Wednesday, June 30, 2010

Senpai La Messi


Malam ni senpai rehat umah je..selepas malam semalam yang semalam malam dah kuar malam...hehehe.coming soon jumaat ni...sangat2 deboooo nak menantikan pertemuan Argentina sama German....sini senpai nak citer kenapa Messi menjadi Idola senpai dalam arena football..kenapa tak khalid Jamlus ke..Indra Putra ke....Akmal Rizal ke...atau sapa2 je la....tapi kenapa Messi de la senpai juga menjadi pilihan...............senpai sebenarnya bukan kaki kipas susah mati bola..main bola pun takde skill ...namun aura fanatik bola sejak join geng2 teruna ambar section 7 shah alam masa zaman muda mudi dulu....kekekeke..time ni memang besh sangat..time tu juga ala2 citer Gila-gila Remaja la...bukan naik RXZ..tapi naik kapcai je....tu pun merempit berdesuppppppppp juga...hahaha..so cool n nice memory buat senpai...
Kami time2 nak exam..selalula stay up sampai pukul 2 ke 3 pagi pastu gi Hakim atau Khulafa...minum...PEKENA roti kosoang ka....time2 ni musti ada EPL tengah main so...layan jela...daripada tak tahu sampai la kenal pemain2...pastu mula pasang impianla...BESTNYER KALAU AKU ADA SKILL GEMPAK CAM THIERRY HENRY...terusla jatuh cinta dengan Arsenal..sebelum ambe berpaling tadah kerana satu peristiwa hitam kelabu yang tak dapat nak dikongsikan bersama....something sharing is not caring...kekekeke
Pastu....main fantasy football...perghhhhhhh...bangga gila kalau team yang kita create ni gompaqqqqqqqqq...hahahaha..namun sejak kehadiran wayne Rooney terus jatuh cinta dengan ManU..selamat tinggalla Arsenal..walaupun hati masih kat sana..kekeke..time ni kira zaman kegemilangan ManU...ske tengok gandingan Lampard..Beckam...Berbatov...Ronaldo...Ferdinand...sampaila kami sumerr memasang angan2 pak jenin nak ke Old Trafford la nak rasa feel kat sana..huhuhu..namun angan2 itu akan kami tunai sekiranya diizinkan..namun 2 member ambe sudah berumah tangga tinggal lagi ambe(hehehe)..Apai...Mont..Sasmes...Puden...and Syuk je yang bujang tra tang tang lagi...so harap2 impian kami akan menjadi kenyataan...
Pasal Messi plak..bila Thierry beralih ke Club Barcelona tetiba ternampak kelibat wonderboy yang sangat berskills dalam permainannya terus ambe menjadikan Messi sebagai idola football...konon2 blehla terrer macam Messi..walaupun hakikat dan kenyataan adalah hampehhhhhhhhhhh..namun takpe.....minat tu kena tanam dalam2 sampaila tumbuh pokok kenyataan....
So itula citernya..mungkin bagi geng baling bola..baham bola..berak bola...bleh share sape pemain kebanggaan korang tak kesahla.....ENCEM ke TAK ENCEM ke pun tak pa..senpai tak marah...cuma hotttttttttttttt je...hahahaha..apapun
Bagi perlawanan yang akan berlangsung nanti senpai mengharapakan Argentina menang tak kesahla..penalti ke..atau 1-0 ke....namun base on atas kertas...berpihak kepada German..jentera pemusnah yang diketui oleh Klose, Mueller dan Podolski serta captain kit yang gempak aka Phillip Lamh..jangan lupa akan Ozil dan cacau...jentera yang cukup ganas bayern munich juga...so peluang Argentina sangat2 tipis...namun tak pe berjuang dahulu sebelum kita berendam air mata....kekeke..Argentina plak..walaupun setakat ni menang je...namun percaturan dioarang di bahagian defender nampak sedikit goyahhhhhhh...namun ambe harap pejuang yang tak encem tapi ada skill seperti tevez...maxi..dan Javier..mampu menjadi benteng pertahanan yang kuat...penyerang seperti messi dan higuain...plak harap dapat mengatasi kehebatan jentera german untuk meledak 1 goal pun jadila untuk membawa mereka ke separuh akhir untuk bertemu dengan Spain atau Paraguay...berat mengatakan spain....so sorry ye..entry masih berkisar bola...sabaqqqqqqqqq no..nanti habis world cup kembali ke entry biasa....sekarang kalau ada masa senpai layan citer Jdorama lakonan Ueto Aya.....nanti kalau berkesempatan senpai rebiu kan ye......

3 comments:

ashie023 said...

huhu..panjang lebar plak nakamura senpai malam ni...bleh jugaklah dijadikkah ceramah motivasi ni..untuk menanamkan sikap keazaman membawa kebahagian...bola pun bola lah...jangan x tido sudah...arasooo.

...ambe x tau nk sokong yang mane.. argentina ke germany...anak murid ambe sokong germany, so kene ikut ke tak??ahaha..

jane said...

germanyyyyyyyyyyyyy di hatiku

wakakkakakkaka

apappun , sedih Ballack tkde kali ni

uwaaaaaaaaaaa

white rose said...

oh, sungguh2 laa ku tak paham bab2 bola ni...

negara mane yg hebat pun ambo tak amik kesah...

haish...