Wednesday, July 1, 2009

Papa Ku Pulang dari kota Part 3

Ini adalah alkisah kesinambungan papa ku pulang dari kota part 1 dan part 2

maka tersebutlah kisah......

1. When do you get your driving licence?

tahun 2007 sebaik sahaja bekerja....kiranya after graduated from Uitmla....



2. Your first car is...?

kenangan terindahla.....masa kat umah tok dekat penang mali...masa tu berangan nak naik keta BMW la...hehehe...my sisterla yang jadi driver...mengusung ambe dengan upih ni...so nostalgia....sekarang ambe plak menarik 2 buah anak buah ambe tapi dengan persona la heheheh.....


3. What type is your car now?



Ni la keta ambe ( bukan gambo sebenar)..tapi type n jenis persona yang sama...keta ambe tak sempat nak basuhla......lagi satu keta ambe pemalu skitla....asyik nak menyorok je dekat belakang ambe ni.....

4. Do you choose your plate number or was it given?

Tak sebab masa beli 100% diuruskan oleh kakak ambe beserta abang ipar ambe...diorang tanyak ko nak beli plate tak tapi tambah skitla duit...berapa hinggit kak? adalah 2 ke 3 ratus...ehmmm takpe la nanti second carla baru beli plate number

6. Reveal 3 most important things in your car.

yassin..sebab selalu ambe balik kampung n balik cameron highlands sorang2....

mp3......ni teman karoake ambe dalam keta

perfumela....bagi wangi skit.....baru tertarik skit orang nak naik...

7. Have you ever got yourself into accident?

Pernah setelah 30 hari bawa keluar daripada kedai....huhuhu..kemekla skit belah kiri bahagian depan ...sebab selisih dengan lori so ambe pun apa lagi tersmachla waja hitam..keta waja tu orait je..keta ambe plak teruk...mahu rm700 gak touch up balik..maklumla baru sebulan pakai.....sedih tahap frust putus cintala time tu...hahahaha

8. When is the due for your insurance & road tax?

Bulan ni la bulan 7...cukup setahun ambe beli keta ni..aku pusing-pusing-pusing hehehe first tme bayo insurans hehehehe..faham2 je la.....

9. Do you plan to change your car?

Sekarang ekonomi tak ok so cukupla keta ni dulu mana tak nyer...nak isi minyak keta ambe ni macam isi air je......terasala juga..tambah2 ni bulan 8 ni kata minyak nak naik balik..siap sedia la kito semua ....

andai ada rezeki lebih...InsyaAllah 4 ke 5 ke 6 ke 7 ke 8...tahun akan datang ambe teringin nak pakai honda civic ..hehehe jelousla tengok orang2 muda pakai keta ni...rasa macam nak calar2kan je keta diorang.....tapi andai rezeki ambe berlipat kali ganda InsyaAllah ambe akan...

pakai Nissan skyline GTR ni..perghhhhhhhh memeng melesutla ambe bersama keta ni....yang penting semangat tu kena ada......mesti boleh nakamura! mesti boleh nakamura! gambatte ne!!!


10 . Let's make your friend do this too. Who would you choose?

sape2 pun boleh..sape2 yang singgah kat blog ambe..bleh kita usha kita diorang plak....










11 comments:

ashie023 said...

wakakakaka...dah jadik bersambung-sambung plak cam drama kisah papa ku pulang dari kota nih..kekeke

ok..cun kete..lawo2..ambe minat gok main tarik upih time kecik2 dolu..hehe

Nakamura Kazuki said...

hehehe..kenangan terindah

<< s| tED| >> said...

alahai.. bila lah aku free nak jawab entry ni??

ekekekeke...

<< s| tED| >> said...

ape aku taip ni!
Aku nak taip mcm ni!!
Bila lah aki free nak jawab TAG ni!! ha ha ha ha

ashie023 said...

ape ko merepek ni tedi?..hah, per lagik tedi, pegi ah sambung papaku pulang dari kota part 4..hehhe

HuRuL_AiNi said...

woooo...persona....best3...hoho.....

waiem said...

papa pulang dari kota mana ni? hahaha

smoga dapat beli keta idaman...

Nakamura Kazuki said...

papa ku pulang dari kota sarang semut, kota kuala muda, kota- kota bandaraya, roda-roda, kuda-kuda, ahhh dah start nak merepek...entry seterusnya papaku pulang dari kota part 4...geng..geng..geng

<< s| tED| >> said...

tp aku still rindu kete yg spesis upeh itu! Huk huk huk.. skang dah x de kan?

Anonymous said...

puok2 ni tau dok lagu papaku pulang dari kota ni?

tok

Nakamura Kazuki said...

papaku pulang dari kota,
papaku belikan kereta,
kereta kecil warna merah,
bolehku bawa ke sekolah,
pon pon pon pon pon
..........halamak dah tak ingat daaaaaaaaaaaa