Saturday, February 13, 2010

Kawin..umah baru....want to be an engineer...dan outstation lagi...

Fuhhhhhhh..lega sebab ambe cuti hari ni dan continue sampaila rabu..khamis kembali bekerja....so mungkin hari ni sumerrr sibuk nak balik kampong ye...hehehe..senpai InsyaAllah esok...sebab on da way balik singgah umah Anip member ambe untuk makan kendurinya di Kampar..hadiah pun ready dah....huhuhu seorang lagi member ambe berkeluarga....sepatutnya ambe ada 2 jemputan satu from Anip dan satu lagi from Baim..tapi ambe terpaksa pilih yang terdahulu....sorryla Baim..sebab komenyer jauh bebeno  Kuala terengganu.....apapun tahniah juga kome.....tak sangka diam2 upernya dah kawin ye kome...hahahaha

wahhh cantik kad2 jemputan ni...awal bulan 3 besfrend ambe plak kawin si Shidee......bulan 5 si Tengku plak...warghhhhhhh...sumer sudah selamat..ambe je masih terkontang kanting lagi..InsyaAllah mudah-mudahan berkat datang kenduri kome sumerrr ambe nanti dapat bini cunnnnn...hehehehe...

Dalam sibuk2 bekerja sampai tertido zzzzzzzzzzz..hehehe.nasib bek tak terkantoi....ambe telah pun dapat rumah untuk di sewa...deposit semuerrr dan settle..cuma masa nak angkat barang je takde..dua hari lepas dan angkut sikit2( Noona waiem..memang tak besh pindah randah ni kan..penatnya....fuhhhhhhhhhh....) umah baru ambe tingkat 3 dan sudah confirm takde lift la bagi flat 5 tingkat...sudah angkat washing machine dan TV...peti sejukkkkkkkk tersadai lagi..memikir camne la nak angkat?????pening2....tak masuk lagi meja kerusi...katilllll....perghhhhhhh mau patah pinggang ni....hahahaha..apapun kondisi umah sangat bersih dan tenang...paling penting parking kereta tak perlu berebut2 malah berdekatan pasar malam seminggu 3 kali...masjid...tempat makan dan ke opis cuma 15-20 min...sewa pun berpatutan....cuma nak menapak naik tingkat 3 je payah skit...hahahaha..

Oraitttttt tak bakal rumah si bujang senpai and da geng...setakat ni ambe 2 orang je dengan member coming soon bertiga kut bila member ambe from cameron highlands berpindah sini..jadi weekend husbandla member ambe tu....still masih banyak barang tak habis angkat lagi..break cuti raya cina dulu..kutip angpau dan buah limau dulu...hahahaha

selain penat angkat barang ambe penat juga membuat eletrical drawing dekat Opis..yang bos masih sibuk dengan delegasi nuklear Korea dan meeting untuk Bakun Power Station...InsyaAllah 22 Feb bos ambe akan ke Korea lagi dan ambe plak outstation selama 17 hari dekat tempat lama..hehehe SJ Cameron Highlands untuk training DCS dan Scada system...huhuhu..lagi terbiarla blog ambe ni....

Sesibuk mana pun ambe..white coffee mesti menemani ambe...malah mug ni juga seolah2 memberi semangat untuk ambe terus gigih berusaha sehingga berkembang kerjaya ambe ni...hehehehe..pastu zzzzzzzzzz.....hehehe

Cuma kat sini ambe juga nak sharing knowledge skitla....bagi yang berminat nak jadi engineer cabuk cam ambe tak kesahla civil, mech, elect or chemic ke...yang penting korang kenala strong dan sanggup menghadapi cabaran....walaupun kekadang bebanan kerja terlalu banyak dan penat sampai nak give up..namun pasti ada hikmaknya.....tak caye tanya GO hurul...she is civil engineer.... dan apapun kerja memang tak mudahkan...namun ambe amat berpuas hati dengan kerjaya ambe sekarang walaupun gaji tak besar sangat tak mampu nak pakai Lancer or Civic or Cardina or Skyline...namun alhamdulillah...la cuma aims ambe....ambe akan pastikan ambe akan menjadi salahs seorang perintis jurutera muda untuk project nuklear di Malaysia..sokang senpai ye...huhuhu..xong xi Fa Cai...jom esok ramai2 kutip angpauuuuuuuuuu!!!!



5 comments:

faye said...

wah...senpai na dtg kampar...bestnyer...leh la saya copy citer2 korea n japan yang best dr senpaikan.....tp senpai kampar kat mana org kawennye....saya pun duduk kampar....

hans said...

hahaha
aku dah sampai umah dah
happy holidays

white rose said...

oppa...

hahaha...

wah, sonoknye ade umah baru...
leh singgah umah senpai ye...

smoga senpai sehat slalu & jaga diri bebaik...cepat2 pinang anak dara org nih...

p/s :duk melayan perasaan tgk BOF...hurk...

HuRuL_AiNi said...

SENPAI.....

nice house....hohoho...
cayo2 senpai...ambe pun busy2 je skarang...tp xde la busy sangat pun...hahaha...tp lepas CNY ni mau pecah kepala gak...& kemungkinan terabai blog juak...

ngeh3...betul tu senpai, gaji kita ni xde la besar pun...huhu..tapi bila dah berjaya hadapi cabaran tu rasa best gak...hahaha...baca blog senpai ni buat ambe semangat sikit nak kerja ni...hehehe

apapun, cayo2 senpai :)

waiem said...

Wah cantek umah...kan memang penat pindah umah lelebih tak de lif...saba la senpai...mintak tolong kamen rider tolong angkatkan mesin basuh...hehehe