yang sudi bawa KARIPAP ENSEM ye...hahahaha...ambe masih lagi sinuk dengan training di JEC SSJ Cameron Highlands.....dekat sini takde internet.....so sangat payah..dulu masa ambe tinggal sini ambe masukkan streamix tapi sekarang streamix dah potong dah....so memang sukar nak hupadate..sekali sekala lepak town ipoh atau RR tapah..barulah bleh online sekejab...itupun guna anset je..so sangat2 terhad.....apapun ambe akan kembali bersama entry Jdorama dan Kdrama yang lebih besh debush2...

Ketiganya...dalam kebosanan malam2 di Cameron Higlands..sempat lagi ambe sama member ambe Sham, Jampok dan wife dia Yan..gi Ipoh Parade.....layan Nasi Lemak Ayam Kampung......lagi pun member ambe ni nak sangat tengok citer Niyang Rapik...ok kira ni first time layan citer Melayu kat GSC......nak kata besh sangat.....bolehla....adala juga jalan citernya..cuma ambe kureng skitla si awek Liyana tu berlakon.....kalau kasi si Amani ke atau awex2 lain..mungkin lagi besh kut..so sebelum start movie..sempat lagi ambe membelok ke Popular dan akhirnya dapat juga beli novel wish list ambe : THE TIME TRAVELER'S WIFE  karya Audrey Niffengger....wokey grend novel ni bukannya supernatural ataupun vampire..namun setelah dibaca..citernya sangat kreatif dan sunggug menyentuh jiwang..hehehe....namun ambe tak baca habis lagi..suma cover sinopsis je:

 Ceritanya berkisar si mamat Henry yang sebenarnya mempunyai kebolehan luar biasa merentas masa ke zaman silamnya serta ke masa depannya...pada awalnya dia menganggap adalah satu anugerah namun apabila keadaan tidak terkawal dan tertekan dia telah berjumpa pakar sakit jiwa dan dia disahkan menghidap penyakit genetik yang luar biasa..pengembaraannya merentas masa berlaku secara spontan...tengah mandi...sedang makan...sedang berjalan dan apa yang menyedihkan lagi keadaannya ini memberi tekanan yang sangat hebat....namun takdir telah ditentukan...dia kembali ke zaman silam untuk bertemu dengan ibunya yang meninggal dunia sewaktu dia kecil...tanpa disedari kehadirannya itu telah diperhatikan si budak kecil bernama Clare....semakin lama semakin rapat dan akhirnya Clare mengakui yang dia mencintai Henry....Si Clare sabar menanti sehingga ke usia matang dan mengharap si Henry melamarnya....atas dasar cinta merentasi masa mereka berkahwin dan si Henry sangat2 tertekan manala tahu di hari bahagianya tetiba je..penyakitnya merentasi masa kembali.....si Clare pula terpaksa menghadapi kesukaran hidup dengan Henry ..namun di atas kesetiaan dan kesabarannya akhirnya mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan..namun sekali lagi mereka menghadapi cabaran dan dugaan apabila si anak kecil itu turut menghidap penyakit genetik yang sama..henry sangat2 cintanya Clare dan menyanyangi anaknya....namun setelah mengetahui bahasa dia akan mati melalui penyakit merentas masanya...dia terpaksa membawa diri demi tidak mahu melihat si clare dan anaknya sengsara..si Clare pula tetap percaya pada cinta dan takdir bahawa walau apa yang terjadi mereka pasti ketemu jua.....namun endingnya..hehehe..kena baca sendirila.......sebab ambe pun belum habis lagi...namun gaya penulisan dan plot yang dibawa daripada usia Clare 6 tahun sehingga ke gerbang perkawinannya sangat2 menarik..antara novel terbaik yang pernah ambe baca.....hahahah tukar selera skit..asyik vampire je...........so ambe merekomenkan kome sumerrrrrrr belila....memang berbaloi-baloi............so cukupla kut entry express ambe kali ni....selamat membaca sumerrrr