Wednesday, April 8, 2009

E+J+K Drama : Blood The last Vampire

Mungkin penangan filem Twilight dah pun reda namun disebalik keredaan itu bahana dan kesan virus tersebut rupanya masih lagi berbekas dalam diri kita…( ape ko merepek ni Nakamura Kazuki @ Ritsu )….kwang..kwang..kwang..soweyyyyyyyyy….okey straight to the point ok….bulan 5 nanti pastinya bulan akan mengambang penuh di setiap pawagam seluruh dunia…kenape ? soalan yang bagus kerana anime Blood : The Last Vampire telah diangkat menjadi filem yang akan ditayangkan pada bulan May nanti .Anime and manga tersebut ditulih oleh Kenji Kamiyama & Katsuya Terada …filem ini akan dibintangi oleh pelakon Korea yang meletup dalam filem Windstruck dan Sussy Girl dan turut dibintangi pelakon jepun yang telah membintangi the last samurai….wow dua negara asia timur bergabung….filem arahan Mr. Chris Nahon ni pastinya akan menyaksikan adegan keganasan yang terlampau..sebab kalau tak salah aku 18SG kot..yela..tajuk pun Blood…manyak darah ma…….anyways sememangnya aku layak untuk menonton…so supportla filem Asia..walaupun director dan pelakon-pelakon lain adalah Mat Salleh..kekeke....okey macam biasa di sini dipreviewkan sinopsis ringkas dan gambar-gambar menarik scene2 dalam filem ni ….mungkin citer akan menjadi famous macam file sequel death note yang turut diadaptasi drpd manga dan anime gak…..so jom gi pawagam nanti ye…jumpa di sanaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Sinopsis kredit drpd twitchfilm.net:

On the surface, Saya is a stunning 16-year old, but that youthful exterior hides the tormented soul of a 400 year-old halfling. Born to a human father and a vampire mother, she has for centuries been a loner obsessed with using her samurai skills to rid the world of vampires, all the while knowing that she herself can survive only on blood like those she hunts. When she is sent onto an American military base in Tokyo by the clandestine organization she works for, Saya immediately senses that this may be her opportunity to finally destroy Onigen, the evil patriarch of all vampires. Using her superhuman strength and her sword, she begins to rid the base of its evil infestation in a series of spectacular and elaborate showdowns. However, it is not until she forms her first human friendship in centuries with the young daughter of the bases general that Saya learns her greatest power over Onigen may well be her ability for human connection.(from)

Kenapa 18SG ye…? Di jawapanya……

BLOOD – THE LAST VAMPIRE is a film adaptation of a Japanese anime about a female vampire searching for her nemesis, the Onegin. The film was classified ‘18′ for strong bloody violence.
The main vampire character repeatedly uses a sword to dispatch various creatures, including other vampires and winged monsters. The violence she inflicts often occurs in a rapidly edited flurry of blows without a focus on injury detail. There is, however, a large quantity of blood in evidence, which sprays from wounds in huge spurts with the strongest moments including the severing of a man’s arm and all of another man’s fingers, plus the close up sight of a sword piercing an eyeball. These moments were felt to fall under the term ‘the strongest gory images’ which, under the BBFC guidelines, are unacceptable at ‘15′, while not exceeding the bounds of the ‘18′ category.
The film also contains one use of strong language, amongst some milder language including ‘piss’ and ‘bitch’.


Adegan ganas lagi menarik….:





Ada lagi aksi-aksi kungfu......







2 comments:

HuRuL_Aini said...

wooo...mcm best pula bila ko buat review...aritu aku tengok ckit anime dia...ada dlm 3 minit tengok pastu rasa boring terus stop...hehe...
seperti biasa aku menunggu versi dwld...ahaks...crita mcm ni seram pula nak tengok kat wayang...haha

Nakamura Kazuki said...

aku dulu pun layan gak anime..cam tak best..je..tup2 bila dengar je ada movie..so aku pun mengscanla website2 movie ni..tambahan plak ada plak pelakon..korea...so nampak cam intersting..pape pun tunggu je bila release nanti....