Monday, September 28, 2009

Diari Raya Senpai

First of all, senpai nak ucapkan selamat hari raya posa 6 pada yang dah selesai posa 6..senpai on da way …raya kali ni memang betui2la ambe beraya..sampai deman-deman, pening-pening..tak tahan sampai pitam..hahaha


1st syawal
Cam biasala pagi2 tu minta ampun dan maaf dan gi sembahyang raya serta menziari pusara arwah ayah. Tengah hari skit..baru start beraya…jumpa plak geng2 sekolah dulu2..so gi la beraya umah2 teman lama..dan umah pintu2 hati yang tertutup pun senpai turut bertandang juga..senpai cool je……..


2nd syawal
Rumah terbuka..tapi kali ni buat kat umah kakak..sebab mak ambe tak larat dah nak layan tetamu..so menu cam biasala kalau orang utara ni Laksa serta Mihun sup menu utama, ditambah plak nasi impit, rendang, ketupat, kuih-muih serta kek-kek. Kali ni ramai juga tetamu….sampai malam pun ada biasala..time ni la baru bleh jumpa sanak saudara serta teman2 yang dah lama tak jumpa

3rd syawal
Umah tok ambe dekat penang plak buat open house, sebab pakcik ambe kat sabah balik, mak jang dekat Ganu pun balik, pastu yang dekat melaka dan Kl juga balik….so kami buatla makan2 sambil sesi beramah mesra…..time ni la bleh sembang lama2 skit…tapi soalan cepumas selalu menjadi soalan favorite….Nakamura..hang bla lagi nak menikah.?..



4th syawal
Beraya dekat Aloq Staq..gi umah teman baik ambe ni..lagi pun dia nak bertunang so ..kira gi ziarah sekalila sebab time betunang ambe takleh datang…paling besh member ambe ni bawa ambe tengok umah yang dia baru beli..betui2 nak berkeluarga ni..tahniah my frenz..Shidee nama dia

5th syawal
Oleh kerana beraya sakan..raya ke-5 stop semua program sebab badan sudah seram sejuk dan petanda nak deman..petang terus berbungkus selimut sebab dah start muntah2, pening , sakit tekak dan confirm demannnnnn

6th syawal
Badan memang dah tak larat..tapi ambe gagah juga bangun pagi sembahyang pastu nak gi klinik..namun tak larat..sambung tido, tengah hari skit rasa cam kuat skit..ambe gi sembahyang jumaat pastu yang besh tengah nak sembahyang..bleh plak pitam, sakit kepala terhentak dekat tiang masjid still lagi terasa..sedar2…baju pun dah tak ada…hahaha..malula juga…diorang nak anto gi hospital tapi ambe toksela..seganla. plak…malu kat doctor..ni mesti deman sebab manyak makan ketupat dan rendang..balik umah nasib bek ada yang bermurah anto balik…..petang terus gi klinik….check2..deman je..Cuma badan ambe terlalu panas..sampai magrain pastu sakit kepala….

7th Syawal
Deman dah beransur baik Cuma sakit kepala terhantuk tiang masjid masih lagi sengal2…so rehat je la kat umah.plan nak gi kenduri umah member pun cancel

8th Syawal
Still pening lagi…hentam ubat doctor kaci 3 bijik, terus tertidur jap, tengah hari skit terusla bergerak balik sebab esok dah kojeeeeeeeeeee

Itula sedikit diari raya ambe yang tak besh..nasihat ambe bila beraya jagala kesihatan dan banyak2 minum air ye…..pastu kalau ada lagi open house gi je la dah orang jemput..malam ni pun ambe ada jemputan open house juga..jom gi makang!!

17 comments:

cahayachenta said...

amboi senpai.. raya sakan... camne sampai terlanggar tiang tu senpai... takkan tiang pun dok nampak mcm batang lemang kot senpai.. ahaks

ashie023 said...

salam..ambe pong raya, buat kat umah kakak je...kalu kat umah arwah ambe sorang je....kalu wat ramai2 ok skit...

senpai manyak makan ketupat ker, manyak makan tapai...ambe kalu makang tapai..mesti wase nok pitam..

areQue said...

salam...

huaakkakakkakakkakakak oppa...
baju dah takder ???

tersenyum rq dlm kesamaran cahaya opis neh...muhahhaahahhahaah..

nasib baiex ar sume lealki je kan smayang jumat ...hahahhahaha

tu la raya sakan kan...ni leh jadik nyer...hauhauhauhau

sI tEDI said...

huh!! nasib baik anak sedara.. ingatkan cuti raya seminggu dah dapat anak.. kompius kejap. ha ha ha..
alahai... orang raya ko demam ek? x pe hencek nakamura.. cobaaaan!! ekekekekeke..

duit raya aku ko ada simpan lg kan? jgn lupa mintak no. akaun aku ek? ekekekeke

tokder said...

kategori alim nih..demam2 gi masjid gak..

Nakamura Kazuki said...

tu arrr tiang pun di sangka lemang..dasyat sungguh penangan raya 2009..hahaha

ashie...semua yang ada depan mata ambe makang...hahaha..thats whyla sampai pitam....mungkin sehari sebelum tu ambe makan beriani kambing umah member ambe...penangan beriani pun mungkin juga

Nakamura Kazuki said...

areque...ambe malu...huhuhu..takdela..buka baju je...seluar ada la...sebab nak bagi pengudaraan ..dulu2 perhimpunan ambe selalula tolong orang pitam..sekarang ambe sendiri yang pitam....mungkin makan sampai tak hengat dunia...ni la padahnya...

Tedi...namapak macam anak ambe ke??ada chance jadi ayah secepat yang bleh..kalau bleh sekarang pun ambe tak kisah..InsyaAllah

Tak alim mana pun tok...dah jadi fardu kan..lagi pun deman still bleh berjalan n drive...so tak blehla nak excuse....lagi pun dekat ja masjid dengan umah ambe 2 Km je...

NuR said...

wahai jiran sblh sekolah..

hoh.. gi A.S tak singgah umah kite..

Precious said...

Hih hih hiii .. tak dapat dibayangkan demo pengsan kat masjid, tengah solat eh? Looo ... abih org len kena stop solat dek hang. Kecian!! Sampai tertanggal baju. Ih ih ihhh ...

Nakamura Kazuki said...

hoh..nape tak cakap...kalau tak confirm ambe singgah..ambe gi beraya kat kuala kedah

Nakamura Kazuki said...

kak precious nak buat cam mana...hahaha..penangan raya

ustazah dyLLa said...

salam...ahai...sure xpakey spek bile dlm masjid 2 ek...kecian...dh sehat ke???sonok btul ye senpai raya di AS...wah...rindunye ketupat palas...ade x??pos laa kt ustzh...masa cheq blajaq kt sana, kawan2 cheq slalu buatkan ketupat palas tuk cheq...sedap wooo...ape2 pun raya tggal 19 hari je lgik...mai laa dtg ke umah cheq jika sudi...ahai...selamat hari raya wahai en.senpai...jgn lupe mkn ubat ye...

Nakamura Kazuki said...

ustazah..kat utara ni..ketupat daun palas confirmla wajib ada..cecah sama rendang..perghhhhhh terangkat..hahaha

waiem said...

wahh banyak negeri pi beraya...awat tak mai johor skali...hehehe

jaga kesihatan senpai...

Nakamura Kazuki said...

ingat nak pi la..tapi schedule dah penuhla waiem....takpe raya tahun depan ambe datang..kekeke

HuRuL_AiNi said...

adoii, senpai beraya sakan sampai demam & pengsan....duh, rehat la dulu senpai...recharge habis2 badan dulu...hehe...semoga cepat sihat kembali

Nakamura Kazuki said...

hurul..alhamdulillah dah sihat dah....slemat hari lahir yang ke 24 ye adekk maness