Tuesday, March 24, 2009

Kdrama : Akai Ito

Tahniah buat my Onee Chan (kakak) sebab dapat baby girl last week….can’t wait to see anak buah baru aku yang ke-dua……so semalam aku pun turunla Ipoh mencari special gift for my sister and her daughter …dalam pusing-pusing mencari hadiah terjumpala plak satu latest drama korea yang agak menarik…..Akai Ito…tanpa berfikir panjang terus je aku beli..melesapla RM 29.90…hahaha takpe hobinyer pasal….jadi setelah melihat synopsis dan preview drama ni…so memang menarik dan tertarik…walaupun aku tak tengok lagi tapi base on rating drama ni pada musim sejuk dekat jepun agak tinggi dan aku rasa antara drama alam persekolahan yang sangat menarik……untuk peminat Jdorama di sini aku priviewkan……………………….


Sinopsis :

Drama ni berdasarkan novel ter-famous yang dikeluarkan pada tahun 2007 yang bertajuk Akai Ito (Benang Merah..rasa-rasa maksudnyer).Drama ini dplotkan berdasarkan kepercayaan takdir yang menentukkan jodoh dan pertemuan atau senang dipronouskan sebagai “red Thread of Fate”..tengok drama ni mesti faham..hahaha….ok lets jump to the story k….watak utama dimainkan oleh Nao Minamisawa sebagai Mei yang sangat rapat berkawan sejak kecil lagi dengan Yuya lakonan Yazaki Hiroshi…dalam pada masa yang sama Mei ada seorang kakak yang bernama Haruna lakonan Sayuri Iwata yang turut sama berkawan baik dengan Yuya..bila dah besar Haruna pergi ke High school yang berbeza tetapi Mei dan Yuya still lagi g sekolah yang sama gak..so dah tiap2 hari g sekolah sama-sama dan balik sekolah sama-sama, timbulla perasaan cintan Mei dekat Yuya…tetapi nampaknya Mei bertepuk sebelah tangan sebab yuya telah lama menaruh ahti dekat Haruna sebab Haruna memang marvelousla hahahaha……so apa lagi mei pun berasa macam frust dan dia percaya yang jodohnya memang dengan Yuya.. samping tu juga mei ada seorang memner baiknya kat school yang bernama Atsushi lakonan Junpei Mizobata yang merupakan seorang yang pendiam tetapi matang pemikirannya. Atsushi ini juga sebenarnya pun turun menyimpan perassan dekat Mei…so kalau nak tau lebih lanjut kena tengok drama ni sebab aku pun baru beli tapi tak tengok lagi punnnnnnnn…Cuma yang aku nak promote drama sebab storynya agak berisi..sarat dengan citer kemanusiaan seperti macam mana Mei cuba menghadapi kenyataan yang ayahnya penghidap cancer..pastu member sekolahnya yang terlibat dengan dadah dan bagaimana dia cuba memberi pertolongan terhadap kawannya…macam mana remaja yang terjebak ke dunia social akibat tekanan hidup dan akhirnya kembali ke pangkal jalan.Di sini jugala kita dapat menyaksikan bagaimana perjuangan mereka dalam mencari erti sebenar persahabatan dan arah tujuan dalam hidup…….so memang antara drama yang menarik…so apa lagi bagi kaki Jdorama….blehla mendolodke, mengcopy ke…atau membeli drama ni( macam aku)…..akhir kata selamat menontonnnnnnnnnnnnnnnn!!!!


Watak-watak Utama :


Nao Minamisawa

Sayuri Iwata


yazaki Hiroshi


Junpei Mizobata

Priview Gambar-gambar menarik!!!
























3 comments:

HuRuL_Aini said...

waa...macam best...hehe
tapi skarang dah makin buzy...lama dh x tgk drama ni....huhu

Nakamura Kazuki said...

aku pun sama..tapi dah jadi tabiat ske kumpul dvd..bayangkan world within beli tapi tak tengok lagi,On air pun tak tengok lagi, akai Ito pun...entahla bila nak tengok.....sama macam ko juga..kebuzian yang melampaula kan....

HuRuL_Aini said...

ya ampun...byk nye kumpul...rajin ko beli ye...aku dwld je...hehe...tp tadi aku cek harddisk laptop opis lbh 100GB aku guna utk save drama...huhu...kena burn cepat2 ni...hehe
suka je kumpul kan...tengok x tau lg bila....haha