Monday, June 29, 2009

Jdorama : Call center No Koibito

Wah hari-hari dilalui dengan penuh kesibukan yang teramat sangat...badan pun rasa sengal-sengal dan kelesuan..yela...baru je last week start kuliah sabtu n ahad..so bermakna ambe dah takde ( bukan tokder...) masa untuk bersuka ria lagi di hujung minggu...namun inilah sacrification yang perlu ambe hadapi di atas pilihan ambe sendiri.....Nakamura!!!! keep fighting ohhhhhh( Ni semangat yankumi sensei ni)...namun ada banyak juga hikmahnyer..contohnyer ambe bleh lagi menambah kenalan di samping bertemu jodoh( ni ko dah merepek nakamura)..tapi best juga bila lepak bersama orang2 veteran ni banyak juga input dan output yang bernas boleh dikongsi malah pandangan diorang memang powerrrrr( ashie camne ko blajar ye...sebab ko pun part time student juga kan )...namun yang best sekali last week nyer kuliah ambe dekat Akedamik Pengajian Bahasa...so dulu2 penah gak ambe blajar sini sebab dulu ambe ambik third language japanese....apa yang best ambe dapat tahu bangunan Akedaamik pengajian bahasa ni rupanya di bina atas sponsor kerajaan Korea..patuhla penuh je dengan kesenian dan tulisan korea...wah bestnyerrrrrr ambe ingat kalau ada offer blajar bahasa korea kat sini ambe nak amikla...hihihihi..macam ada masa je....sorryla geng ambe terpesong skit ye drpd title sebenar bukan pe..bila dah ada sikit masa ni semuanya nak dimasukkan skali...oklah berbalik ke entry utama...






Lamanyer ambe tak update pasal Jdorama mahupun kdrama...akhirnya ada juga drama yang memenuhi citarasa ambe untuk dikongsikan bersama..drama ni dalam english kita sebut LOVE CALL CENTER....atau Call Center No Koibito..dibintangi oleh pelakon2 yang orait jugala...walaupun tak terkenal sangat..jalan cerita plak simple dan penuh dengan kelucuan yang tahapnya sederhana...namun mampu membuahkan hilai dan tawa....kisah diplotkan apabila si mamat Tokura Wataru yang bertugas sebagai eksekutif di sebuah syarikat pelaburan yang terkenalla di tokyo....oleh kerana kerajinan dan mulutnya yang ske bercakap telah menyebabkan sektor pelaburan syrikat dia meningkat..so bila dah berkembang ...big boss mintala dia ditransfer ke kawasan pedalaman untuk menarik lagi ramai orang membuata pelaburan...memandangkan dia ni pandai cakap terus dia ditugaskan dibahagian call center ataupun customer services..so disebabkan dia sendiri tak ske kawasan tu dia pun mencarila alasan supaya ditransferkan balik ke bandar..namun oleh kerana sikapnyer itu ramai plak customer complain so terpaksala dia menetap kat situ untuk settlekan masalah2 customer dan akhirnya hatinya tersangkut pada seorang customer ni....apapun drama ni akan start awal july nanti...jadi blehla kita sama2 tengok best ke tak.................




Okey ni watak hero oleh koizumi kataro dan heroin plak yang rookies skit dalam drama ni dilakonkan oleh Mimura..comelkan dia ni...macam Misami nagasawa kan ..kalau korang perasanla

Ni plak watak2 sampingan yang mengkecohkan suasana..semua pelakon ni orait je..cuma kurang famousla...


Ni plak macam biasala hubung kait cintan-cintun dalam drama ni...bleh dikatakan mostlykan drama jepun memang ada carta ni...

4 comments:

HuRuL_AiNi said...

ooo....hero drama ni selalu berlakon...tp lupa pulak mana...hihi...

weh...cayo2 for ur study...at least idup ko ada progress...x mcm aku ngadap blog je...kerja pun mcm x blh fokus...tambah agi klu sorang2 kat opis...huhu

<< s| tED| >> said...

eh eh!! Ko cakap bercampur dengan orang veteran..? itu kat kelas ko kan..? bukan kat dunia blog kan?? Aku lom veteran!! Tidak!! Tidak!! Bukan aku!!

Nakamura Kazuki said...

yap2 kelas ambe..bukan dunia blog..mostly kat dunia bloh kita gelar KOOL ..kita orang2 lama..orait tak..hahaha

tokder said...

elok arr geng ngan org2 lama..cari pengalaman..mana tau tersepak jodoh kat shah alam, junior kan ramai..hahaha