Tuesday, September 29, 2009

The Storm Warriors : December 2009



The Storm Warriors
Sinopsis
Filem yang bakal release soon dan bagi peminat pedang setiawan...inilah masa yang korang wajib ambil perhatian ye..setelah kehebatan storm rider satu ketika dulu kini citer ala2 komik pedang setiawan kembali dengan pelakon utama dikekalkan iaitu Aaro kwok dan juga Ekin Cheng....ini juga first time ambe preview citer Hong Kong..perghhhh....citer diplotkan dengan keganasan Lord Godless daripada negara matahari terbit yang ingin menguasai China.Keganasan Lord Godless menyebabkan si Awan, Si Angin dan si Nameless datang untuk menghentikan kekejaman Lord tersebut.Namun kuasa Lord yang hebat berjaya mengalahkan trio mereka bertiga dan of couse diorang injured tahan gaban.pastu adalah seorang awek bernama Chu Chu yang cuba menyelamatkan diorang tapi padahnya si awek ni juga injured..so apalagi si Awan yang menaruh hati dekat Chu Chu ni pun hangin satu badan dan menaruh harapan agar cepat sembuh dan dapat balas dendam.Si Angin pula tanpa berfikir panjang mempelajari seni pertahanan syaitan untuk menguatkan ilmu persilatan d, dalam asyik belajar terserempakla plak dengan Dream...si adekkk maness. Cintan cantun pun berputik...pada masa yang sama juga,Lord Godless nak menghapuskan diorang. Namun oleh kerana still tak kuat lagi si Angin pun terpaksa mengundur dan menghilangkan diri.So apalagi Si Lord pun senang hatila menguasai China dan Si Awan terpaksa berjuang berseorangan mempertahankan China.Namun tengah syok berlawan si Angin muncul dan membongkar rahsia untuk memusnahkan Lord Godless yang digambarkan dalam citer ni sangatla berdaulat…malah sapa yang lawan siap kena tulah raja lagi….so rahsianya adalah tombak keturunan…maksudnya kalau nak bunuh Lord tu kena guna tombak tersebut barula si Lord tu KO….so ambe pun taktaula sama ada si Lord tu di akhirnya menemui kematian di tangan storm (storm adalah gabungan kuasa angin dan awan ye…..dalam citer ni)..so kalau nak tahu kenala tunggu filem ni release pada awal December nanti..selamat memecahkan panggung wayang sumerrrrr
video
Sedikit preview..kasi panas punggung wayang skitt

Pelakon-pelakonnya plak:




Aaron Kwok sebagai si Awan

Ekin Cheng sebagai si Angin

Simon Yam sebagai Lord Godless

Yan Tang sebagai Chu Chu

Nicholas Tse sebagai Heart




Charlene Choi sebagai Dream


Nampak menarik citer ni...cam ambe yang ske baca komik memang sangat2 menantikan citer ni jadi filem...so bagi kaki2 filem sc-fic blehla menanti filem ni dengan penuh kesabaran ye..hehehe..

9 comments:

ashie023 said...

komik ke?komik kan?dari komik...

aaron kwok...ahaha..lama dok napok kome?kome ke mane aaron?

Nakamura Kazuki said...

la ingat tak nampak ambe..ambe sentiasa ada...upanya si aaron kok ..huhuhuhu

sI tEDI said...

oOOOoooOOo.. panjang review!

Nakamura Kazuki said...

jom tengok wayang nanti dekat ..hehehe

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salam Nakamura,

"cerita ni memang best, kalu tengok 2 atau 3 kali pun memang tak rasa jemu - part lawan pedang dengan jurus-jurus pelik tu memang paling best".

Nakamura Kazuki said...

tu arrr cikgu zul..sejak kecik lagi ambe baca komik pedang setiawan..so bila release movie...memang besh

Shee said...

OHMYYY!! The Storm Warriors are back!!!!! =) Hontto ni arigatou senpai for the information.. kalau tak baca post nih..alamat tak tau lah ambe that they are going to release new movie..

Ambe memang minat sangat ngan cerita Storm Rider tu.. Sky and Cloud.. *tho, honestly - ambe dah lupa dah macam mana jalan cerita dia - kyaaa! kena tanya adik ambe nih* wooohoo!

Arigatou senpai!!!!


p/s: EKIN CHENG~~ wootss.

HuRuL_AiNi said...

erkkk...cerita ni pernah main & kembali semula ke....mcm best gila...ambe pun minat gak crita2 cemni, cuma dh lama x follow drama cemni, kat tv pun dah xde lg crite cemni (kalau ad pun,dh lama ambe x tengok tv)...haha

pelakon mantap2....mau la nanti cari torrent<~~wakaka, x boleh blah...hehe

ustazah dyLLa said...

alahai...xterkejarkan ustzah...