Wednesday, April 22, 2009

K-FILEM: My Girlfriend Is an Agent

Kesibukan kerja dan cuti akhir berakhir..namun tanpa diduga next week lagila bertimbun-timbun….blela nak bleh cuti panjang-panjang…apa pun mari kita beralih ke entri movie kali ini…movie yang pasti dinanti-nanti dan akan release pada 23 April nanti iaitu esok….tapi kat Koreala…kat Malaysia…..enggak tahu bila mau dipratontonya……citer ala-ala James Bond la..tapi yang bestnya citer ni disulami kekelakaran dan keseriousan yang menggamit perasaan yang menontonnya..kenapa dan mengapa…..? tak tahu sebab aku pun tak tengok lagi….bila dah jual DVD dia aku ble lerrrrrrr nanti……..nak cerita lebih2 pun tak bleh gak sebab preview pun blum tengok..tapi nung di korea saya…citer ni dah heboh dan tiket2 kat pawagan rasanya sold out pe…….ini pun sebab baca kat ternet je…lainla aku suyvey sendiri kat sana…namun apa pun citer ni macam best…lagi satu lakonan mantap Kim Ha Neul kembali…setelah tertawan dengan watak pening-pening dalam My Tutor Friend dan Almost Love…kali ni penampilannya lebih cantik lagi menawan….aku mula perasan bila tengok drama On Air..dah cun dah skarang ditambah plak hero pujaan si..dot..dot..dot pun ada…okla..baru je tengok movie dia dalam Rough Cut….so di sini dipreviewkan synopsis dan adegan-adegan movie yang menarik untuk mencuci mata…….sila roll ke bawah…hihihi

Sinopsis yang tak sempat nak translate….soweyyyyyyy!

Disguised as a travel agent, “Su-ji” is a government spy with six years’ experience who can’t reveal her career to her boyfriend “Jae-joon.” After she lies again, her boyfriend breaks up with her and leaves without notice, leaving her struggling alone with her sadness. Three years later, while chasing an industrial spy in disguise as a cleaning lady, she happens to run into Jae-joon. He’s become an international certified accountant, and seeing him throws her feelings into doubt.
Jae-joon has become tired of his girlfriend’s constant and suspicious lies. In one phone call, he tells her he’s leaving Korea to study in Russia. Three years later, disguised as a distinguished international accountant, he enters the NIS (National Intelligence Service) as an agent in its overseas branch. He’s a newbie who got a late start, but he’s highly motivated and takes off on his first field mission, chasing a Russian crime organization, when he runs into Su-ji. It’s shocking to see her now as a hotel cleaning lady, but his affections for her are as strong as ever…
Lying is part of the job, secrecy is the name of the game in Level 7 Civil Servant.

Baca synopsis ni pun korang dah dapat imaging ke-best-an citer ni..yang penting ialah bleh gelak bila tengok citer ni


Watak-watak dalam drama ni plak :

Kang Ji hwa aka lee Jae Joon dan Kim Ha Neul aka Ahn Soo Ji sebagain watak utama....


Ni plak watak sampingan yang terdiri drpd Jang Young Nam aka Team Leader Hong, Ryoo Seung Young aka Weon Seok dan juga Kang Shin il aka Doctor Noh


Adegan menarik lagi sensasi dalam filem ni...










7 comments:

HuRuL_Aini said...

aigoo...mcm best la pula...hehe
neway, off-topic sikit...
1)knapa ko punya shoutbox tu mcm x blh pakai rr...aku rasa ada salah masuk kod html la...dh lama dh, tp mcm pelik je nak tegur kat tempat komen..hehe
2)aku br pas tengok zettai kareshi special episod..best giler wei...nangis2 aku nengok..hehe

Nakamura Kazuki said...

a'a aku just copy n paste je..thats why jadi macam tu..nantila bila ada masa aku editkan....

betui ke best.....aku tak tengok lagi yang dramanye...takpe nanti aku usha kat ternet dulu mana tau bleh masuk

waiem said...

sapa itu dot dot dot..huhu

hopefully cite ni sukses..hero dia siap angkat sepandok kat stesen ketapi seoul sbb nak promot cite ni...

Nakamura Kazuki said...

orang tu kut waiem....nampak macam bestla...rasa-rasa bleh box office ni....

ashie023 said...

tgk hero sudah ku tau cite ini best..

oh ya..nakamura, sy ader tgk gak koleksi buku2 awk..manyaknye buku vampire..kite serupa..hehhe..aku ske giler baca buku vampire..

Nakamura Kazuki said...

Dulu mule2 aku tak brape ske baca buku english...tapi sejak baca twilight...tetiba je minat aku menjadi.....aku skrng tengah tunggu book 4 vampire academy :blood promise...coming soon august nanti

HuRuL_Aini said...

aku byk giler buku BM, tak terbaca lagi...buku BI lagi la xkan tersentuh2 nak dibaca agaknya...hehe