Wednesday, April 28, 2010

Nodame Cantabile Movie Vs Hard To Say I LOVE

Samat malam..tadi baru je lepas balik jumpa member ambe outstation drpd Kota Bharu...tup..tup..tup..dapat lagi jemputan kawennnnnnn..dah tak menang kaki dah nanti nak gi..ada JB, ada Perak, ada Terengganu, ada Perak...kat Kedah bila la pulak ye....doa2kan la ye.....apapun malam ni ambe nak juga hupdatekan Jfilm dan Jdorama ni...sangat2 tak berkesempatan...minggu depan outstation plak ...so akan kembali sunyila blog ambe...pastu ambe nak gi jalan2 jap kat Padang Besar...cari jersey World Cup 2010..kalau sempatla...takut angan2 Mat Kedah je la...hahahaha..jom layan Nodame Cantabile Movie Part 1 (wajib tonton.)

Nodame Cantabile Movie Part 2 :
Sebenarnya citer dalam movie part 1 pun ambe belum tengok lagi...hahaha..tapi sebab ambe ske drama lakonan diorang ni so terus ambe updatekan..buat kaki2 Jdorama ni adalah filem yang besh untuk ditonton....hahaha..pelakon-pelakonnya plak...sememangnya besh debush-debuh iatu Tamaki Senpai , Juri Ueno, ada Eita serta Mizukawa..pelakon mantap2 ni....sinopsis ringkas plak adalah kesinambungan daripada Nodame Cantabile Part 1 la...sapa tengok musti tau punyerrrrrrrrrrrrr..ambe pun tak mo la citer panjang2 kita layan teaser ni je..hahaha

video

seterusnya citer besh juga ni bertajuk : Sunao Ni Narenakute..

Tengok poster ni pun tahun akan ke-best-an..bleh rujuk GO Hurul juga sebab ada juga entry pasal drama ni dekat blog hurul...citer bertajuk Hard to say I Love..pelakon2 pun mantap2 juga ada juga Eita, Juri Euno, ada Megumi serta penampilan istimewa dr. JeaJoong (hahaha dalam citer ni jeajoong jadi doctor) drpd DBSK..citer ni mengingatkan ambe pada drama Friends..huhuhu sebab apa sebab peneraju utama pun pelakon yang sama iatu Eita dan Euno...pastu..kisah diorang stay dekat satu rumah yang sama..cuma kali ni citer ni agak ringan skit walaupun kalau kita perhatikan banyak juga part2 serious dalam drama ni..apapun ambe kira drama ni yang terbaik selepas Code Blue 2 serta Bloody Monday 2...mungkin ada lagi citer yang besh yang tak sempat ambe tengok..sekarang baru donlod sampai episode 2.....so belum tengok lagi menanti masa yang sesuai..apapun sedikit preview gambo buat tatapan geng Jdorama.....jom ushaaaaaaaa:

 watak Juri Euno sebagai seorang Sensei
 Eita yang memendam satu tragedi..tragedi berdarah..apaka itu ye..kena layan dulu la
 Gigolo yang terpaksa ...betui ke ?  kekekeke
 GPS.......dalam iphone 3.5Gs kut..kekekeke
 Mr.mirotic kembali dalam drama ni sebagai seorang doctor pelatih...
 ada juga pramugari..dalam Friends pun ada pramugari juga
 Adegan paksa rela..duit punya pasal..ahjumma pun ahjumma la
 Eita nak tackle Juri yang agak serabai skit perwatakannya dalam drama ni
 sape plak minah ni?
Nape eita pun ada..jeng..jeng..jeng...nantikan episode yang seterusnya.

Akhir dapat gak buat entry ni..sebenarnya banyak lagi entry nak buat tapi tu la asyik tak sempat je..lain masa senpai hudpate lagi ye...gud nite sumerrrr zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Thundering and Flashing During a Rainstorm

Semalam masa nak balik koja perghhhhhhhhhhh guruh n kilat sabung menyabung..sempat snap sekeping gambo..huhuhu macam scene dalam Sinking Of Japan plak..huhuhu..cuak pun ada..level opis ambe tingkat 13...so nak lari turun in case ada earth quake rasanya tak sempat dah ni....so lepakla kat opis ampai pukul 7 malam sambil layan hujan turun...ibarat gerimis mengundangla plak...hahaha..

hahaha..tetiba terasa cam malu sipu2 plak nak pos entry al-maklumla senpai sekarang senpai yang SANTUN..kekekeke...so nantikan preview citer Nodame Cantabile Movie 2.. kasi geng noona berdarah hidung skit........pastu citer best Sunao Ni Narenakute...citer lakonan Eita, Juno, DBSKnyer group...ni kasi dongseng maness plak berdarah hidung....pastu ada Kitagawa Kekko juga...hahaha...kalau ada masala ye...

Pastu ..nextweek ambe outstation lagi..jom gi Ganu ah Ganu ah..kekeke

Saturday, April 24, 2010

GO Mini Gadering : kemeriahan dalam kesederhanaan

Salam Sabtu..mangun2..hahaha..ambe hari ni pagi2 dah mangun nak cari lontong ..pekehal nak makang lontong ni ha...hahaha..penangan lontong semalam masa lepas sembahyang jumaat dekat masjid bulat PJ...semalam masa nak balik drpd opis....Noona Waiem ajak gi Williams buat gadering ala2 santai ....demi noona terus ambe kenselkan program baikkkkkkkkkkkkkkk semalam....hehehe..tak baik mana pun..hengat nak gi tengok wayang and lepak dekat the mamak bukit bintang je...hahahaha..biasala malam2 sabtu...relaks2 santai..apapun semalam juga 1st time ambe bertemu dengan member bloggers GO ..sempat juga sesi ta'aruf sama Ms.GX dan Mr.GX..( tak sangka no kita senegeri....cuti2 maila singgah kulim..sungai petani kulim dekat jaaaaaaa)..hehehe..pastu jumpa miss Ruha yang sangat cool tapi kuat makan juga.(opppppppsss kikikiki)..pastu paling special..sebab Noona lambai tangan kat ambe yang berkaca mata..hahaha trademark iljimae..huhuhu...memang fenin nak cari ...hahahaha..sebab ramai sangat plak Iljimae time tu...kekekeke..apapun makanan dekat Williams memang superb 2nd time sampai..last 2 months ambe order Carnonara meat ball...semalam Chicken Chop je....hahaha..lupa plak dekat2 nak end of of gadering Ms Eylla sama husband huhuhu..tak sangka no komenyerrr kampong dekat hutannnnn...hutan melintang daaaaaaaaaa..hahahaha.....apapun ambe nak ucap Kamsahamida sama hotto ni arigato( color hijau) sama Noona Waiem sebab kasi special Cookies.....huhuhu..hiks..hiks...hiks..terharu pun ada..dalam gerimis mengundang dalam keta sempat ambe ngap2 member ambenyer cookies...ambenyerrrrrrrrrr  taraaaaaaaaaaaaaaaaa:

 Sungguh teruja atas pemberian noona...namun mana gambo ayase haruka???..kekekeke
 Apakah makna Rose di tengah tu noona...adakahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bermakna...dot..dot..dot
Jeng..jeng..jeng....Noona biarla ianya menjadi rahsia di GO Mini Gadering ye..kekekeke

apapun ambe harap in future ramai lagi kenalan Blogs yang sudi menjemput ambe untuk bergadering tapi syaratttttttttt musti ada cookies juga...hahahahahaha..

Tuesday, April 20, 2010

Thank You Allah by Maher Zain

Salam sumerrrrrrrrrrr....lama juga tak sempat nak hupdate blog..gomenne...ambe agak busy ditambah juga streamyx umah yang problem...pagi tadi baru okey.....sekarang tengah layan Oh My Lady Episode 2..itu pun curi2 masa sebelum zzzzzzzzzzzzzzzzzzz......ambe rasa agak kagum geng bloggers yang sehari sampai 2 ke 3 entry.....ambe..huhuhuh 2 ke 3 hari satu entry pun belum.....cuma malam ni nak kongsikan album yang ambe rasa sangat berbaloi2 kalau beli original...dalam seminggu dua ni ambe layan je lagu2 dalam album Thank You Allah oleh Maher Zain..terima kasih juga ambe ucapkan pada blogger kak Kinah kerana senang ambe dapatkan lirik-lirik lagu Maher Zain...sila ziarah juga ye blog Sakinah-Omar.blogspot.com....banyak entry yang best dan menarik....ambe sempat juga layan lirik2 ni....sangat2 menusuk kalbu dan ambe rasa alangkah bagusnya kalau lirik2 sumerr lagu semacam ni penuh hikmah ni...di sini ambe paparkan satu lirik bertajuk For The Rest Of My Life..bisa gugur air mata jantan ooooooooooooooooooo.....hahahaha...apapun sekarang dalam keta ambe CD lagu Maher Zain sentiasa berputar......malah tadi kat opis ambe pun senior tanya...bestnya lagu2 mamat ni..suggestion ambe sila layan lagu-lagu :



InsyaAllah....sangat2 memberi inspirasi masa terasa down....
Hold My Hand....bila jiwa kosong kita memerlukan rakan dan orang yang memberi semangat...lagu ni sesuai
For The Rest Of My Life - lagu ketuhanan..sangat2 menyentuh perasaan
Palestine Will Be Free-semangat kita nak bantu saudara Islam yang tertindas
Open Your Eyes- lagu penuh kesedaran tak kala kita dalam ambang dilema...


For The Rest Of my Life

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there is a couple words I want to say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus
I know that deep in my heart..

Monday, April 12, 2010

Tsuki no Koibito aka Moon Lovers

warrghhhhhhhhhhhh.....pagi2 datang keja dengan ada bau semacam...rupa2nyerrr bau tahi lembu...mooooooooooooooooooooooooooooo...hahahaha..tu arrr nak rush sangat sampai terlanggar tahi lembu dekat umah sewa ambe...nasib bek petang tadi sempatla gi cuci ..kalau tak esok.......hehehe....musti cakap..ada bau lagi...hahaha...wokey2....senpai semakin jarang nak singgah sini....truly to say yang ambe memang sangat2 busy dan masa nak lepak lama2 kat sini semakin kurang..rasa cam nak close je blog pun ada juga...namun terasa plak nape Noona2 bleh Ngeblog bleh tahannnnnnnnnn...apala rahsianya......ambe pun agak berserabut skitla...kursus....meeting...report master....lepak2...ronggeng2...last2 penat terus je zzzzzzzzzzzzz..pastu nak on laptop pun Malas...sejak Dec 2009 sampai sekarang tiada lagi Jdorama ataupun Kdrama sempat dilayan....namun hardisk ambe 160G..sudah 90% full with the Jdorama an Kdrama yang tak dilayan....tak termasuk lagi Smallville..SuperNatural..Vampire Diaries...Flash Forward...Heroes..Kyle XY..memang kekadang terasa sangat beshhhhhhhhhhhhhhhhhhhnyer kalau dapat kembali ke zaman blaja2 kat Universiti dulu..hahaha..malam2 bleh buat hatrik layan Kdrama...hahaha..namun sekarang sudah lain....malah masa nak balik kampung pun nak kena plan....ambe pun rindu gak nak jumpa anak2 buah ambe ni...sebab si Kak long Aina and Baby Shifa ni Demam....keciannyerrrrrrrrrrrrr...harap2 cepat sembuh ye.....



Gambo baby and Kak Long Demam.......

Lastly..ambe harap ambe dapat layan citer Tsuki No Koibito kerana  Takuya Kimura kembali berlakon...dan yang pasti tak dapat miss Kitagawa keiko juga ada..ambe semakin menyukai awek ni sejak lakonan mantap dia dalam Buzzer Beater...pada peminat Shota Matsuda....pun ada..hahah yehhh pandaaaaaaaaa.......citer akan cuba direview ye..gambo promote tak kuar lagi...tapi blehla usha dekat Youtube.......nampak sangat2 beshhhhhhhhh...wokey..esok malam..kalau sempat senpai lepak sini lagi..malam ni sebab sangat2 letih..mau terus baring2.....zzzzzzzzzzzzzzzzz....

Tuesday, April 6, 2010

Kdrama : Oh My Lady !!!

Senpa kembali dengan preview Kdrama yang sempat didonlod (tapi senpai tak layan lagi)..warghhhhhhhh banyak keja nak kena buat...huhuhu..training pun okayla...huhuhu nasib bek masa presentation my senior yang buat..kalau tak hehehe.....wokey..drama Jdorama lakonan Ueto Aya akan direview setelah ada hard subbed sekali..lama tak tengok Ueto Aya berlakon...last layan drama Hokaben je....wokey..soweyyyy terbabas skit...hahaha Kdrama ni baru je ditayangkan dekat Korea mungkin baru episode 5 rasanya.apa yang besh lakonan Noona Chea Rim..setelah ambe melihatnya dalam KBS Dalja's Spring....lagi satu my big sister juga sangat meminati Noona Chea Rim sejak lakonan All About Eve lagi..kali ni ambe rasa lakonannya akan kembali setelah agak malap dalam drama The Rival....huhuhu....wokey..drama latest ni bertajuk Oh My Lady !....dan sudah pasti drama berciri comedy romantis ni menjadi pilihan ambe untuk ketwa berdekah2 melayan di waktu larut malam...hahahaha..bagi kaki Kdrama addicts musti fahamkan...sebab most of us akan buat hatrik layan drama...kana..rekod terbaik ambe layan My Girl..from episode 1 sampai 12..huhuhu...ok jom layan sinopsis yang padat penuh berisi ini....hahahaha


wokey..tengah poster ni pun dah nampak kemeriahan drama ni ye...ok..sinopsisnya plak berkisar tentang seorang janda cunnnn (heheheh) aka Chae Rim yang bernasib malang setelah bercerai dengan suaminya..dan mereka dikurniakan seorang anak yang sangat comel..keadaan Chae Rim yang susah dan miskin memungkinkan dia nak dapat hak pengjagaan terhadap anaknya..oleh itu bersama member baiknya mereka memulakan misi mencari kerja seperti sebagai orang gaji....tanpa disedari rupa2nya Chae Rim ni dapatla plak majikan pelakon yang terkenal aka Choi Si Won ...yang beshnya si Chae Rim takdela sangat tahu yang si mamat ni rupa2nya  pelakon terkenal..banyakla adegan lucu masa jadi orang gaji...lepas tu entah macam mana tetiba plak si manager mamat Si Won ni berkenan dekat Chae Rim untuk melantik dia sebagai manager si Won..so apa lagi hanginla si mamat tu..ye la tukang gaji kat umah..kat luar rumah manager dia plak..dalam saat benci2 tu tetiba timbulla mee maggi perisa cintan..tanpa disedari plak bos si mamat Si Won plak mula ske dekat Chae Rim..so apakah kesudahannya..sama2 kita layan nanti ye......

sedikit preview kasi korang teruja ye....paling teruja rasanya Noona-noona GO rasanya...hahahaha

 Babak lakonan Si Won menjadi pembuka drama ni..iras2 cam drama World Withins plak....
 Sekali lagi bayangan drama World Withins dan juga On Air..kisah pelakon2
 Aksi Noona Chae Rim dan member baiknay menjadi spy..hahaha cam When it's at Night plak
 Ni dia aweks sedikit Veterens...(takpe awex muda)...hehehe..jangan mareeeeeeeeeee
 Member spy Chae Rim
 Sesi membersihkan rumah Si Won
 Sesi Bersantai2
 Anak Chae Rim..teringat akan citer Wonderful World..sapa ingat kagi citer tu????
 kasih Ibu dan juga dengan si Anak
 Kenapa watak x-husband musti specky...hahaha..selalu diexploitasikan je kalau specky...
 Second Hero.....sama2 kita tengok the best man win...hahahaha
 sangat2 comel dan rookies skit
Wallpaper yang cuteeeeeeeeeeeee

So apalagi..jom layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Sunday, April 4, 2010

Heading To the Ground vs ManU

Lama juga tak singgah kat blog sendiri ni..ambe pun baru je baik demam...huhuhu...lepas ambik ubat last Friday....dah beransur sihat cuma selsema ni still ada lagi.....dah mungkin juga penangan Federico di saat-saat akhir perlawanan sedikit sebanyak taklerrr menghambarkan sangat..yupppp without Rooney..ManU 1-2 kepada The Blues...takpe walaupun sekarang diorang mendahului liga..namun baki perlawanan still ada chance lagi..keep it up our cool teamwork ManU....hahahaha.....lately juga ambe sangat2 tak berkesempatan sangat nak layan Jdorama n Kdrama...terlalu busy tahap gabannnnnnnnnnnnn..next week by Boss akan ke Bakun, ambe plak ada kursus..dan hari khamis akan diadakan farewell untuk Encik Wan..huhuhu....so masa sangat mencemburui ambe..report master pun tak siap lagi....warrrghhhhhhhhhhhh..nasib bek secawan white coffee menemani ambe menghabiskan kerja2 yang outstanding ni...wokeyyy..plan nak ke Broga Hill still masih berkobar2 ni.....Blue City..nanti kita gi sama2...hahahaha..wokey..tadi pagi masak breakfast dekat mamak sempat juga melihat The Star and nampak gayanya petang ni new Kdrama akan muncul menggantikan siri Coffee Prince....hahaha bagi GO-Kipas Susah Mati...drama Heading to The Ground akan menjadi pengubat segala spekulasi pasal concert MJ ye...hahaha....take ur time GO-Hurul....apapun sedikit review drama ni ye..ambe sudah mendolod dah dulu..tapi tak berkesempatan nak layannnnnnnnn..sekadar nak memanaskan suasan....jom sedikit previewwwwwwww..dan buat housemate lama ambe Jampokk...tahniah..semalam dapat baby boy...
Drama ni juga dikenali sebagai No Limit..mengisarkan seorang remaja yang bercita-cita besar nak jadi pemain bola sepak terkenal (mungkin nak jadi cam Park Ji Sung ye..hahaha)...lakonan U-Know beserta si awekkk maness lakonan Go Ah Ra yang merupakan anak orang kaya yang cuba blajar mencari erti kehidupan tanpa mengharapkan kekayaan keluarganya...agak menarik serta lain daripada yang lain...namun ambe pun tak pasti kenapa drama ni tak sangat kick dekat Korea..mungkin pelakon2nyerrr yang kurang terkenal...ataupun time drama ni tayang terpaksa bersaing dengan U Ar Beautiful serta the Slave Hunters...apapun jom kita layannnnnnnnnn jerrr..hahaha

















so macam oraittttt gak citer ni..wokey nantikan senpai reviewkan citer2 besh untuk JDORAMA plak ye