Sunday, September 13, 2009

Chotto Yasumimasho ne!!



Ambe tengah pek2 sume komic2 arena dan kreko sebab nak bawa balik umah time raya nanti...


Tajuk entry ambe bemaksud ‘apa kata kita rehat sebentar ye’…kita berehat daripada entry Jdorama atau bibliomania yang selalu ambe buat…kali ni entry yang lain drpd yang lain…hahaha..ambe tertarik dengan entry yang telah dibuat oleh Ashie, Shee dan juga Hurul Aini…sebab nama ambe terselit dalam entry diorang..terasa macam begitu teruja untuk membuat entry ni..hahaha..macam tagla plak…so ambe rasa macam tag la plak..so terus nak buat juga entry ni…ni kira copy n paste from ashienyerla..hopefully ashie tak marah ye..kalau marah nanti time raya nampak tue plak..kekekeke….
Ambe mula start blogger pada 12 June 2008 dah setahun lebih dah..hahaha…namun keaktifan ambe semakin menjadi-jadi sejak awal tahun 2009 ni..sebab azam baru ambe nak tambah kenalan dalam network..kekeke..mostly entry ambe banyak tentang Jdorama yang akan release soon…ambe ske buat preview2 drama sebab nanti ambe bleh dapat komen drpd network2 entire da world whether da drama is ok or ko…kalau OK ambe akan beli DVD dan buat koleksi tapi kalau KO ambe tengok online je…dalam search mencari drama2 yang besh..ambe berjumpa plak dengan blog tegar drama Korea..sape lagi kalau bukan blog noona manesssssss kita a.k.a Waiem. Ambe pun layan baca..malah sampai tergelak…memang penulisan waiem superb dan besh2…malah paling tak tahannn..entry jalan2 tempat orang ske..ambe baca malah enjoy je.....pastu start hari tu ambe tinggalkan komen dan komen ambe berbalas dan sampaila sekrang malah kami semakin aktif berpantunkan waiem…kan..kan…kan….selepas tu ambe ni kan peminat tegar siri vampire..dalam duk search synopsis film Twilight tetiba ambe terbuka blog ashiemocca..mula2 ambe ingat blog promotion coffee mocca..kekeke…so ambe pun layan je…sekali tengok eh blog fangirl untuk Kdrama plak..tapi ambe layan je baca…so besh juga lepak kat blog ashie ni…setiap kali entry yang ashie buat ambe mesti nak baca…tak tahan entry tentang lee Min Ho..wah terasa sangat tahap kefanatikan ashie ni tahan suria perkasa baja pokok…kekeke..apapun ashie kita tetap punya minat yang sama ske baca buku vampire…malah adik ashie si Chem pun minat baca buku vampire gak…apa lagi memang meriahla blog kita orang ……
Lama skit ambe blog ambe dikunjung plak seorang lagi yang ketegaran tahap gaban tentang Jdorama sapa lagi kalau bukan Hurul Aini..time tu blogger hurul adalah thesis, untithesis, systhesis (hurul kalau silap sorry ye…)..ambe terus teruja akhirnya jumpa juga peminat Jdorama…bleh tukar2 info tentang drama2 jepun yang besh...so sekarang ambe nak tengok drama My Girl yang Hurul baru buat preview tu…lepas tu ambe menjengok dekat blog yang sempoi…blog sapa lagi kalau bukan blog Tokder..ske ambe baca entry yang ringkas dan ada trademark tersendiri cam Tok dan..dot..dot..dot…malah kalau bleh ambe sentiasa tertunggu entry kreatif tok ni…pastu ambe berjumpa plak blog yang paling aktif tahan kamen rider decade…kekeke..sapa lagi kalau bukan Miss tedi kita..malah entry tedi juga banyak menyaksikan mengentepremkan dak utih..nampka gayanya dak utih lebih famous drpd tuannya..hahaha…setiap kali baca tajuk mesti nak baca entrynya…satu lagi gaya penulisan yang ringkas dan berseni….ambe paling tak bleh lupa entry Hencek Nakamura : Aku Tahu Kamu Rindu! Ini untuk Kamu…teringat ambe masa kecik2 dekat Kem Terendak dulu….pastu…ada juga member yang minat saya form Ryuzaki tapi…mamat ni cam tak aktif dah..mungkin sibuk kut…dia ni pun ske Jdorama..malah kami ada gak share band2 rock jepun yang besh ….hahaha….
Lepas tu ambe menjelajah plak ke blog donseng si ashie-unnie iatu shee…blog ni ambe tertarik dengan projek angan tak sudah diorang…memang besh..malah kreatif sangat…ambe suggestkan kalau korang bukukan lagi besh….1st time ambe baca penulisan yang sangat bersahaja malah kelakar gilerrr arrr…so harap2 nanti adala lagi projek angan tak sudah 2 plak..mungkin lagi banyak kolaborasi kali ni ye..shee..hahaha…pastu…ambe menjelajah ke blog Messyremo plak….walaupun blog ni takde citer korea tapi ambe ske juga singgah sebab banyak juga citer2 yang besh untuk disharekan….pastu sejak 2 3 bulan ni teman2 blogger semakin bertambah sapa tak kenal weblog popular 1 Malaysia milik kak Lili-precious kita…ni kira mama vogue la..hahaha..banyak info dan ilmu yang bleh ambe dpata drpd blog kak lili ni…pastu blog Ustazah Dylla plak…ambe ske singgah dan layan lagu nasyid yang besh2…malah ustazah ni sempoi je….layan korea juga..hahaha…malah entry ustazah pun ada juga terselit info2 yang besh juga..sekrang ambe ske juga singgah kat blog Areque ……RQ…sabo ye nanti masukla gaji tu..kekeke..nampak orangnya kecik je..tapi kalau baca entry bleh tahan…semangat ambe nak tinggalkan komen…malah AreQue panggil ambe Oppa….wow…wow….jangan panggil oppai dahla ye…lain plak maksud tu..nak tahu apa itu oppai dalam bahasa jepun..check dekat denshi Jisho atau kamus English –Japanese..hehehe..sensor maksud tu….pastu sekarang ni KotaPuisi pun sudi juga singgah melayan Jdorama ambe…nampak sangat yang blog ambe ni semakin diterima sume orang bukan setakat kaki jdorama dan Kdrama je…so sesiapa yang sudi singgah cam Chenta, Nur, just shut up dan juga teman goodreads ambe iatu Welma La’anda..kami juga aktif dekat Goodreads…tempat geng2 ske membaca….tapi sekrang ambe tak banyak dapat membaca so jarang2 juga singgah ke goodreads…..
So macam orang kata yang pelikla sebab ambe ske sangat citer2 jepun..entahla dah minat ambe..malah masa blajar kat U dulu pun my third language is Japanese ..sempat juga ambe blajar Katagana, hiragana dan sedikit kanji…ok teringat plak time kita orang buat Kaiwa( dialog) ambe ske guna nick name Nakamura Kazuki yang akhirnya ambe gunakan jadi name blogger ..hahaha..terima kasih ambe nak ucapkan buat cikgu2 Nihongo ambe seperti Sensei Anisah Tan, Sensei Aizah, Sensei Sarinah..teman2 sekepala sepeti Puden, Gam, Fazmin, Sasmes,dan Nik…mungkin sekrang kita tak bleh lagi dok seleplak pastu sama2 try speaking Japanese….teringat kaiwa2 kita orang dulu yang selalu buat sensei2 ketawa…that’s why sampai sekrang ambe still aktif dan ske layan Jdorama ni..hahaha..tapi tu arr susah nak cari geng2 lelaki yang ske…geng2 perempuan plak ske sebab pelakon2 dia je..Betui tak…hahaha….apapun ambe tak kesah bak kata orang berkawan biarla ramai…..so semoga ukhuwah bloggers kita suma ni semakin akrab ye…..

21 comments:

sI tEDI said...

hencek nakamura : macam ucapan dapat award je ni.. ekekekeke

apapun.. Alahamdulillah.. walau kita saling tidak mengenali secara fizikalnya.. kita masih boleh bersahabat...
Terima kasih sebab sudi jadi kawan aku walau hanya dalam alam maya ni..

tadi dok kira umur kau... alahai.. rupa-rupanya antara kita jauh beza umurnya.. sob sob sob..

eh eh.. kenapa aku sedih pulak? ha ha ha ha

tokder said...

tedd..ko kata umo ko jauh bezanya ngan si naka nih..

ambe lagi jauh..,naka ni taraf cucu..hehe

ustazah dyLLa said...

"pastu blog Ustazah Dylla plak…ambe ske singgah dan layan lagu nasyid yang besh2…malah ustazah ni sempoi je….layan korea juga..hahaha…malah entry ustazah pun ada juga terselit info2 yang besh juga.."

1 penghargaan, 1 destinasi, 1 tujuan, 1 pertalian, 1 ukhwah, 1 senyuman, 1 pegangan, 1 harapan, 1 matlamat...1 MALAYSIA...

ape2 pun syukran jazilan krana menyelit nama ustzah dlm n3 ni...smoga ukhawah di alam maya ni trus berkekalan ke akhirnya...insya'ALLAH...

p/s : w/pun sebaya, kau ttp TUA dr ku...~ngeee

Nakamura Kazuki said...

betui ke tedi..umur tak kisah lagi lama..lagi banyak pengalaman betui tak...kekeke..tapi tu arrr walaupun just kenal dalam network je..seolah2 macam kita ni semua tiap2 hari berjumpakan walaupan hanya bersua melalui blog....

tok.tok..betui ke? aigoooooo...takpe2 tok...manyak2 makan kuih seri muka..kasi nampak awek muda skit...hahaha...tok persiapan raya sume dah bereh ke?

ustazah cayalah...kreatif la...lagi satu nak tambah 1 umat Islam..kan...betui ke kita sebaya..tapi mostly orang selalu cakap ambe masih blajar..hahaha

ashie023 said...

berapa umur senpai?jadik tedi muda lagiklah ye..huhu..
tok, tu sebablah deme dipanggil tok..sebab senpai pong dah taraf cucu..kekeke..

senpai..ooo ambe sungguh terharu kerana entri ambe sudah jadik tag..pah ni sape plak nak buat ye...kite tunggu...hehhee

semoga berkekalan..amin!

waiem said...

Bila ada org komen pasal drama kat blog mesti ambe ingat pompuan sbb pompuan je rajin layan drama...sekali rupanya nakamura adalah "namja" hehehe

Tak sangka dah jadi mcm ni plak kita ye. Mudahan ukhwah yang dibina berkekalan dan diberkati. Amin.

Kalau ambe rajin ambe buat plak versi ambe pas raya kot.

Minggu depan hari raya
Salam saranghae buat korang semua

cintaAnna said...

uwaa..meriah...

tatau mahu cakap ape..

aku baru di blog kamu...

Nakamura Kazuki said...

umur senpai dah suku abad dah..consider dah tua dah gakla ashie...tapi senpai ni awet muda..kekeke

waiem....sebut namja..teringat entry yang waiem buat hari tu..kan.ambe memang ske tengok jdorama n kdrama....sebab citer diorang besh debush debush..hahaha

cintaAnna..blog ni adalah blog kelepakan geng2 east of asian..hehehe..welcome to my blog ye...

sI tEDI said...

apalah dak ashie nie.. ada ke aku lebih muda dari hencek nakamura.. kalau lebih muda aku tak sob sob sob!!!


ha ha ha ha!!!

Nakamura Kazuki said...

kira kita dalam era yang samala..kakaka..era 80-an...betui tak..

HuRuL_AiNi said...

hohoho...best3...senpai buat ni jugak....
senpai ~~> thesis,antithesis, synthesis... masih lagi tagline tu kat header blog, tp kecik sikit...x brapa nampak...overshadow by 'To Be Hurulaini' punya tagline...hehe

ambe dpt detact pola blog kita cemni:
kak waiem ~ review drama korea
senpai ~ rebiu drama jepun yg bakal keluar
ambe ~ rebiu drama jepun yg ambe dah tengok, kengkadang drama korea & english gak...haha

p/s:korang jgn la kata pasal tua kat sini...walaupun kita sume warga kelahiran 80-an, jiwa tetap muda....wakakaka****larikkkk****:)

Nakamura Kazuki said...

tu arrrrr..we all still muda beliala...kalau 50++ tu barula tua...hahaha

NuR said...

nakamura
sorry baru balas pertanyaan kamu
skolah di smkk..
tapi rupanya kamu junior ye..
saya spm 2000
skolah rendah mana dulu?
kot penah nmpk ke...

Nakamura Kazuki said...

sekolah kebangsaan lunas jaya...nur sekolah sama juga ke?

messyremo said...

pergh..

mmg tol ckp tedi..
cm ucapan dapat award..

aku teruja la nama aku ade kat situ..hehe

thanx senpai~~

ade account fesbuk?
leh la add..
kite rewang,borak2 kat fesbuk plak..hehe

areQue said...

"sekrang ambe ske juga singgah kat blog Areque ……RQ…sabo ye nanti masukla gaji tu..kekeke..nampak orangnya kecik je..tapi kalau baca entry bleh tahan…semangat ambe nak tinggalkan komen…malah AreQue panggil ambe Oppa….wow…wow….."

wakakakakka..tak menahan ayat oppa tue...kah kah kah...terlungkup pengsan gelak!
hukhukhuk..tterharu nye nama rq diselitkan disini...huwaaaa...

tq oppa>>>maceh...i lap u...kah kahkah...blasah jer la labu...ngeh3x...

ok...ariniii rq nk buat ucapan ni gak ar...ahk hak...

Nakamura Kazuki said...

bro...fasbuk ambe bleh je..muaz_aljabbar84@yahoo.com silala menambah biar semak skit hahahaha

areque buat je...nanti ambe singgah sahur...oppss singgah baca...hahaha

NuR said...

huhu..sah tak kenal...
coz nur dr tunku malik..
takpe..kita kenal kat sini wahai org kg..
=)

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salama Nakamura,

"banyaknya komik berwatakkan Jepun tu !",

"dan paling 'best' dalam entri saudara kali ini ada sebut KOTA PUISI, terima kasih - kira tolong promosilah tu".

"raya mana tahun ni ?".

Nakamura Kazuki said...

nur...sama kampung ye..hahaha...ok salam perkenalan..

Kota Puisi..balik beraya di kampung halamn tercinta..Kulim, Kedah Darul Aman

NuR said...

hehe..kena panggil jiran sblh sekolah nih.. nur tak balik kulim.. dah pindah dari sana.. :(
but maybe turun sana if jadi buat reunion..