Sunday, April 4, 2010

Heading To the Ground vs ManU

Lama juga tak singgah kat blog sendiri ni..ambe pun baru je baik demam...huhuhu...lepas ambik ubat last Friday....dah beransur sihat cuma selsema ni still ada lagi.....dah mungkin juga penangan Federico di saat-saat akhir perlawanan sedikit sebanyak taklerrr menghambarkan sangat..yupppp without Rooney..ManU 1-2 kepada The Blues...takpe walaupun sekarang diorang mendahului liga..namun baki perlawanan still ada chance lagi..keep it up our cool teamwork ManU....hahahaha.....lately juga ambe sangat2 tak berkesempatan sangat nak layan Jdorama n Kdrama...terlalu busy tahap gabannnnnnnnnnnnn..next week by Boss akan ke Bakun, ambe plak ada kursus..dan hari khamis akan diadakan farewell untuk Encik Wan..huhuhu....so masa sangat mencemburui ambe..report master pun tak siap lagi....warrrghhhhhhhhhhhh..nasib bek secawan white coffee menemani ambe menghabiskan kerja2 yang outstanding ni...wokeyyy..plan nak ke Broga Hill still masih berkobar2 ni.....Blue City..nanti kita gi sama2...hahahaha..wokey..tadi pagi masak breakfast dekat mamak sempat juga melihat The Star and nampak gayanya petang ni new Kdrama akan muncul menggantikan siri Coffee Prince....hahaha bagi GO-Kipas Susah Mati...drama Heading to The Ground akan menjadi pengubat segala spekulasi pasal concert MJ ye...hahaha....take ur time GO-Hurul....apapun sedikit review drama ni ye..ambe sudah mendolod dah dulu..tapi tak berkesempatan nak layannnnnnnnn..sekadar nak memanaskan suasan....jom sedikit previewwwwwwww..dan buat housemate lama ambe Jampokk...tahniah..semalam dapat baby boy...
Drama ni juga dikenali sebagai No Limit..mengisarkan seorang remaja yang bercita-cita besar nak jadi pemain bola sepak terkenal (mungkin nak jadi cam Park Ji Sung ye..hahaha)...lakonan U-Know beserta si awekkk maness lakonan Go Ah Ra yang merupakan anak orang kaya yang cuba blajar mencari erti kehidupan tanpa mengharapkan kekayaan keluarganya...agak menarik serta lain daripada yang lain...namun ambe pun tak pasti kenapa drama ni tak sangat kick dekat Korea..mungkin pelakon2nyerrr yang kurang terkenal...ataupun time drama ni tayang terpaksa bersaing dengan U Ar Beautiful serta the Slave Hunters...apapun jom kita layannnnnnnnnn jerrr..hahaha

















so macam oraittttt gak citer ni..wokey nantikan senpai reviewkan citer2 besh untuk JDORAMA plak ye

8 comments:

blueCITY® said...

salam,
i baru tengok no limit tadi dalam astro ke 708 kan?
mmg best la wooo..
sat2 nak baca lagi sambil tgk abpbh
hahhaah

blueCITY® said...

mu kalah
hukhuk..

xXrucciXx said...

this drama is worth watching actually..
tak paham kenapa rating drama ni rendah.. ambe gile tersangat emo tgk cite ni tau..bukan nak bias ke apa ke pasal minat kat Yunho *ehemhurulehem*.. tapi watak lawyer tu yg kejam giler tu buat ambe emo giler..hahahaha..

seriously watak Yunho dalam drama ni macam sesuai je untuk dia, mungkin ada persamaan watak dgn diri dia sendiri kot..

Nakamura Kazuki said...

blue city..cam biasa..ambe tak tengok lagi pun..tapi dah donlod 10 episode dah....huhuhu..masa sangat2 terbatas

pasal ManU..takpe berbaki 5 perlawanan still bleh kejar The Blues..

Nakamura Kazuki said...

Rucci..ambe tak tengok lagi pun citerrr ni...tapi cam best gak untuk dilayan.....tu arrrr nape rating rendah drama ni..mungkin aweks kurang cun..dan hero plak hero baru...

ashie023 said...

sebab ape rating rendah..sebabnye xde kat KBS...ada kat MBC, ambe kalu kat Tv , ambe ada peluang tgk ...ni kalu main download2 ni..ahaha..bak kata Senpailah, sesi mnemanaskan badan je..iaitu ep 1 dan 2 , last2 ambe trus tinggal....bz bz...(bz konon, drama BOF leh lak layan sampai cd bercalar)..huhuhuhu..

HuRuL_AiNi said...

rating ni rendah sebab bersaing ngan Queen Seon Duk yg mmg 'the best korean drama'...yg dah berpuluh2 episod tayang & surely sudah ada fanbase lain hingga drama2 lain semua tenggelam....hohoho

tapi....kamsahanmida senpai sebab menempek banyak pic my sweet fruit liver sini....hehehehe

drama ni mula2 xde kick sangat...tapi makin lama makin best, yg cepat emo mmg la emo tengok ni....hehehe

Agus@ kayu jabon said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....