Thursday, March 12, 2009

Jdorama : Kami No Shizuku


Walaupun Beethoven Virus baru episode 8 tapi aku dah terjumpa sebuah drama Japan yang agak best juga untuk dilayan… drama terbaru lakonan kamenashi Kazuya. Selepas ngetop dengan drama Nobuta , pastu Tatta Hitotsu No Koi, Gokusen,…sekarang datang plak drama Kami No shizuku…….atau kalau ditranslate lebih kurang Dewa segala Minuman la…….drama ni juga adalah adaptasi manga karya Agi Tadashi….
Sinopsis:
Story bermula bila ayah kamenashi yang merupakan seorang pengkritik wine yang terkenal meninggal secara mengejut dan meninggalkan warisan wine yang sepatutnya diwarisi oleh anaknya iaitu kamenashi. Tetapi Untuk mewarisi segala kekayaan ini dia perlu menyelesaikan misteri peninggalan 13 wine . Dia perlu meneka dan mencari kesemua wine ini. Memandangkan dia ni tak minat sangat dalam dunia wine ni, jadi masalah timbulla bila nak selesaikan kes misteri ni.Kebetulan plak adalah seorang pekerja baru yang merupakan awexs dalam drama ni iaitu Naka Riisa, so dengan bantuan si awexs ni la dia cuba menyelesaikan masalah ni. Namun dia perlu menghadapi tentangan daripada anak angkat ayahnya iaitu Tanabe Seiichi yang turut sama bersaing dengan dia untuk mewarisi kekayaan harta peninggalan ayah kamenashi.Kes ini menjadi bertambah rumit juga apabila adik Tanabe yang merupakan seorang model iaitu Sasaki Nazomi cuba berbaik-baik dengan kamenashi dan cuba mencungkil maklumat agar dapat membiarkan abangnya menang dalam pertarungan ini……so DVD kat kedai rasanya tak jual lagi la……so u all semua kena sabo la ye….apa pun this drama quite interesting ditambah plak dengan OST One drop daripada Kat tun….so apa lagi…layannnnnnnnnnnnnnn




5 comments:

HuRuL_Aini said...

urm...macam best...dah dapat imagine maybe kame akan gila2 macam dlm crita 1 pound gospel :). konfem aku cari crita ni...hehe
neway, ari tu aku ada jumpa blog yg jual dvd crita korea dgn harga yg murah betul....i think dlm belasan ringgit utk 1 crita...:)

Nakamura Kazuki said...

nanti kalau kesempatan aku try tengok kat website ni...dah teruja ni bila sebut murah je....hihihi

HuRuL_Aini said...

http://jdoramabonita.blogspot.com/

ni blog tempat jual cite jepun murah tu...ada yg 9 ringgit lebih je...not bad la....tapi aku best lagi, download je...free....hehehe

Nakamura Kazuki said...

Nak download tak sempatla....ok nways honto ni arigato......

Ryuzaki "L" The KiD said...

Supe energetic kame kat dlm drama ni. Hoho.. konpem ak tengok. Sama cam Hurul Aini, download juga. haha..