Thursday, December 10, 2009

Surat Transfer Sudah sampeiiiiiii!!!




Semalam ambe bercuti sebab rush ke UiTM sebab settlekan pendaftaran 2nd Sem...pastu gi ke Bank Islam bayar yuran..namun time tu plak off line..dengan perasaan yang tak besh kenala tunggu sekejap...so hari ni plak ambe kena prepare untuk meeting pukul 10.00 pagi nanti..namun yang mengujakan ambe surat transfer sudah sampai..huhuhu..berkuatkuasa 4 January 2009...wokey after almost 2 years dekat Cameron Highlands ni akhirnya ambe akan bertukar ke department lain plak...iaitu Perkhidmatan Kejuruteraan sebagai Control and Instrument Engineer...department yang sememangnya besh..namun yang tak besh bos2 sini memang nak keja tip top..bertambah2 la beban keja nanti...malah kedengaran kecoh2 juga member2 ambe kat HQ..kemungkinan besar sumer young engineers akan dihantar training ke Projek Hidro Bakun...(Hurul kamik nak datang neh...hahaha!!!!..)..namun kalau bleh ambe harap ambe tak terpilioh..sebab kalau tak study ambe kat UiTM problemsla skit..terpaksala cuti sem...larila target nak siapkan master early 2011....apapun semoga kat Jabatan Baru nanti ambe akan dapat feel kerja yang lebih bagus..walaupun hakikatnya ambe tak ske balik Kuala Lumpur..ambe lebih ske lepak tempat2 yang tak tenang, dan tak kelam kabut..nanti kat sana pagi2 kena rush2 nak gi keja..lambat skit jammmmmmm!!!..pastu parking keta pun kena bayooooo...cuaca kat sana panas.........terdedah dengan pencemaran udara dan confirm tak bagus.......pastu...gejala sosial confirmla banyak..huhuhu...pendek kata memang tak beshhhhhhhhh...tapi apa boleh buat..ambe harus ambek cabaran ni dan mudah-mudahan ambe akan berjaya dengan lebih cemerlang dengan kerjaya yang ambe sendiri idamkan sejak dibangku sekolah lagi.dannnnnnn yang paling mengembirakan hujung tahun ni juga bonussssssssss dah nak kuar yahoooooooo..yabeda,,bedoooooooooo....hehehe.....

34 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

wah!!

omegeto senpai!!

omegeto!!

blueCITY said...

salam senpai,

weh! demo kat jabatan mana sekarang ni?
J41 lagi ke dah dapat J44 or dah naik 48?
heeeeeeeeeee
i J gak, tapi asst enggineer jerk, hekhekhek....

malas nak sambung dulu2, dah tuer2 malas lah plak, dah dapat kanan laks, duk diam2 jerk la
haaaaaaaaaa

cahayachenta said...

wahhhh.. tahniah senpai!!!

dept tu kat cameron gak ker??

ustazah dyLLa said...

salam senpai...alamak, dh xbeh laa...xdgr laaa crita menarik kt cameron lgik...urm...xpela, keje kt mana2 pun sama jugak...kena pertingkatkan usaha lgik...mana laa tau, jumpa jodoh dtgh2 bandar nunnn...ahai...tahniah, tahniah...

Nakamura Kazuki said...

sensei zara...arigato ne....

waiem said...

Welkam to PJ & KL.

Taim jem la yg paling besh. Mencabar serba serbi. Hanya org yg terpilih saja dpt cabaran cam ni hahahaha

Chukaheyo ;)

Nakamura Kazuki said...

Blue citu kome..gomenkan...so kalau base gred gomen ambe lbih kurang J41 ...dalam TNB gred ambe E12..kalau J44...dalam TNB grednya E14/E15...ambe pun baru je 2 tahun keja..setahun training gred E11..lepas confirm baru naik gred E12...tahniah..kami dalam TNb persaingan sangat sengit untuk naik pangkat banyak sangat evoluation yang kena buat...malah kerja pun kena tip top barula dapat rekomen from bos..ambe masa kat Cameron ni bertugas sebagai Jurutera Project (electrical)...so nanti jawata bertukarla jadi Jurutera (C&I)...

Nakamura Kazuki said...

Tak chenta dekat Amcorp PJ..thats why dalam face book ambe cakap nanti turun je Shah Alam roger je..ambe memang stay kat sana..hahah

Nakamura Kazuki said...

InsyaAllah ustazah..doakan senpai ye..hahaha..azam baru pun next year mau kawinnnnn..hehehe

Nakamura Kazuki said...

waiem.....nanti ambe kena bnyak hafal lagula..so bila jam bleh melalak..hahaha....hahaha..kome opis mana PJ juga ke?

blueCITY said...

oooooooooo cenggitu erk,
ambe study lektrik letronik gak, kat uitm. heeeeee

dah dapat keje gomen nih, syukur gak la. member kat sini ada gak yg dah dapat IR, respek2..

good luck ya dik,
heeee

Cik Cookie said...

bila sebut tang bonus CC rasa kita kena mesra skit n sayang2 skit.
kita share ekkk?

ustazah dyLLa said...

wah...nk kawin??? dhsyatnye...tahniah, tahniah...melepas eden...huwwwaaaaaaa...

cisss...ape mau nangis ni, ramai jejaka hensem diluar sna nun...

hans said...

fewittttttt
ada bonus tu
kongsi2 la RM10 dgn den
haha

xXrucciXx said...

slmt menempuh dugaan di masa hadapan ye senpai..hihihi

omedeto gozaimasu!!

ashie023 said...

tahniah senpai..keje lelok pahni, nanti dapat bonus lagik...wah..behs nye dapat bonus, bile nk belanja nih??

HuRuL_AiNi said...

kekeke...ni fanmeting bila ambe g sana tahun depan ni boleh la minta senpai belanja makan kat william ni....heheheh

ambe pun harap senpai x dihantar ke bakun....sungguhpun best belajar dlm projek besar....bakun tu nun jauh dipedalaman...projek dh lama tangguh, byk pekerja keluar masuk je, x byk yg tahan lama kat projek tu....yg ambe dengar la...hehehe

Nakamura Kazuki said...

la blue city..ambe pun grad uitm juga tapi electrical power

Nakamura Kazuki said...

CC ..hahaha..mesra dan sayang bila dapat merasa biskut semperit yang CC buat..hahha

Nakamura Kazuki said...

so ustazah..ambe kategori lelaki encem n kacak ye..yahooooooooo..hahahah

Nakamura Kazuki said...

hans..alhamdulillah dalam keadaan ekonomi yg tak menentu ni..TNB masih mampu bayar bonus..syukur

Nakamura Kazuki said...

rucci..harap nanti bleh lepak dengan kome juga...hahaha

Nakamura Kazuki said...

no hal ashie..bila2 ada markas GO..bleh je belanja....

Nakamura Kazuki said...

wokey hurul no hal...harap2 blehla jumpa adekkkkkkk manesssssss yang tengah winter kat jepun sekali..ambe pun teringin juga nak jumpa member yang fan jdorama ni sekali..hahaha..pasal bakun tu risau gak takut nama naik

NuR said...

hoho..
jiran sblh skolah..
ada kl ke masa tu?
nape tak roger..
emm..number pun takde kan..
kalo tak leh join gathering tu

Nakamura Kazuki said...

ambe rushla..semalam pukul 3 ptg dah bertolak balik cameron sebab petang dalam kul 5.00 ptng ada appointment dengan contractor...penat gila drive keta..huhuhu...

NuR said...

hooo
cenggitu ke?
takpe2...
wilayah kite dekat je
kot2 nanti terserempak di sini..
hehe...

Nakamura Kazuki said...

hahaha..InsyaAllah..ambe mungkin tak kenal kome tapi kome musti kenal ambe..kalau terserempak..cakap je senpai......hahahaha..trademark tu..hahaha

ustazah dyLLa said...

kalo panggil sampan bole?
~wahahaha...

oh,please...jgn pelasan laaa hensem...kategori bole laaa...

~hark...kejamnya aku...hahaha

widydib said...

owh..kena beralih angin yea... kena tinggalkan cameron la yea? nak kemana plk?

Nakamura Kazuki said...

ustazah.sampai hati ..huhuhu..biarla ambe bawa diri dengan mengayuh sampan..muahahaha

Nakamura Kazuki said...

yup diba..akan balik ke ibu pejabat dekat amcorp PJ

GhOsToNe said...

chaiyok2

d tempat baru!!!

Nakamura Kazuki said...

bro..thank you