Monday, September 7, 2009

Drama Jepun yang besh untuk ditonton

Ok mali-mali sini ada jualan murah….tengok satu jam confirm terus layan 5 ke 6 jam…hahaha apa kebende ambe merepek ni….ok kali ni ambe kembali dengan ketegaran kaki Jdorama….tapi kali ini movie plakla ye…ambe rasa sekarang banyak drama yang kurang kick skit..kena nantikan winter baru besh2 akan kuar…ini pun berdasarkan 2 ke 3 tahun sejak ambe melayan citer Jdorama ni la…hahaha..

Drama 1 : Nodame Cantabile Da Movie Part 1 2009..coming soon part 2 tapi hujung 2010..la








Movie pertama…..dituju khas buat noona-noona manessssssssss…kekeke..takdela untuk sume yang kaki Jdorama….selepas lakonan mantap dalam Nodame Cantabile pastu paling besh dalam Love Shuffle..Tamaki senpai kembali lagi dalam Nodame Cantabile Da Movie…musti tonton ya!..sesiapa yang blum layan drama Nodame dan Nodame SP kena tengok dulula baru tahu ke-besh-an movie ni..lagi satu ada watak Juri Ueno …lakonan dia dalam Last friends memang dabommm la…lagi satu ada plak Asami Mizukawa…famous plak minah ni ..ambe baru je abis layan drama dia dalam God Hand Teru…pastu ada si mamat Eita…musti besh ni….so ambe rekomenkan musti tonton yaa….tapi jangan tonton sekarang sebab citer ni lambat lagi nak kuar Desember 2009 nanti..mungkin bersempenan dengan Xmas nanti kut..thats why ambe bilang citer besh2 selalunya hujung2 tahun….betui tak???..so ambe pratontonkan dulu trailer kasi korang panas2 skit..hahaha…tengokla si Juri dengan character yang klakar ni di tambahla tamaki senpai yang dah jadi conductor yang berperangai rookies ..hahaha


pelakon-pelakonnya plak:


Tamaki Senpai sebagai Sensei chiaki


Juri Ueno sebagai Nodame Megumi...


Asami Mizukawa sebagai Kirayo



Eita sebagai Ryutaro Mire




Drama 2 : Ultra Miracle Love











Drama Kedua..plak..telah pun ditayangkan pada awal July yang lepas tapi cam takde publicity plak…padahal korang tengok poster ni pun dah pasti dah tak kering gusikan…hahaha….drama ni bertajuk Ultra Miracle Love…drama ni dibintangi oleh si mamat Kenichi…ambe kenal dia dalam drama Zeni Geba..pastu kalau tak silap dalam drama One litter Of Tear ..mamat ni gak jadi senpai Erika Sawajiri dalam drama tu…pastu plak si awex dalam drama ni ambe tak kenal sangat sebab minah ni mostly berlakon filem je so nama dia Kumiko Aso…citer cintan cantun mengisahkan seorang petani bernama Aomori yang jatuh cinta pada seorang sensei yang baru je berpindah ke kawasan pedalaman …so apa lagi bermacam2 tektik dan teknik si mamat ni buat untuk memikat hati cikgu ni..mula2 memang kelakar tapi ending2 sedih la skit.citer2 ala darjatla lebih kurang..but really nicela to watchla …..so apa lagi jom layan…kekeke
Pelakonnya plak :


Kenichi Matsuyama sebagai Aomori



Kumiko Aso sebagai Sensei je...hehehe

22 comments:

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salam saudara,

"hantu Jepun betul kamu ni ya !".

ashie023 said...

ambe tgk Nodame Cantabile je kalu Tamaki senpai...hok lain2 dok tgk lagi, kalu love shuffle nok tgk jugak wase..tp nak terai donlod Voice dolu, Toma IKuta...

Nakamura Kazuki said...

zul...ambe ske tengok drama jepun sejak jazam2 sekolah2 dulu...my mum pun ske gak tengok..so mak borek anak rintikla ni..hahaha

Voice ok ..besh ..cuma watak utama adalah Eita bukan Toma..tapi still kelakar juga...coming soon ada Voice SP tapi taktaula bila nak kuar....love shuffle bagi ambe the besh....ske tengok watak2 dalam drama ni ditambah plak Karina berlakon..cun la dia ni...karaina ni famous masa drama Daisuki..pastu jadi pelakon jemputan dalam hana Yori dango 2...sila menonton ye ashie..hehehe

Chem5007 said...

Salam Nakamura Kazuki,

Sedap gok tengok citer jepung ni..ambe sampai leni suka drama "Yamato Nadeshiko"...shinichi tsutsumi dan nanako matsushima. It's still boom..hehe. eh! Tamaki Senpai tu cam Takeshi Sorimachi jer...adik berads ker uolz??..

HuRuL_AiNi said...

wah...ambe menanti2 nodame cantabile movie ni...hehehe....mmg all time fav ni...hehehe

antara voice ngan love suffle, love suffle best lg kot....voice macam slow sikit kan...ambe x abis lg tengok ni....hahaha

filem kedua tu mcm lawak sangat je...haha, nak ambe cari nanti...Kenichi Matsuyama mmg selalu watak pelik2 dia pegang...paling best L dalam death note, mmg suka la dgn dia kat situ...zeni geba ambe dah ada tp x sempat tgk lg...hehe

sI tEDI said...

haiit!!!!!

Nakamura Kazuki said...

chem..citer tu ambe tak tengok tapi ambe kenal sangat Nanako dan shinichi...tamaki bukan sedara takeshi..tapi lakonan diorang memang besh..mana bleh lupa GTO dan Hot Man..still da besh...Nanako plak kalau bergandingan dengan Takuya memang lagi boom....hahaha

Nakamura Kazuki said...

hurul...hahaha memang love shuffle better than voice..tapi kalau minat siri forensik..bleh layan Voice juga..terlupa juga lakonan kenichi dalam death Note pun besh...tu arrr selalu watak mamat ni lain drpd yang lain juga...ambe ske gak drama Nodame tu..tak sabar gak nak tunggu release....besh juga tukar2 idea tentang jdorama nikan..hahaha

Nakamura Kazuki said...

Tedi....dozoooooooo...hahaha..

ustazah dyLLa said...

alahai...xterkejar ustzah ni...layan je laaa

cahayachenta said...

last drama jpun yg aku tgk citer hanakimi... sehari semalam tngok tu bro... pastu esoknya dh terlentang tak leh nk buka mata.. hehe...

ada citer korea terbaru ni My Fair Lady aka Lady castle .. best bro.. baru layan smpi ep 5 je...

so apa lg cepat2 habiskan city hall tu!!

Nakamura Kazuki said...

ustazah..takpe kalau tak bleh kejar..try naik basikal ye..kekeke

Chenta...City Hall ambe dah habis dah..hana kimi memang the besh juga..My Fair Lady..ada tayang dekat KBSW..tapi ambe lebih ske layan dalam bentuk DVD sebab takde iklan..

waiem said...

Love Shuffle ngn Voice dedua besh sbb ada ambe nye dabel T...Tamaki ngn Toma...kekeke

Nodame the movie di nanti dengan penuh teruja...;)

Nakamura Kazuki said...

welcome back waiem...tu arr dua2 besh...Nodame pun dinanti confirm besh juga

Nakamura Kazuki said...

welcome back waiem...tu arr dua2 besh...Nodame pun dinanti confirm besh juga

areQue said...

oppa>>>adoyaiii rq lama tul tk layan cd..sgt busy n mmg tk de masa..

korea..taiwan..jepun tu seseme feveret rq tuh trpksa rq pndamkan dulu...huwaaaaaaaa...last tgk hanakimi n boys be4 flowers..skrg really dun have time...sgt sedih lbih2 lg gaji tk dpt nih..

hanging around the corner nih n cari ruang nk amik nafas...huwah huwah huwahhh

ade sape2 ke nk bg rq baju raya free??hiksssssss

Nakamura Kazuki said...

RQ..ambe pun memang sibuk ni pun baru balik from majlis berbuka puasa...penat sangat..ambe just review sesiapa yang dah tengok esok2 bleh share plak riview diorang...pasal gaji..sabar je la...mungkin b4 raya ni dapatla kut

DaliaLiyana said...

peerrgggh..minat ek??
dalia tak leh start tgkk,,,nnt tak jd keje....huhuu...

Nakamura Kazuki said...

dalia..sila layan ye.sebab nanti tak kering gusi..citer nodame cantabile ni memang besh3!

Precious said...

Alaaa ... comel2nye si Jepun ni yer!!

ashie023 said...

Senpai..muke Kenichi Matsuyama cam iras2 kang Hosae skit lam You Are My Destiny, yg jadik kekasih Yoona lam tuh...

Nakamura Kazuki said...

kecomelan diorang kak lili include ambe seklai..kekekeke

ashie..betuila..baru perasan..cuma dalam u ar my destiny kang hosea macam dah berumrla skit...hahaha..memang kekorean betuila..hahaha