Monday, December 21, 2009

Family Gathering....

Yobeseyooooooo....hehehe...lamanya ambe tak buka blog ni..hahaha..bukan apa..ambe memang teramat busy tahap Gabannnnnnn....start hari selasa last week petang ambe terus bergerak ke Ilsas Bangi sebab hari Rabu dan Khamis anbe ada Kursus..huhuhu..kursus wajib yang tak besh.....tapi takpe layan jerrr...so dua hari lepak KL dan paling besh malam Rabu ambe berkesempatan buat gathering kecik-kecik bersama member2 serumah masa study dekat UiTM dulu..kita orang lepak dekat Chakri Palace KLCC...hahaha Thanks so much Mon sebab blanja kita orang malam tu ditambah waitress yang cun sambil cakap Sawadeekap....hahaha...wahhhhhhh besh lepak dengan korang Mon,Boy, Mayo, Sasmes and Syuk..tapi Gam and Apai tak dapat datang sebab ada urusan ...pastu si Puden plak takde pun trip nak ke KL..takpe lain kali kita lepak lagi...hahaha..dan tahniah boy atas kejayaan anda..InsyaAllah kalau betuila nextyear bulan 6 jadi..keme jadi pengapit ye...hahaha...tahniah....nampak gayanya seorang lagi besfrend ambe nok kawennnnn....ambe??????????..hehehe..biarla rahsia..hehehe........

Hari Khamis petang ambe terus bergegas balik sebab esok pagi Family ambe nak datang sini second trip sebab masa ambe mula2 datang sini family dah datang..ni di saat ambe nak transfer ke KL...family nak datang lagi sebab anak buah ambe yang si Along Aina..nak sangat nak datang...wokey..maka terjadila family gathering yang serba sederhana dan tak rancang tapi tetap besh...hahaha..jom layan skit gambo ye....hahaha..hari pertama kita orang cadang nak ke Ladang Teh, pastu ke Strawberry Park dan juga ke Rose Valley tapi sumerrrrrrrrrnya hampehhhhhhhhhhhhhh sebab Jam strawberry tahap tak tau nak habaqqqq..perjalanan sepatutnya 30 min menjadi 2 jam 30 min...memang menyirapppppppppp tak terkata..sebab tak sangka begitu ramai orang ditambah ada kereta rosakla...nak parking tepi jalanla...ada yang nak buat jalanla...macam2 sehingga keta ambe yang minyak hampir penuh tinggal suku je...perghhhhhhh kaki kebas tak terkata...ni la pengalaman jam yang tak dapat ambe lupakan..hehehe..kenangan terburuk di Cameron Highlands..so trip nak ke Rose Valley terpaksa dibatalkan sebab time nak sampai dekat Sungai Palas  pun dan dekat pukul 5 ptng..sebab rasanya sekitar 5.30 dah tutup...........so melepasla nak ke sana..so kita orang singgah kedai2 tepi jalan je...huhuhu..sedih gak tapi takpela...nak baut camne dah nak jam kan....


Ni my big sister dengan anak buah ambe yang ke-2 si Shifa...berlatar belakang kawasan perumahan TNB...sejuk mata memandangkan..sungguh hijauuuuuuuu mak ngah..hahaha

Ni masa on da way nak ke ladang teh..sungguh sejuk ditambah gerimis plak..terasa cam kat Seoul je..hehehehe..tapi memang sejuk gilerrrrr

Ni Masa nak mendaki ke view point...untuk melihat pemandangan daripada puncak bukit..bleh tahan tingginyerrr..so ambe cam biasala cameraman....

Berhenti rehat jap..still tinggi lagi nak daki...bleh nampakan satu tiang belakang tu penanda aras view point.....puhhh ponat juga


Akhirnya sampai juga tapi sebab kabus terlalu tebal..so tak dapatlan nak tengok pemandangan daripada puncak bukit ni...huhuhu

Lepas tu kami terus gi ke Kaktus Valley dan taman bunga yang terdekat je sebab lepas 1 jam lebih jam..sempat sampai sini dan jam pun dah pukul 3.30 ptng..harapan nak ke Rose Valley memang hampehhhhh

Singgah jab dekat strawberry park..my mum dan big sister nak borong jam dan jus strawberry...katanya souvenir buat sanak saudara..dan ambe ..hehehe..try makan ice cream strawberry...nak kata sedap pun takla sangat ..blehhh la...so kat sini kita orang lepak lama skit sebab hujan lebat..namun strawberry agak mahal skit sebab tak brapa menjadi sepatut 3 paket RM10 terus naik 2 paket RM10..huhuhu..pasrah je la....lepas lepak kat sini kita orang gi je kedai2 tepi jalan cari2 key chainla, topila, umbrellala...dan macam2 lagi..sedar2 pukul 5 ptng dah dan jam still tahap gaban..so almost pukul 7.30 baru sampai umah ambe..huhuhu...lagi tak besh tempat lepak kari kepala ikan sahak pun tutup..so tak dapatla nak bawa family merasa kari kepala ikan Sahak...

Hari kedua...abang ipar ambe terpaksa nak balik dah sebab ada urusan keesokan harinya..so trip ke Teluk Batik terus cancel..tu la kita hanya merancang namun tuhan yang menentukan....so ambe bawa family singgah dekat Lata Iskandar...memang besh kalau nak mandi sini..namun sebab hujan renyai2...so kami tak jadi mandi takut tetiba arus deras..sangat2 merbahaya....sempat posing je la...tapi view memang cunnnnnnnn!!!

gambo ambe kali ni terselit...ni pun sebab ambe paksa adik ambe snapkan..kalau tak tak berposingla ambe...hahahaha...

gambo adik beradik ambe bersama anak2 big sister ambe merangkap anak buah ambe si Along Aina dan si baby Ashifa...

Lepas tu bawa family makan2 dekat teluk Intan sebab anak buah ambe nak sangat tengok menara condong Pisa....hehehe..bawa tengok menara Condong teluk Intan pun jadila..hehehehe..( muka control macho sebab panas tahap gabannnnn hahaha)

So tadi sepupu ambe datang so bawala jap jalan2..huhuhu..ambe amatla penat...baru je sampai pukul 8.00 malam tadi....apapun memang besh juga jalan2 sama family ni..hahaha..ni kira last trip dekat cameron Highlandsla.sebab lagi dua minggu ambe akan berpindah ke PJ...so selamat tinggal Cameron Highlands dan selamat datang Kuala Lumpur..walaupun ambe tak brapa ske lepak KL..tapi ambe terpaksa pergi..ambe harap nanti ambe bleh outstation keja dekat Kenyir lagi beshhhh..huhuhu

19 comments:

jane said...

dah nmpk muka oppa
sesuai dgn nama

xXrucciXx said...

pasal cuti skolah kot, tu yang 'jem banyak gile, roti tak cukup kot'..hahaha

ambe teringin beno nak gi cameron highland, last pegi dulu mase ambe tingkatan 4, borong bunge ros saje, siap bawak panadol dgn baldi nk kasi ros tahan lame..hohoho

Nakamura Kazuki said...

jane..encem tak..hehehe..poyooooooo gile senpai ni..hahaha

Nakamura Kazuki said...

Rucci..ambe dah pernah gi rose valley..cuma tak sempat bawa family je la..sebab my mum cakap nak beli bunga..takpe la lain kali je la

ashie023 said...

wahhhhhhh...lawa giler gambar,..pandai nye amik gambo...bagus2..bleh jadik potogeraper nih...

ambe dah penah pegi dah Lata Iskandar....kunun ari tuh nk mandilah, per lah..padahal baju spare x bawak...huh..tensen...

sI tEDI said...

wah!! Lata Iskandar.. seronok!!
ari tu g cameron sempat singgah!!

HuRuL_AiNi said...

wah...bestnye....sejuk2 cemtu berangan tengah kat korea or japan memang best ni...miahahaa....

ambe x penah lagi pergi genting & cameron...xpe one day insyaAllah...hehehe

apapun, senpai...okairinasai...mcm berjanji je ngan shee-chan menyepi masa yg sama...ehehe

Nakamura Kazuki said...

ashie..la tak bawa baju mandi..takperr hantem je rendam dalam air tu..memang besh oooooo..hahahaha..tapi cam sekarang tak sesuaila takut tetiba arus deras..sebab musim hujan...

Nakamura Kazuki said...

tu la tedi...besh kat sini kalau nak mandi manda...paling besh kalau awal2 pagi ..perghhhhhhh sejuk sampai menggigil.hahaha

Nakamura Kazuki said...

hehehe..InsyaAllah satu hai nanti sampaila ambe dekat seoul ataupun tokyo..dalam proses merancang...sebab masa gathering kat KLCC my old housemates ajak gi Old Trafford...hahaha..ManU nyer tempat....

blueCITY said...

salam demo?
ehhhhhhhhhh betul ke, ambe walo org ganu, kecek2 kelate ni kdg2 konpius, ekekkek...

wahhh..
bestnya jalan2 ngan family
mmg meriah sgt2 kalo jalan2 makan2 ngan adik badik kan

haaaaaaaaaaa, lepak kat metro piont?
belakang umah amber je tuh, hehheh
ambe duk kajang . metro point lepak kat ner? bowling erk, tak pun starbuck, secret recipe?
hehhehheeh

satay bangi lagi best taw
heeeeeeeeeee

waiem said...

Oooo berfamili day ropanya. Ambe penah gi sekali je Cameron. Pas tu mcm malas nak gi lagi sebab part nak naik tu x sanggup...hehehe

Nakamura Kazuki said...

bwtul ke bluecity....ooo betul ke ambe blum penah try satay bangi lagi..hahahaha...lepak metro kajang je..sebab resident uniten sudah penuh plak..takpe nanti bila2 nak gi blehla roger and jumpa

Nakamura Kazuki said...

hahaha..setakar feeling dizzy tu biasala waiem...hahaha..kalau nak datang the best adalah hujung2 tahun atau early january sebab cuacanya sejuk dan besh.....kalau bulan2 lain panas skitla..tak terasala feel seoul tu..hahahaha

hans said...

hahaha
busy ko ekk
aku pun bz skrg ni

Cik Cookie said...

Ch akan cik Cookie terjah lagi.
ada Kl nnt blh laa merayap cari teh tarik.
ngeee...

Nakamura Kazuki said...

hans..biasala..hujung2 tahun ni..

Nakamura Kazuki said...

wokey no hal..bleh lepak sekali nanti dengan CC

white rose said...

pi t.intan awat xckp...leh jumpe...bkn jauh pun umah ustzah ngn t.intan...