Monday, June 1, 2009

JDORAMA : Buzzer Beat - Gakeppuchi no Hero

Setelah blog ambe diupdate dengan drama Atashinchi No Danshi dan Mr. Brain….lama gak ye nak mencari drama-drama Japan yang best untuk dipreview………..akhirnya terdetik kat fikiran ambe bila baca cbox ambe sendiri..ok..ok korang nak tengok Code Blue…….best citer tu….ske OST drama tu Hanabi oleh Mr.Children…..ditambah plak ada Aragaki Yui dan juga Toda Erika serta Yamapi…ok citer kali ini bertajuk Buzzer Beat Gakeppuchi no Hero, puas ambe menjelajah dalam ternet ni nak cari cover page drama tak jumpa-jumpa………..memangdrama japan susah skit……………namun pada firasat ambe dama ni nampak mantap untuk ditengok..sebab pelakon-pelakonnya…best2 dan hebat2 belaka, , ada Mizubata Junpei, (drama best lakonannya dalam Akai Ito), pastu Yamashita Tomohisa (drama menjadi topic perbualan cbox ambe..heheheh…Code Blue), Kitagawa Keiko (tak pernah tengok drama or filem ni sailor moon…tapi cartoon pernahla….), Aibu Saki (mesti Hurul Aini tau …yela dengar sampai meleleh air mata tengok SP drama ni….Zettai Kareshi), Kanjiya Shihori (yang ni tak kenal plak tapi ada muncul dalam drama Hana Yori Dango 2) serta Ito Hideaki (ni pelakon seniorla….drama ni pun favorite ambe gak First Kiss). So kat sini dah bleh agak dah memang best drama ni .sinopsisnyer ambe tak bleh nak mengtranslatekan lagi sebab banyak sangat version al-maklumlah bulan 7 nanti baru release.apa pun..jom usha skit pelakon-pelakon dan juga synopsis ringkas drama ni…………


Synopsisnyerrrrrr:

Version 1
The love story has Yamashita playing a salaryman who belongs to his company's basketball team. Despite his appearance, he is completely weak under pressure when it comes to work and romance. Although he has a girlfriend (Saki Aibu), he falls in love with a spirited and cheerful woman who is unable to be straightforward (Kitagawa).

Version 2
Yamashita Tomohisa, Kitagawa Keiko, Aibu Saki, Kanjiya Shihori, Mizubata Jun, Ito Hideaki, Maya Miki, Nagai Masaru, Aoki Munetaka, Omasa Aya, Komatsu AyakaSynopsis: A timid but honest guy (Yamashita Tomohisa), who belongs to his company’s basketball team, does his best when the chips are down in basketball, work or romance. A strong-willed, cheerful and positive girl who cannot be frank (Kitagawa Keiko). And the coach of the basketball team (Ito Hideaki) who gradually becomes his rival in love.

Version 3
This is a youthful love story depicting how a man, working for a company sponsored basketball team, who’s not very self-confident but straight-forward and a woman who is cheerful but strong-willed with an attitude grow up through the trials and tribulations of love and friendship. Main role is Yamashita Tomohisa while the female role of the woman the man falls in love with has been given to Kitagawa Keiko

Lebih kurang sama ja cuma tak tahu betui2 lagi skop drama ni..kelakar ke..cintan ke..Curry ke...komedi ke...atau revenge..kes2 balas dendam.....just nanti jela July nanti......






Leading Character oleh Yamapi......




Dua heroin yang berebut maggi perisa cintan Yamapi...kekekeke


Watak sampingan yang memeriahkan suasana.....



Otai yang jelouskan Yamapi sebab ada dua aweks ske kat dia...so apalagi dia nak tackle kitagawa bagi Yamapi jelous.....betui atau idaknyer...ambe rasa kita kena tengok dulu ye

2 comments:

ashie023 said...

ko pong sekarang guna ambe gak..ahahha...

yamapi..hait!!!

HuRuL_AiNi said...

kah kah kah...
patut ambe tersedak2...ada yg mengupat ambe ye....
mcm musim yamapi pulak...hahaha..bulan 7 ye...harap ambe x lupa
p/s: sorie aku fail nak guna ambe ni...tp nak try gak...haha