Friday, April 10, 2009

Oppai Volleyball

Sinopsis yang terpadat :

Lagi filem daripada Japan yang kelakar ala-ala sensor skit..bertajuk Oppai Volleyball..do you know what is the meaning of oppai ? Oppai bermaksud Breast …..so faham-fahamla….mungkin tajuknya agak kelucahan skit..tapi citernyer takde pun ..kelakar adalah……hahahahaha…jangan marah ye….lagi satu filem ini mengimbas akan kehebatan drama Volleyball Attack yang terfamous dekat Jepun malah turut ditayangkan dekat Malaysia pada lewat tahun 80-an…my mum turut tengok drama ni…time aku pun kecik lagi…so that’s whyla sekarng aku pun tengok citer jepun…mak borek anak rintikla,..kekekekeke dan juga kehebatan Attack no 1 yang meletup pada tahun 2005…lakonan mantap Ueto Aya tuuuuuuuuu… … …berbalik kfilem ni…mengambil kisah latar belakang tahun 1979-an….time 70-an..wow….Saturday night fever nyer zaman nie….so plot di mulakan apabila Haruka Ayase sebagai Mikako telah ditransferkan ke sebuah sekolah yang terletak di Kitakyushu..di manakah tempat tu...tempat ni terletak dekat dengan Fukuoka..kawasan yang sememangnya terkenal dengan tempat pengajian sekolah tinggi..pendek kata semua SBP yang top-top kat kawasan ni la...so sampai je kat sekolah baru beliau telah ditugaskan sebagai cikgu pelatih pasukan Volleyball lelaki..malangnya ada Cuma 5 orang je dalam kelab sukan ni..malah dah la skit tak bersemangat plak..so apa lagi....cikgu Mikako ni cubala menaikkan semangat diorang dan cuba nak tarik perhatian agar ramai lagi yang join club ni.....akhirnya dalam duk berkempen n ceramah beliau tersilap cakap kata kalau diorang menang dalam perlawanan nanti dia akan hadiahkan satu free show nak tayang breast dia...alamakkkkkkkkkkkk terlepas cakap..tapi dia control je.....padhal dah tersilap cakap..so pe lagi memang terus famousla club ni..dekat2 dengan perlawanan ..rahsia ni bocor dan satu sekolah tahu..so bayangkanla apabila cikgu berjanji kat students kata nak beraksi terlampau..mengamukla pengetua sekolah tu...memang kelakar( walau pun tak tengok lagi..tapi kebest-an dan kekelakaran sudah dapat digambarkan).....untuk mendolod kenala tunggu ye sebab citer akan diumumtayangkan pada hujung april anti. atau pun menunggu DVD yang akan direleasekan nanti...

3 comments:

HuRuL_Aini said...

salam...
review yg ko buat mmg akan buat aku tertarik nak tgk..skarang tengah layan love shuffle...mmg best...
crita yg ko sebut dlm entri ni sume aku x tgk lg...haha, surrender jd hantu jepun ni...hahaha..
neway, thanks 4 sharing :)

Nakamura Kazuki said...

aku tengah tengok Voice...best ke Love Shuffle..nanti week end aku gi cari DVDla...lagi pun aku nak tengok movie..akai ito gak..

ashie023 said...

ske nye kalu cite pasal volleyball..cause i pong main volleyball...hehhee..dan dolu sy jadik coach kat skolah..so kene tgk gak cite ni,,,sebab ader sangkut paut gak ngan skolah..ader ke lagik DVD ni??ke kene carik lam internet>???