Sunday, December 13, 2009

The GO's Choice Award for Best Jdorama and Kdrama!!!!

Wokey....lamanya ambe tak buka blog..(hahaha..baru je dua hari tak menyinggah sini....)..ambe teramatlah sibuk..ye la bila je nak pindah ni banyakla plak ke..semalam pun balik pukul 10.00 mlm..tapi ambe syukur sebab testing berjaya..dan terima kasih semua atas sokongan dan bantuan.....dan hari ni pagi tadi gegas ke Rawang jap nganto hadiah untuk member kawin sebab nextweek ambe tak bleh gi sebab ada family outing (hehehe..ambe plak ye ashie and shee....hehehe)...wokey entry kali ni musti mendapat sambutan hangat ni...hehehe( betui ke senpai )..ambe harap..yes..memandangkan ambe takde sangat isu baru sebab tak sempat nak tengok new Jdorama, Kdrama, films ataupun siri novel vampire yang terbaru...Blood promise pun sudah tersadai di chapter 3 je...bilala nak habis...sebab hengat nak baca Pelayaran Ibnu Battutah plak.(wishlist ni...huhuhu...)..wokey membelok ke entry asal..berikut adalah senarai 5 Jdorama dan 5 Kdrama terbaik yang ambe sempat layan dalam tahun 2009...ada banyak lagi yang ambe layan..namun ini adalah yang paling beshhhh debush debushhhhh..paling berjaya membuatkan ambe nonton sampai habis dan yang paling penting kualitinya sangat bagus....so kepada yang nak join senpai..kome2 sumerrr blehla pilih 5 drama terbaik yang korang ske dan attachkan dalam komenyer blog ye....wokeyyyyyyyyy award untuk kategori JDORAMA.....yapppppppppppppppppppppppppp


Buzzer Beat di tangga pertama untuk kali ni dengan 5 bintang.....syabas buat yamapi, junpei, kitagawa( sungguh manesss) dan Aibu ........drama yang besh untuk tahun ni...


 di tangga kedua yeeeeee panda!!!(trademark dalam drama ni)..congrats buat team love shuffle..arigato ni senpai Tamaki...si cantik manes Karina dan Matsuda serta..ambe menunggu siri ke-2 kalau ada...5 bintang juga!!!



ketiga ialah Atashinchi No Danshi....senyum manessssssss buat Horikita, Osama, Kaname...drama ni senpai kasi 4.5 bintang!!!!!


Voice ke tempat yang ke-4....Syabas buat team eita, Kutu oppppppps ikuta la..hahaha serta Satomi....senpai kasi 4 bintang !!!!


Dan seterusnya ialah Akai Ito..drama yang sangat menakjubkan..penampilan banyak pelakon baru..tahniah buat Junpei, Minamisawa, Ruka serta ramai..lagi...walaupun citer ni hanya 36 minit setiap episode..namun tetap beshhhhhhh 4 bintang daripada senpai!!!!

seterusnya Ketogaro Kdrama (yuhuuuuuuuuu drama mana ye yang jadi pilihan)


 pertama mustila You're Beautiful lalala..tak hengat lirik la..hahaha..tahniah buat Go Mi Nam....(bukanla Park Shin Hye,Jung Geun Suk , lee Hong Ki serta Jung Yong Hwa..drama yang banyak lagu besh!!!!....dalam Malaysia dilanda  virus H1N1..virus UAB pun berdesub juga ye..hahaha 5 Bintang daripada senpai!!!!!!!!!


Kedua mustila drama musical yang besh Beethoven Virus...(drama ni sebenarnya hujung tahun 2008..tapi sebab diwar-warkan pada awal 2009..so kira bleh masukla..special case ni..hahah).....lakonan mantap daripada Kim Myung, Jung Geuk, serta Lee Ji Ah..drama ni memang besh malah layan je simfoni music......5 Bintang daripada senpai!!!!


Drama besh dan sarat dengan Air Mata Cinderella Man..huhuhu..ke-3 daripada senpai..lakonan mantap Sang woo, Yoona, serta Han Eun Jung sangat berkesan...4.5 Bintang!!!!



 City Hall ke tempat yang ke-4..drama kelakar dan juga sedih...drama ni sangat besh dilayan mungkin kerana lakonan mantap Kim Suh Ah serta Mayor Seung Won....drama besh dilayan ni 4.5 bintang juga !!!!!



seterusnya mustila Boy Before Flowers....citer adaptasi daripada Hana Yori Dango diversikan ke Korea....sangat menarik....tahniah buat bakat baru lee Min Ho, Koo Hye Sun,Hyun Joong,Kim Bun serta Kim Joon..drama ni besh juga namun sebab jalan citer sudah diadaptasi senpai hanya dapat bagi 4 bintang sahaja..namun drama ni enjoy je layan..........OST pun besh!!!! terutama Lagu nyanyian group Tree Bicycle

wokeyyyyyyyyy ni lah Jdorama dan Kdrama yang ambe rasa besh, sempat dilayan sampai habis serta sempat didonlod OST nya....so incase kome tak setuju dengan pilihan ambe kome blehla mengrekomenkan drama2 yang kome suka..ye....mungkin GO-GO sekalian ada pendapat juga dan pembaca2 lain juga bleh senaraikan Jdorama dan Kdrama favorite komeeeeeeeeee sumerrr ye.....

29 comments:

ashie023 said...

ok saya akan pilih BOF jugak..xyahlah nak tanya ape2 ngan saya..saya memang akan pilih BOF..ok..ok..senpai...ayat ugutan..jangan tanya sebab ape ye..kekkeke

xXrucciXx said...

ahahahah..komen ashie takleh blah btol..sangat bias ok!

kalau pilihan ambe laaa..mustila BOF, dengan You're Beautiful..
tp seriously drama URB tu lagi buat ambe gile dr BOF...sebab excited sgt2 nk tau next episod...mase BOF dulu tak plak rase gitu...

Cinderella Man tu nak sangat tgk ah, kat astro baru nak tayang, tp ambe tak beli plak cenel tu...aaaaa

HuRuL_AiNi said...

kekeke...ambe pun ada terfikir nak buat entri cenggini...best drama...ehehe....

for me, buzzer beat, love shuffle, you're beautiful, beethoven virus, city hall memang 5 bintang la...

BOF ngan Voice ambe bagi 3 bintang je;actually voice ambe x tamat tgk lg...baru ep6 kot...hahaha

atahinchi no danshi pun baru tengok ep1; akai ito;cinderella man x tengok lagi....cinderella man ambe dh donlot abis pastu baru tau diorang keluarkan hardsub je...xde torrent plak tu...sampai skarang x donlot yg ada sub & x tengok lagi....

urm...apa lagi yg lima bntang? bagi ambe cain & abel; team medical dragon...erkkk....2009 je ke?ehehe....banyak sangat tengok drama...semua pun best jadinya...hohoho

Nakamura Kazuki said...

hahaha...soranggggg noona ashie sudah hangin ya..hahaha..wokey2 BBf tetap No.1 di hati kome..ye saja je nak bagi 4..nak tengok apa reaksi peminat2 BBF..hahaha...jangan marahhhhhhh

Nakamura Kazuki said...

rucci sumerrr drama ni ambe beli DVd original kecuali You are Beautiful dan C M sebab time tengk tak kuar lagi DVD so donlod je la..yup ambe pun ske UAB....juga citer lain skit pastu lagu2 OST pun not Bad...citer beethoven virus pun nota bad..dan CTY hall pun besh

Nakamura Kazuki said...

hurul ni drama tahun 2009 je...hahaha....kome bleh juga buat entry drama besh pilihan kome cain n abel ambe tak tengok lagi pun....mungkin sebab citer sedih kuta so ambe tak brapa minat..kalau Team Medical Dragon confirmla 5 bintang..memang besh citer tu tapi ni untuk 2009 je ye...hahaha

LORD ZARA 札拉 said...

Untuk KDrama~

ku suka yg 2nd and last!

Beethoven Virus sangat best!!

BOF = banyak lelaki hensem~ slurppp~

ashie023 said...

xdelah senpai...memain je tuh..ambe bias sebenarnye..pilih yang tuh jugak..ahahhaa...walaupong URB 5 bintang jugak ambe bagi,,ekeke...tetap nk pilih BOF sebagai drama pilihan ambe...ok tak gitu explanation...??

NuR said...

tak tahu nak pilih mana satu
sbb belum tgk satu pun

huhu
sadis tul ayat pengakuan itu

jane said...

hehehehhe..oppa....
bru balik ke??

tahniah la bakal pindah ye...kekeke

mmmmmm...cinderelaa man tu tk prnh tgk lg..nnt nk usha..haha

Nakamura Kazuki said...

Zara yuo beethoven virus angat menarik

Nakamura Kazuki said...

hahaha ashie....takpe2 kome bleh pilih lagi pun ni just base on ambe je..mungkin blogger lain bleh komen juga....namun ambe tak bleh lupa si jandi tu....

Nakamura Kazuki said...

hahaha..nur..takpe2...BBF akan ditayangkan dekat 8TV...mungkin selepas drama Taiwan tu kut..

nursarah87 said...

BOF je yg ku dah tonton, malahan tonton dah 14 kali, haha..dah hafal setiap scene..

Nakamura Kazuki said...

yup akan berpindah awal tahun depan sekrang pun tengak packing barang skit2...yes bleh dilayan

Nakamura Kazuki said...

Sarah...hahaha 14 kali perghhhhhhh pecah rekod ni...hahahaha..

hans said...

ko penah tgok x citer Korea
pasal 7 lelaki nak jadi gigolo
lucu citer tu

Nakamura Kazuki said...

citer apa ye..takpe nanti ambe rujuk dekat senior...hahahaha

blueCITY said...

anapseyo..........
hakhakhak
eja betul ke dok tuh?
hahhah

wahhhhhhhhh
best2
bila nak tengok citer jdorama nih?
boys before flower tuh jer dah tengok
mmg feel n enjoy giler tgk citer nih
huhuhuhu

erkkkkkkkk
citer2 japan tuh kat chanel brapa astro weh?
amber tgk kbs world jer la
haaaaaaaaaaa

ustazah dyLLa said...

senpai...1 pun ambe xpenah tgk...hurk, nk tgk kt astro, sah2 dh dikonker abah...dia layan industan je laa...hohoho...

Nakamura Kazuki said...

bluecity.citer Jdorama jarang ada dekat TV..ambe rasa semua yang ambe preview tu memang tak ditayangkan dekat TV mahupun astro..hanya tengok online ataupun beli DVD je...kalau bluecity nak tengok online bleh layari website Dramacrazy.com ataupun mysoju...tapi ambe prefer dramacrazy..gambo orait dan ada subtitle..kalau nak lagi mudah youtube je

Nakamura Kazuki said...

hahaha..takpe ustazah sambil tengok hidustan sambilla layan korea jadi korehindustani la..hahaha

Cik Cookie said...

baru tgk Ninja Assassin.
kesian kat dah terlewat.

Nakamura Kazuki said...

takpe CC...tak lewat pun...hahaha

faye said...

hai...boleh tanya...nak download semua drama nie kat mana yea...yg ader subtitle...n gambar pun cantik....tolong yea..sya minat sgt semua cter tue...tp x berkemampuan nak..beli almaklum ler student kan...hehekalo boleh tolong yea...

Nakamura Kazuki said...

buat adekk maness juga skit faye..kome bleh donlod dekat website silentregret....sumer citer ada bukat setakat Jdorama dan Kdrama..Twdrama pun ada, filem, sumer ada..baka kata senpai macam2 ada......gambo memang lawo sab subtitle ada cuma satu je yang tak besh nak donlod kena sabor la sebab 1 episode citer size besau skit la dalam 700mb..so mungkin take time..tapi hasil gambo sejibik cam beli dvd ori....good luck faye

faye said...

oh yer kew....ala mcm mn nie...internet saya nie lembap giler2...susah nak download....camne nak buat yea...minta ngan awak leh x...*ntah boleh k x*huhu jgn mara yea....

waiem said...

Berbintang2 seme yek...bravo hehehe

Cinderella man dah ada x sempat tgk lagi.

Buzzer Beat baru nak donlot.

Jepun ambe x bnyk list. Mr. Brain x tengok kah?

messyremo said...

waaa...
aku dh lame tak tgk JD..
nmpak gaya kne cari nih.
TQ senpai sbb buat review citer2 best..