Wednesday, April 28, 2010

Nodame Cantabile Movie Vs Hard To Say I LOVE

Samat malam..tadi baru je lepas balik jumpa member ambe outstation drpd Kota Bharu...tup..tup..tup..dapat lagi jemputan kawennnnnnn..dah tak menang kaki dah nanti nak gi..ada JB, ada Perak, ada Terengganu, ada Perak...kat Kedah bila la pulak ye....doa2kan la ye.....apapun malam ni ambe nak juga hupdatekan Jfilm dan Jdorama ni...sangat2 tak berkesempatan...minggu depan outstation plak ...so akan kembali sunyila blog ambe...pastu ambe nak gi jalan2 jap kat Padang Besar...cari jersey World Cup 2010..kalau sempatla...takut angan2 Mat Kedah je la...hahahaha..jom layan Nodame Cantabile Movie Part 1 (wajib tonton.)

Nodame Cantabile Movie Part 2 :
Sebenarnya citer dalam movie part 1 pun ambe belum tengok lagi...hahaha..tapi sebab ambe ske drama lakonan diorang ni so terus ambe updatekan..buat kaki2 Jdorama ni adalah filem yang besh untuk ditonton....hahaha..pelakon-pelakonnya plak...sememangnya besh debush-debuh iatu Tamaki Senpai , Juri Ueno, ada Eita serta Mizukawa..pelakon mantap2 ni....sinopsis ringkas plak adalah kesinambungan daripada Nodame Cantabile Part 1 la...sapa tengok musti tau punyerrrrrrrrrrrrr..ambe pun tak mo la citer panjang2 kita layan teaser ni je..hahaha

video

seterusnya citer besh juga ni bertajuk : Sunao Ni Narenakute..

Tengok poster ni pun tahun akan ke-best-an..bleh rujuk GO Hurul juga sebab ada juga entry pasal drama ni dekat blog hurul...citer bertajuk Hard to say I Love..pelakon2 pun mantap2 juga ada juga Eita, Juri Euno, ada Megumi serta penampilan istimewa dr. JeaJoong (hahaha dalam citer ni jeajoong jadi doctor) drpd DBSK..citer ni mengingatkan ambe pada drama Friends..huhuhu sebab apa sebab peneraju utama pun pelakon yang sama iatu Eita dan Euno...pastu..kisah diorang stay dekat satu rumah yang sama..cuma kali ni citer ni agak ringan skit walaupun kalau kita perhatikan banyak juga part2 serious dalam drama ni..apapun ambe kira drama ni yang terbaik selepas Code Blue 2 serta Bloody Monday 2...mungkin ada lagi citer yang besh yang tak sempat ambe tengok..sekarang baru donlod sampai episode 2.....so belum tengok lagi menanti masa yang sesuai..apapun sedikit preview gambo buat tatapan geng Jdorama.....jom ushaaaaaaaa:

 watak Juri Euno sebagai seorang Sensei
 Eita yang memendam satu tragedi..tragedi berdarah..apaka itu ye..kena layan dulu la
 Gigolo yang terpaksa ...betui ke ?  kekekeke
 GPS.......dalam iphone 3.5Gs kut..kekekeke
 Mr.mirotic kembali dalam drama ni sebagai seorang doctor pelatih...
 ada juga pramugari..dalam Friends pun ada pramugari juga
 Adegan paksa rela..duit punya pasal..ahjumma pun ahjumma la
 Eita nak tackle Juri yang agak serabai skit perwatakannya dalam drama ni
 sape plak minah ni?
Nape eita pun ada..jeng..jeng..jeng...nantikan episode yang seterusnya.

Akhir dapat gak buat entry ni..sebenarnya banyak lagi entry nak buat tapi tu la asyik tak sempat je..lain masa senpai hudpate lagi ye...gud nite sumerrrr zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

6 comments:

white rose said...

muehehe...

punya sempat senpai layan jdrama plak...

ish...ish...dah kawin nti cane???
watnya wife xsuke tgk???

hahaha...
masa tu senpai akan berasa santun sangat2...

hahaha...

Nakamura Kazuki said...

ustazah..memang tak sempat nak layan..ambe donlod biar je laptop tu..siap je save dalam external harddisk..nanti kalau gi outstation..lepak plak hotel ke resort yang TV takde astro bleh la layan....kira stock time bosan2 nantila..tambah bila area yang takde internet arghhhhhhhhhhhhh tak sanggup ambe..hahaha

cheqna said...

amboi.......bagus bagus...
nak cari jersi cap ayam ke???lalalalalalala..sambil berlalu pergi

Nakamura Kazuki said...

hahaha..tak cap gajah duduk...hahaha kalau satu je ok la..tapi kalau german nak, argentina nak, jepun nak, england nak, Spain nak, Greece nak...tak larattttttt korea pun nak...tak dapatla cap penguin..cap gajah duduk sudah

Chem5007 said...

sedap ke citer nih?...

ashie023 said...

ohmo..nape next week nak datang KTrg,.???dan dengan delagasi plak??xleh ah date berdua...whahahahhah...

wah..cite best..satu tuh yang Jaejoong tuh...walawehhh...ku menunggu...