Thursday, August 19, 2010

Jang oh Jang

Hari Senin yang lepas adalah time posa yang tak besh jugala bagi senpai..sebab masa balik keja..jam tahap akazabannnnn..di tambah dengan hujan yang lebat mecurah-curah...dan sudah tentula berbuka posa dalam keta...huhuhu..nasib bek dah ready sekotak air dan sebungkus bun kacang..kalau tak terlajak nak berbuka...
Bila difikirkan balik beginila nasib orang bujang ye...balik umah takde sapa nak tolong sediakan untuk berbuka..tengok member2 yang dah kawen..aisemen releks je diorang..balik sudah tersedia..cuci tangan je nak ngap..ngap..huhuhu...( tu la suruh kawen dok asyik bilang nanti sat la..nanti sat la...lama-lama ambe gak yang seriyat..)..

Macam ni la..pagi2 sebelum matahari naik dah pun bergerak nak ke opis...kononnya gerak before pukul 7 pagi blehla sampai awal ke opis..tapi sangkaan ambe ibarat Lopat Tikam ( kuih teringin nak make tapi dok jumpe agi)...kereta mak oiiii berduyonggggg tiba...terus jammy the nation tahap gabannnnnnnn..tention dan berderau2 tahap kepanasan ambe di dalam kereta walaupun as usualla air-con kereta proton ni sejuk nak mampushhhh.....dalam tension2 sempat snap gambo di atas nasib bek cuaca ok kira mood bleh control lagi la...lagi pun gambo ni cam cantik je..tenang skit..huhuhu
sampai opis cam biasala tungang langkang la nak siapkan kerja ..dah alhamdulillah nasib bek presentation yang ambe sediakan untuk bos ok tak banyak sangat komen....pastu time present bleh plak jumpa Boss Makencik...hehehehe...bak lagu nasyid brothers ni :

Pertemuan kita di suatu hari,
Melahirkan Ukhuwah yang sejati.... bla..bla..bla

Bos ambe pun present la....bla..bla.bla..dan kami rasa ok gak sebab GM  aka Mr Gucharan takde ..kalu perghh..confirm banyak lagi soal siasat yang perlu dijawab...lepas je selesai terusla  nak balik sebab from Bangsar nak ke rumah confirm jam juga...huhuhu bulan Ramadhan ni memang banyak menduga Kesabarn...tepat jam 4.45 ptg terusla berdesub sebelum kereta ambe dipanjung oleh seorang awek cun ....memang panas babe sebab dahla ko langgar peraturan pastu ko pancung plak aku..disebabkan bulan Ramadhan ambe bersabarla..kasi chance..(nasihat buat gadis2, mok cik-mok cik , kakak& kakek,,,noona nooni dan juga adekkk2 manessss..bawa keta tu berpada2..ambe paham kome  sumerr balik nak masakla..nak sediakan juadah berbuka..namun  kena juga faham perasaan orang lain ..bertoleransi itu perlu dalam Islam...sabaq no takkan lari juadah tu kalau tak kejar..hehehehe)
Lepas tu  terusla ambe drive nak balik..sekali lagi ambe di hons oleh kereta Honda city kat belakang suruh kejar lampu isyarat walaupun dah kuning..ni plak mamat yang menghanginkan ambe plak...jaga ko siap ko..( sorryla ye tahap kesabaran senpai sudah tergugap ditambah plak yang hons adalah LELAKI...kalau gadis2 mungkin bleh control)...lepas je lampu hijau ambe sengaja lembabkan kereta bagi dia potong ..lepas ambe kejar dia cucuk skit belakang...(konon2 nak kasi gabrala kat mamat tu..pastu sempat gak ambe selisih dengan dia usha skit muka dia sambil turunkan tingkap..perrghh terasa macho la time tu...hahaha.mamat tu confirmla gambra walaupun hakikat sebenar ambe ibarat anak kambing dia ibarat ibu kambing... tapi tak kisahla sebab size doesn't matter.....terus mamat tu speed laju meninggalkan kereta senpai..terus tergelak2 ambe dalm keta...padan muka dai tu la..kan dah kena gertak....so terusla mabe nak membelok ke Jlan Timur...namunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Perghhh jam kat sini lagila dasyat tak bergerak langsung terusla ambe singgah opis jap...buatla keja apa yang patut....pastu dalam pukul 6:45 baru nak balik time balik plak

lihat la jam  masih lagi teruk ditambah pl;ak hujan nak turun sampai je dekat Hospital Assunta..hujan memang lebat gilessss ..so jam bertambah teruk dan sampai sejam ambe terperangkap dalam jam walhal kalau tak jam 10 min dah bleh sampai umah...so pengajrannay mungkin ni la balasan ambe menghanginkan mamat tadi tu..baru teringat bahawa kita bulan posa ni kena la bersabar tak kisahla dalam apa jua keaddan sebab..sabar bi adalah sebahagian daripada sifat umat Islam..so senpai blajar banyak2 bersabar ye len kali..malama plak nak gi tarawikh..perghhhhhhh lambut surat terpadam dek hujan lebat so terpaksa la sembahyang dekat umah je la..buat 8 aje la..walhal bleh je gi masjid ..tapi seba hujan lebat mabe dah malas nak drive jauh2.... so macam ni citernya kisah si bujang yang tension dek trafik jam..jang oh jang.. 


7 comments:

waiem said...

Saba la senpai...taim hujan bersamaan jem gilos kat kl ni...ambe pon sangkut smlm sejam setangah lebih nak pegi buka ngn bos kat big plate subang permai..hehehe

ashie023 said...

sabo jelah senpai..
next time pindah duk cameron balik..huehhe...

NuRuL said...

:-)
Nasibla Cameron Highlands xde masalah berkenaan..
Ni mcm dh kena penyakit nrl yg suke amik gmbr time2 gtu, hehe..by the way, gmbr matahari dgn awan tu cntik :-)
titis hujan kt cermin tu buat nrl teringat satu ayat,
do you want to know how much i miss u? Just count the raindrops ;-p

Elf said...

senpai, siap tunjuk macho tu yg tak tahan tuh..ekekeke..

alah, dugaan bulan posa tu senpai.. Nasib baikla, senpai ni sabo orangnya, sopan santun pulak tu, anak siapa agaknya*sambil tunjuk ibu jari.

white rose said...

salam senpai...
SELAMAT BERPUASA...

alahai, keciannye senpai...
berkejaran2,pastu semua kena sediakan sendiri...

senpai kena cepat2 laa kawin, nti xde kelam kabut mcm ni lagi ye...

pastu banyakkan bersabar ya...
bulan puasa ke atau bulan lain, mmg kena bersabar...

white rose said...

link terbaru i...

http://bungarosputih.blogspot.com/

Ryuzaki "L" The KiD said...

Lol! Raya ni, jgn dok mencari duit raya je, cari2la sekali calon yang sesuai. haha..