Thursday, September 3, 2009

Hari ini Senpai Sungguh Gigih

Hari ni ambe sungguh gigih...kenapa dan mengapa?..sebab semalam dalam meeting dengan selambanya ambe berkata:

Nakamura Senpai : I think, tomorrow morning we can proceed with the teleprotection testing.

Mr.Marek : thats great, last Saturday I already checked the signal from Comm Rack to the CHGCC and it was successful.

Nakamura Senpai: So , Marek please arrange the transportion and we will meet there tomorrow morning around 9.00 AM...alright

Ceh...tengok confident je..sebab ambe sendiri tak refer balik schedule sebab sebenarnya ambe akan check signal dekat UVC yang terletak atas puncak bukit...so dengan gumbira...ambe berangan sebab korja dah bereh.....so keesokkan harinya yakni....hari ni la...baru ambe perasan yang ambe nak check teleprotection tu dekat atas puncak bukit...WTH ! posa2 ni nak panjat memanjat.....memang gigih tahap ultraman Taro ni......so ambe terus contact Mr.Marek...tapi khabar ambe dapat......."Mr.Nakamura...when we want to start to disconnect the tripping relay...i already at the UVC"...halamak...dengan nada yang lomah lagi longlai..ambe menjawab...:around 9:30 AM"....so terpaksala ambe menggigihkan diri memanjat bukit hari ini...yang tak besh..boss ambe tetiba teruja nak follow...katanya nak exercise...sekali lagi WTH....ambe pasrah...so jom nyanyi lagu pasrah...huhuhu

Lihatla boss ambe tu...taula terer...ambe saja je tak nak potong boss ambe tu memanjat....hehehe



Ambe saja je bagi chance dekat mamat ni pergi dulu..buat ape tergopoh-gopoh....(ceh..padahal ambe udah pancit......sebab ambe tadi gigih sangat berlari2 nak panjat...)


On da way...sempat ambe snap gambo Orkid hutan ni...sangat cantik dan wangi...rasa macam nak ambil dan nak sunting kat mana2 gadis yang ambe jumpa...persoalannya ada ke gadis2 tengah2 hutan belantara ni???????....

Sampai kat puncak..ambe hirup dulu udara yang fresh ni...sambil snap gambo tempat ambe korje...korang nampak tak....tinggikan ambe panjat...sampai capek den di buatnyo......

Tujuannya nak witness testing signal teleprotection ni je..tak sampai pun 5 minit..arrrghhhhh...tensionya..tapi takpe sebab success...so tak payah datang lagi..horeyyy!!




Ni gambo sebelom turun ...saja je snap gambo anak2 buah ambo...hehehe..ambe lastla check2 staff takut terlebih plakkkk..serammmmmmmmmmm



pemandangan di atas puncak bukit..terfikir ambe ..nak ke wife ambe nanti lepak sama ambe dalam hutan camni......sekali lagi ambe pasrahhhhhhh!!

Akhirnya sekitar pukul 2 ptg tadi selesaila..balik je opis ambe kena tukar baju n seluar sebab dah kotor..nanti tak sah sembahyang plak....rasa cam nak ponteng je tarawih...tapi tak besh juga takpi..yela dahla jemaah 2 3 kerat ..kalau tak pegi kang tak meriah..(sebenarnya malam ni moreh tom yam campur..hehehe)....please Nakamura behave urself ye..ingat tujuan utama datang surau ye.......cepat2 ambe sedar..kekeke

Alhamdulillah sudah kekenyangan malam di beri pula tapau Tom Yam...rezeki jangan ditolak...so ambe memang letih sangat ni..tambah2 nampak katil yang empuk ni...hahaha..rasa macam nak lending terus..tapi before terlelap..ambe akan baca dulula buku yang baru ambe beli last week ni...kalau sempat abis nanti ambe reviewkan ye......selamat malam dan selamat bersahur

18 comments:

DaliaLiyana said...

dalia rase macam baca cerpen ..bukan normal entry..:)

sI tEDI said...

hik hik hik.. bagus ketua tgk anak buah. biar kurang jgn lebih.. ekekkekeke....

:P


selamat bersahur!

ustazah dyLLa said...

gagah jua pnjt nye ye...bgus2...gitulaah abg TNB...mmg bertenaga...alamak, dh 2thn xdaki bukit...rindu nk daki bukit laaa...bila laa dpt g ni...

Nakamura Kazuki said...

cerpen ye...hehehehe...kiranya entry kreatif ni ye..hahaha

tu arrr tedi..risau gak dalm hutan2 camni...datang 6 orang..balik 8..sapa lagi 2 tu ???

nanti kat kampar ada proram mendaki gunung anjuran kelab kembara..so ustazah apa lagi..joinla skali

Precious said...

Sekurang2nya dapat hirup udara segar dan dapat tengok okid lawa. Uhh ... memang lawa ler okid tu!

areQue said...

erk????muhkakakakakak...
abg tnb kna kuat smgt baru leh ank buah pun smgt...

uish...kalo aku, aku skew nou dpt naik amik hirup udara resh tuh..beshhhh

tokder said...

cantiknya view..

amik jer ranting orkid tu, boleh tanam kat tiang rumah.

Nakamura Kazuki said...

kak lily...memang cantik orkid tu...wangi plak...rasa cam bunga harum sundal malam plak...hahaha

RQ..ambe dah terlampau hidu sampai sesak dah..sesekali dengar plak lolongan lotong..

Tok ...nak amik tapi takut plak..takut gadis2 hutan ikut ambe balik.serammmmmm

ashie023 said...

wah gigh senpai panjat bukit..syabas bete!

tujuan utama g terawikh, ambe slalu tersasar ke mkanan yg sedap...tp ye gak..rezeki jgn ditolak, dah org bwkkan kesurau untuk mkn, xkan nk tolak plak..hehhe

Nakamura Kazuki said...

betui gak ashie...memang tujuan kita ke surau nak solat..tapi tu la bila ada rezeki..kita layan je..hahaha..malam ni takde morehla..huhuhu

Shee said...

Senpai, lawa lah bunga orkid tu.. tu jer ke the only bunga kat sana? kalau tu the only one..serammm oooo.. tapi jangan teguuurrr~

messyremo said...

mne gambor kamunya nakamura..

asek gambor org lain jer..hehe

Nakamura Kazaki said...

shee..bunga tu memang cantik..tapi on da way tu kita orang jumpa 1 tu je..tu arrrr..serammmmmm

bro messy..ambe orang yang tukang amik gambo...hahaha..tak sempat pun nak snap gambo sendiri...hahaha

ustazah dyLLa said...

bila???leh jugak...

cahayachenta said...

hak2..silap timing nak rajin... ok gak per kalo ada lebih sorang dua... kenalkan la kat aku sorang...

Nakamura Kazuki said...

ustazah bila2 pun boleh..lagi cepat lagi bagus.(apa yang bagusnyerr????...hahaha)

Chenta...ada banyak..pilih je mana yang berkenan...

░♥si lampu neon♥░ said...

you naik bukit time pose ke? awww hebat2..anyway i nak buku yakjuj makjuj tu leh? hehehehe..

Nakamura Kazuki said...

lampu neon..meh sini ye...nanti ambe kasi feree...hahaha..ambe pun baru baca pages 15....terlalu sibuk skrang ni kan