Sunday, December 6, 2009

Siri Nostalgia 2 : Great Teacher Onizuka

Wokey senpai kembali dengan siri nostalgia ke-2...sebenarnya ambe agak sibukla ...ye la kemas2 umah skit lepas tu masuk opis sebab weekend ni ambe keja...lagi pun target date nak settlekan sumer keja before ambe transfer ke PJ awal next year....semalam juga ambe sempat menghabiskan siri Buzzer Beat yang tertangguh sekian lama...citer yang sangat besh dan happy ending..tak sangka ye akhirnya si Naoki dan shirakawa Riko couple..kasihan juga dekat Natsuki..be strong girl...ambe ske tengok Aibu Saki dan teringat lakonannya dalam siri Attention Please....wokey...kembali ke entry asal ye..kali ni ambe nak bawakan kisah drama sewaktu ambe berada di tingkatan 2 ....citer yang sangat-sangat besh iaitu GTO Great Teacher Onizuka....ambe hanya sempat layan citer ni masa ambe belajar dekat Universiti je sekitar tahun 2004....walaupun sudah 6 tahun citer tu ditayangkan tapi ambe tetap layan...hahaha..time ni juga ambe masih belum perasan akan kehadiran siri Gokusen lagi.....nantika siri nostalgia Gokusen ye..hahaha....citernya cukup mudah dan pastinya cingu2( wokeyla guna perkataan japang..tomodachi..ne) sekalian lebih expert akan kefamousan citer ni ( mungkin noona2 manesss sekalian bleh komen ye)...

Citer GTO aka Great Teacher Onizuka plotnya sangat simple iatu ketabahan cikgu yang sempoi mendidik anak2 murid yang teruk mengenal erti kehidupan....mungkinkan ada cikgu macam ni kat Malaysia?????...kalau ada sila angkat tangan sebab ambe nak jadi anak murid kome!!!!..hehehe...watak utama dipegang oleh senpai Sorimachi Takashi ( senpai Takashi juga amat famous dengan siri Hot Man 1 dan 2...sila layan juga drama ni ye...) yang graduate daripada University tak glamor dekat jepun...dia ni seorang yang panas baran dan keras kepala dan merupakan geng taikun motor...hahaha..namun satu hari dia jatuh cinta dengan seorang aweks lalu berazam nak tukar kerjaya yang lebih mulia aka menjadi teacher...so mungkin dah ditakdirkan so dia akhirnya menjadi seorang guru dan ditugaskan mendidik budak2  kelas 2-4 yang sememangnya ganaz-ganaz belaka( ciri2 inilah yang diadaptasi untuk kesinambungan Gokusen)...so kat sekolah dia terpaksa berhadapan dengan pesaingnya aka sensei Uchiyamada..hahaha..part2 yang kelakar adalah antara kedua-dua sensei ini bersaing dalam sekolah..si sensei Onizuka yang mengamalkan teknik pengajaran samseng yang sememangnya diboikot oleh sumerr pihak sekolah..malah student2nya juga bencikan nya sampailah satu pakatan dijalankan untuk membiarkan sensei Onizuka dipecat....pada satu malam senpai  Nanako telah cuba menggoda akan sensei Onizuka dengan harapan dapat mengenakan sensei baru ni..namun telahan mereka meleset sebagai akibatnya diorang plak dikenakan oleh sensei Onizuka (  drama ni la Sorimachi dan Nanako bertemu dan bercinta sebab diorang kawin dan sekrang dah anak 2 orang anak.....ini betui punya citer ni)...namun selepas kejadian tersebut Nanako baru perasan yang sensei Onizuka adalh seorang yang tegas dan berpendirian yang agak unik.jadi dia mula menyukai sensei tersebut dan berazam untuk menjadi seorang sensei seperti Onizuka .namu macam biasala setiap kebaikan yang dilakukan pasti ada saja yang tak berpuas hati terutamanya sensei Uchiyamada..so bermacam2la dilakukan oleh sensei uchiyamada untuk memecat sensei onizuka namun tak berhasil..sehinggala tibanya kes Miyabi yang hampir menjadi mangsa teman lelakinya daripada sekolah lain....sensei onizuka muncul pada saat tersebut dan menyelamatkan Miyabi..namun kes tersebut sudah sampai ke pihak atasan dan tindakan sensei onizuka memukul pelajar cemerlang sekolah menyebabkan piihak jabatan memecat beliau ....Nanako bersama semua pelajar 2-4 cuba merayu namun tindakan mereka dimarah oleh sensei onizuka dan dia menasihatkan mereka agar berusaha sungsuh2 walaupun pada hakikatnya sekolah mereka tersebut sudah tidak dapat diselamatkan lagi...pada masa ni jugala sensei Uchiyamada menyesal dan cuba mencari sensei Onizuka untuk memulihkan semula keadaan sekolah yang semakin huru hara..dan tindakan Murai ,Miyabi dan Kukichi memohon agar pihak jabatan menarik balik akan kes tuduhan terhadap sensei onizuka juga berhasil dan akhirnya mereka berjaya menyelamatkan sekolah tersebut daripad diambil alih oleh pihak yang tidak bertanggungjawab..dan oleh kerana sensei Onizuka tidak bersalah dia dikembalikan jawatannya sebagai sensei di sekolah baru dan Nanako yang masih memburu cinta Onizuka pula akhirnya memutus untuk menjadi sensei juga agar lebih dekat dengan Onizuka.....

wokey dan para pelakonnya plak.....

Ni la dia Sorimachi Takashi and his real wife  Matsushima Nanako aka Mrs. Takashi...tak sangka ye bertemu dalam filem...ambe sangat suka akan lakonan matsushima dalam citer ni....

seterusnya watak students plak ye...

Ni plak Kubozuka Yasuke aka Kikuchi...mamat ni tersu je senyap selepas peristiwa ngeri yang hampir meragut nyawanya...peristiwa apaka itu????????? ambe pun tak hengat..tapi sekarang dengar citer dia tengah buat come back....(tetiba hujan turun dan layan lagu Come Back to Me by Utada Hikaru..huhuhu)


Ni plak Nakamura Aimi aka adekkk manesss ambe..hehehehe...lawak antarabangsa senpai sila GELAK...hehehe..wokey bukanlah....kalau tak confirmla ambe mix japan+Malay...hahaha..watak Aimi ni sebagai Miyabi dalam citer ni...

Ni Kikari aka Nanako dalam drama ni..dia ni la yang gode-gode senpai onizuka..sekarang tak pernah dengar lagi citer dia ni...mungkin sudah tak aktif berlakon kuttttttt

dan ramail lagi la...ada Tokuyama (sekrang berlakon dalam kamen rider Kabuto), Oguri shun (famos sekarang dengan Tokyo Dogs),Kurada Miki dan ramai lagila...tapi bleh dikatakan ambe tak kenal..sebab time ni baru je ambe layan2 Jdorama....so takla kenal2 sangat..cuma lepas tu ambe layan Hot Man 1 (pinjam membernyer)...dan Hot Man 2( first DVD Jdorama yang ambe beli..)...so citer ni sangat2 menarik dan sudah pasti 5 bintang juga daripada ambe...apa yang menarik ialah drama2 Jepun ni mesti diorang akan selitkan unsur membina semangat..so musti time tengok tu kita pun jadi naik semangat juga...warghhhhhhhhh esok keja ...lepas ni ambe akan menuruskan lagi Siri Nostalgia Kdrama pula..drama apa ye?..hehehe sila nantikan ye.....harap2 ambe ada banyak masala kalau tak tak hupdatela...

26 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~
ku siap letak dalam laptop~
bosan je tengok~
bosan je tengok~

hans said...

hahaha
4 kali dah aku tgok
2 kali dkt tv
2 kali dkt laptop
lawak kut film nih

xXrucciXx said...

ambe ade vcd GTO ni, simpan smpai skang..bosan2 pon boleh tgk lagi..dulu minat punye pasal...

dulu ambe tangkap cintan dgn laki orang ni haa...wahahahaah

ashie023 said...

xnk komen ..ahaha..
nanti abis exam ambe komen..ohkaii

sI tEDI said...

gutnite

HuRuL_AiNi said...

drama ni mmg lagend...hohoho

ambe dh lupa dh jalan crita ni....tp kalau x silap dia mmg cita2 nak jadi cikgu sbb history dia masa zaman dia blajar jugak kan...ntah la, ambe pun lupa...

tp yg paling x best, masa memula tengok drama ni, x kenal pun kubozuka yasuke ngan oguri shun.....kabuzuka byk gak filem ngan drama dia berlakon, nanti la ambe update pasal dia...hohoho

owh, senpai....drama ni ada special episod....dia kat skolah lain...so pastikan senpai usha ye...hehehehe

ustazah dyLLa said...

bgus laa cite ni...penah tgk, tpi dh lupa...bnyk sngt cite2 korea ni ade...

Nakamura Kazuki said...

zara...hehehe...kome musti bosan dan frust sebab sekarang sorimachi dah anak dua..hahaha

Nakamura Kazuki said...

hans, ambe layan masa sem 2 belajar kat U...pastu tak layan dah tapi citer ni memang beshla...bak kata orang siri the legendla..hahaha

Nakamura Kazuki said...

Rucci takpe second pun orait perrrrrr...hahahaha...apapun lakonan sorimachi dan nanako matsushima dalam drama ni memang mantappppppp

Nakamura Kazuki said...

hurul yup ambe tahu rasanya kat sekolah Seirin...namun ambe belum pernah tengok yang SP...akan ku usha dan melihatnya

Nakamura Kazuki said...

tedi...selamat tengah hari

Nakamura Kazuki said...

hahaha..ustazah..takpe take ur time dan sediakan popcorn masa menonton ye

Nakamura Kazuki said...

ashie..gambatte ne..jangan nanti keluar karangan tentant sorimachi sudahla..confirm terkeluar tajuk..hahahaha

Shee said...

Senpai, mana gambar my Shunkerbelle as one of the student? hehehehe.. alaa.. Shee ni...tu pun nak kaypow..watak dia kecik je pon..

but my favourite student kat sini will definitely be the bald one (unfortunately, senpai dok simpan gambar dia kat sini :( ) ahaha! alaa.. student yang nak dilanggar bulldozer tu.. ahahah i like him! almost tangkap cintan.. nasib baik dok.. ahahaha :p

Senpai, ambe request- buat siri nostalgia: WITH LOVE lah pulaakk..hehehe Yutaka FTW!

Nakamura Kazuki said...

shee..mamat tu ke....sebab part dia kecik je so senpai tak masukkan namun atas permintaan akan ambe usahakan citer with love ye...akan dipertimbangkan demi adekkkkkk manessssss..hehehe

Cik Cookie said...

suka dia nih--->>Kubozuka Yasuke aka Kikuchi
xsilap dia student yg berlagak.
ntah laa dah lama tg cita nih.
igt2 lupa.

ashie023 said...

senpai..
x kuor soalan tuh..soalan pasal takashi sorimachi lam exam td..kekee..
neway..cite nihlah kegilaan aku dolu masa maktab, member aku siap beli komik..aku pong ada beli komik, tp komik dier..er er..so gila 18sx..tp seb bek dah lepas 18..ahahha...tp komik tuh dah berkurangan dah, siapa pinjam x anto..
dolu masa duk maktab, semua nak jadik cam guru onizuka...sampai kan nama dah jadik GTA lah, GTU, GTM, GTS..aduyai..ahhaha

ashie023 said...

uh with love..ye ambe suggest cam shee gak..sila buat..ahhaa

jane said...

aku suke citer ni jugak oppa!!!!!!!!
luv nanako...hehe..sweeet je ngn cikgu sengal nih..haha

Nakamura Kazuki said...

CC..hahahaa...betuila tu..tapi last2 jadi baik juga.....citer ni CC sekolah rendah lagi ke

Nakamura Kazuki said...

ashie....pasal komik GTO tu...hahahaha..malah anime dia pun tak bleh blah juga...hahahaha...memang tak laratttt tapi drama dia besh!!!..with love...citer pasal composer tu ye...waduhhhh nanti ambe usahakan.....sebab ambe tak tengk lagi citer ni

Nakamura Kazuki said...

Jane..yes ambe ske juga dekat matsushima nanako ....citer ni memang besh

HuRuL_AiNi said...

ehehehe..sokong juga with love...tu drama yg ambe paling ingat...& paling nak tengok balik....huhuhu

Nakamura Kazuki said...

wokey2...ambe akan buat...banyak permintaan ni....

Chuck ishaq said...

Baru aku perasan si kobuzuke muka macam joseph gordon levitt