Tuesday, April 20, 2010

Thank You Allah by Maher Zain

Salam sumerrrrrrrrrrr....lama juga tak sempat nak hupdate blog..gomenne...ambe agak busy ditambah juga streamyx umah yang problem...pagi tadi baru okey.....sekarang tengah layan Oh My Lady Episode 2..itu pun curi2 masa sebelum zzzzzzzzzzzzzzzzzzz......ambe rasa agak kagum geng bloggers yang sehari sampai 2 ke 3 entry.....ambe..huhuhuh 2 ke 3 hari satu entry pun belum.....cuma malam ni nak kongsikan album yang ambe rasa sangat berbaloi2 kalau beli original...dalam seminggu dua ni ambe layan je lagu2 dalam album Thank You Allah oleh Maher Zain..terima kasih juga ambe ucapkan pada blogger kak Kinah kerana senang ambe dapatkan lirik-lirik lagu Maher Zain...sila ziarah juga ye blog Sakinah-Omar.blogspot.com....banyak entry yang best dan menarik....ambe sempat juga layan lirik2 ni....sangat2 menusuk kalbu dan ambe rasa alangkah bagusnya kalau lirik2 sumerr lagu semacam ni penuh hikmah ni...di sini ambe paparkan satu lirik bertajuk For The Rest Of My Life..bisa gugur air mata jantan ooooooooooooooooooo.....hahahaha...apapun sekarang dalam keta ambe CD lagu Maher Zain sentiasa berputar......malah tadi kat opis ambe pun senior tanya...bestnya lagu2 mamat ni..suggestion ambe sila layan lagu-lagu :



InsyaAllah....sangat2 memberi inspirasi masa terasa down....
Hold My Hand....bila jiwa kosong kita memerlukan rakan dan orang yang memberi semangat...lagu ni sesuai
For The Rest Of My Life - lagu ketuhanan..sangat2 menyentuh perasaan
Palestine Will Be Free-semangat kita nak bantu saudara Islam yang tertindas
Open Your Eyes- lagu penuh kesedaran tak kala kita dalam ambang dilema...


For The Rest Of my Life

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there is a couple words I want to say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

5 comments:

ashie023 said...

maher zain....i love maher zain..especially Awaken..ambe ada update ari tuh lagu dia..most of the songs are very encouraging...

white rose said...

alhamdulillah,
ambo dah dengar lagu2 dia ni selalu...

memang besh semuanya...

blueCITY® said...

salam ,

amber pun suka suki sangat
amber pasang doh kat blog amber hari tuh weh,
huhuhu...


suka
suka
suka

sihat ke wak

Nakamura Kazuki said...

ashie aka the cutest noona in korealand...hehehe.awaken pun pun juga ..malah lagu2 kolaborasi dalam album The awakening pun besh juga

Ustazah..semestinya up to date ye..ambe gak ketinggalan

Biru..sihat..cuma muscle pain skit..hehehehe..biasala tu...ooo ambe ada perasan juga dekat blog kome..tapi time tu tak tahu plak frm maher zain

hans said...

lagu maher zain nih memang sedap ke?