Sunday, February 21, 2010

Entry for end of February

Salam....ok hari ni ambe rasa okey skit setelah minggu yang sibuk..masih berkemas2 dan menyumbat segala keperluan dalam luggage bag ambe ..so keperluan untuk 17 hari...first time outstation paling lama....ambe rasa lama dah tak hupdate blog....bukan tak singgah..singgah juga cuma takde entry besh untuk dikongsi....sekarang tak sempat pun nak layan Jdorama dan Kdrama...malah koleksi novel vampire terbaru karya Masi Mancusi pun ambe rasa menarik namun masih belum sempat nak baca preview ataupun sinopsisnya....kekadang masa untuk diri sendiri pun tak cukupkan....hahahaha..malah entry besday untuk diri sendiri pun ambe tak sempat nak buat..walaupun dah berlalu 4 hari yang lalu...
dalam diam tak diam dah menginjak usia ambe melepasi suku abad....sudah tua setahun dan pasti sudah setahun makin dekat ke destinasi abadikan...huhuhu...masih lagi seperti dulu..masih mencari laluan yang stabil untuk memperbetulkan segala yang masih lagi naif buat diri ambe ini...mencari sesuatu yang masih belum ketemui lagi....kerjaya.Alhamdulillah semakin ke depan....kematangan fikiran makin bertambah..cuma mengharapkan diri ini dapat diperbaiki lagi untuk menjadi insan yang lebih tawaduk dan bertakwa....masa sudah tiba untuk ambe melangkah ke depan dengan penuh yakin ..doakan terbaik untuk senpai....

seterusnya entry yang biasa2 je....hahaha..lepas penat seminggu berhempas pulas siapakn kerja..petang jumaat adalah sesi relaks bersama teman2 sepejabat yang besh..hahaha..baru sebulan ambe kat sini..penerimaan cukup baik..malah semakin kamceng jugala...hahahaha..walaupun cuma secawan Milo dan biskut kering..namun tetap meriah juga...hahaha..hilang juga tension dan pressure kerja....

Seterusnya....untuk geng2 jdorama dan kdrama...gomenne..sebab tiada entry terbaru...memandangkan masih lagi tiada masa nak layan....cuma ambe sekrang tengah mendolod JDORAMA : Code Blue 2 baru sampai episode 4 dan Bloody Monday 2 baru episode 3....bila nak dilayan..entahla.....bagi peminat Vampire Diaries dan juga Supernatural...episode 15 akan release pada 25 March nanti..mungkin sekarang bagi laluan untuk Olimpic Musim Sejuk 2010....cuma di sini sempatla ambe nak reviewkan satu filem Japanese yang nampak quite interesting ditambah plak si cantekkkkkk manesss Karina berlakon juga ...so terus teruja nak previewkan..hahahaha


Film bertajuk Parade 2010 ini...bagi ambe agak relevan dengan gaya hidup di bandar2 besar....hahahaha.kisah diplotkan tentang apartment kecil yang mempunyai 2 bilik disewa oleh 5 orang yang mempunyai pelbagai background...ada sebagai student, orang gomen, gigolo, ilustrator, serta orang nak jadi artist..citer nak agak simple..cuma yang menariknya..citer ini mengingatkan ambe pada siri drama Love Shuffle..sebab bezanya citer tersebut diorang sewa di apartment sama cuma di rumah berlainan..pelakon2nya juga boleh diketagorikan agak hebat2 juga....


Tatsuya Fujiwara...sangat famous setelah siri Death Note kuar..malah lakonan dia pun orait juga....

si cantik maness Karina...antara wanita tercantik la bagi ambe...mula ske tengok dia ni berlakon masa drama Daisuki..namun makin2 ske masa Love Shuffle....sekarang bertambah2 ske..hahahaha

keisuke koide...siri Gokusen.....masih ingat tak gokusen 2 kalau tak salah ambe....dia ni tak nak datang sekolah sebab kes bola keranjang..pastu...sensei Yankumi datang pujuk balik...pastu dalam drama rookies..watak dia ni yang sangat menyerlah....antara drama terbaik juga..sila layan rookies 2008 ye..

seterusnya si Shihori Kanjiya....member baik kitagawa kekko dalam drama buzzer Beater.....cukup comel dan wataknya yang bersahaja..cuma muka nampak mature walaupun muda daripada ambe..hahaha...

dan pelakon baru yang ambe tak kenal sangat..namun filem Rise Up mengisahkan percintaan dengan si gadis buta menaikkan nama si mamat kento Hayashi...sial layan juga filem tersebut sebab sangat menarik..

So ini je la filem yang sempat ambe reviewkan...kalau ada kesempatan akan direviewkan lagi...hahahaha..so ambe mau kuar makan dulu..huhuhu cuaca masih panas kat luar...pening kepala .....ambe juga perasan ramai peminat2 jdorama singgah kat blog ambe..namun mungkin response ambe lambat so takpela....sila2 singgah ye...kita bleh bertukar2 citer2 besh ni...paling tak tahan bila agaknya GO nak open table dekat williams...hahaha..hari tu ada lalu namun orang ramai sangat terus tak jadi.......terus pegi ke Murni kat PJ..dengar kata Restaurant Murni..adik williams nyer...lagi tak tahan..kena berebut meja..ok..pasrah..layan KFC je dekat blakang restaurant tu...hahahaha...

8 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

huwaaa!!!

itu lelaki yg rambut kaler oren dlm Gokusen 1.

Bukan 2 kan?
Satu~
sebab ada lelaki yg berlakon dlm Boys Over Flower.

Dan ada KIRA?!
Ok zara, sila pitam!!
suka sangat2!!!

ashie023 said...

Hepi behday senpai..
hope for the best<-ayat skema..

berapa ari bulan benonye behday deme?biarlah ucap jelah

white rose said...

alohai senpai...

hepi besday 2 u...
hepi besday 2 u...
hepi besday 2 senpai...
hepi besday 2 u...

"Ya Allah, jagalah sahabatku ini, kuatkan kakinya dijalanMU, kuatkan jasadnyadengan rohMU, buatkan dia tersenyum hingga ke syurgaMU...bahagiakan dirinya bersama2 org tercinta...

waiem said...

senpai bg emel or contct no...nak organise deting kat william...hehehe

waiem said...

eh emel ambe

ymaulai@yahoo.com

xXrucciXx said...

eh, bile masa plak besday senpai ni? uhuhu xtau pulak...

kejap je kan dah 2010... umo lak makin tua.. aishhh.. huhu

all the best 4 u..

blueCITY® said...

salam cikara

hepy belated besday boy
heeeeeeeee

tq sharing
rindu nak tgk citer yg besh2 arh

taking care ya
heeeeeeee

widydib said...

birthday boy ke ni....hehe.... nways..happy belated birthday...