Friday, October 2, 2009

Layout dan Masa

After raya..ambe terlampaula sibuk tahap ultraman Taro..biasalala bila cuti 1 minggu kerja pun bertimbunla..manyakla juga yang kene bereskan..dan main kerja for minggu ni dah pun beres..agak huge jugala beban keja kali ni..installation and commissioning PLC Controller for Diesel Generator..alhamdulillah dah selesai..namun ambe perlu follow up lagi untuk final testing dengan pihak stesen SJ Cameron Highlangs ni..okla apala ambe asyik cakap koje..koje..koje..malam ni ambe baru free skit dan internet kat umah pun dan kembali pulih kut..mungkin gegaran earthquake dekat Padang Indonesia hari tu kuttt..so blehla ambe continue donlod buzzer beat, supernatural dan juga smallville...pastu on da same time ambe juga menghupdate blog sambil sekali sekala buat report untuk thesis akhir semester...tak sangka dan satu semester ambo blaja Master ni( ashie kalau ade rezeki nanti next year kita graduate samo2 ye..)sebenonya ambe tak study pun..taktaula nanti jumpa advisor apa nak borak ye..malehla..ok kita freshla skitkan otak2 kita ni..tentang koje dan study..okla..memandangkan otak baru free skit drpd segala bebanan koja....so ambe pun tak tau apa nak hupdate dalam blog ni....ketegaran Jdorama yang besh debush2 masih belum lagi terjumpa..so ni kira selingan hupdatela..novel2 vampire pun tak sempat nak gi usha dekat kedai2 buku..itula..orang cakap manusia ni kalau kali 48 jam sehari pun tak cukup..ambe memang tak nafikan...memang teramat tak cukup...namun sebagai orang Islam..kita ni kenala juga pandai membahagikan masa..yela...kalau nak ikut je memang tak cukup..ahrghhhhhh membebel jela Nakamura ni..hihihi..

Okla entry ni saja je nak review skit layout yang telah menghiasi blog ambe sejak kelahirannya pada bulan Jun 2008 dulu..wah dah setahun lebih dan ambe berblogger dan entry baru je 130 lebih..wah..takla banyak sangat ye..tapi takpe...nanti2 ambe tambah lagi entry ye..banyak juga komen yang cakap..senpai layout ni lawala...cutela....tak cantikla...cam kekanak rebenala..hahaha..takpe....kekadang kenala juga tukar mood tu..baru ada rasa bersemangat dan ceria skit..hahaha..blog ambe sekarang agak ringkas..theme plak warna sky blue.( bukan sebab chelsea berada dekat top EPL ye)...tenang je jiwa..hehehe (soweyla senpai berperasaan lebih skit)...lagi pun layout ni lebih ringkas dan mudah nak diupload.....theme warna plak ambe bleh ubah ikut sesuka hati je..hehehe..coming soon mungkin nak tukar warna merah (sebab semangat MU ke)....sebab apa merah....nantikan ye..hehehehe..adala...hahaha...okla review skit skin layout ambe dulu2 ni


Ni adalah mula2 layout ambe start berblogger..time ni takde sapa nak jengok kat blog ambe..hiks..hiks..hiks...kira syok sendirila..hahaha..entry pertama adalah mengenai Gegaran GLC..gomen link companyla....tapi mula2 buat blog terpikir gak...bleh ke ambe ni..yang style hangat hangit tahi ayam ni...tapi kira wokeyla..sekrang pun semakin aktif berblogger ye..hahaha


Ni plak layout skin kedua ambe warne biru gak hahaha..ambe memang ske warna biru..biru nampak cool..hehehe..ambe ni cool orangnya..sebab layout dah cantik..so dah mula ada orang yang singgah kat blog ambe..ambe ske juga layout jeans ni..tapi memandangkan jeans dah lusuh so ambe tukarla layout baru plak..hahah

So...seterusnya....bila dah boring ambe tukar la lagi kali ni ..layout yang simple dan kecik skit bar entrynya...sebab tulih skit nampak banyak..hahah..tapi yang tak besh layout ni tulisannya kecik sangat..susah orang nak baca..tapi layout ni memang cantik dan kombinasi warna pun not bad....entry terkenal dalam layout ni...ialah Papa ku pulang dari Kota..besh entry ni ka...korang still teringat tak 1 proton vs 4 perodua..hahaha



Dan ni layout yang latest sekali sebelum layout kekanakan yang tengah ambe guna sekarang ni..layout ni ambe ske sebab warna hitam....tapi kurang menarik skit..tapi orait juga layout ni..cuma yang tak besh nak masukkan gambar cam susah skit nak centre...tapi layout ni juga membawa ambe kepada banyak lagi pengunjung blog ni...arigato ne..

So sekarang layout yang ambe guna ni simple je..namun ambe harap walaupun simple harap geng2 blogger sudi lagi singgah ye..hahaha...

17 comments:

ashie023 said...

ambe dok kire ah layout mung tuko guane2 pong, ambe masuk je...nak kelih2 ke lagu sedap cam ice cream tu, kot ader lagu baru yg best2 yg senpai letak..keke.

a'ah lah..hengat lagik yg 1 proton vs 4 perodua tuh..klako weh!

semoga trus berbloglah senpai..ambe ske je masuk belog senpai sebab ader vampire..(eh?)..ahaha

messyremo said...

haha..

siap kira lagi bape byk layout,mmg detail orgnya..

aku ntah bape kali..hehe
mlm ni rase nk g tukar lagi layout tu..gatai tgn..

sI tEDI said...

wah!!! tuko layout.. patutlah rasa cerahhh jek...

sempena tuko layout ni x de upacara makan2 ke? ekekekekkeke

eh macam mana nak letak gambo kat header macam tu ek?

aku buat cara manual lah.. ada cara pakai kod html die kat ??

cahayachenta said...

siapa kah gerangan gadis jepun yang senpai tengah tackle di atas tu??? jawab senpai... jawab...

Nakamura Kazuki said...

ashie...sekrang vampire take a break dulu...hehehe..nanti ada terbaru ambe hupdate ye...musim layan english series plak..hahah

Nakamura Kazuki said...

takpe bro messy...kekadang tukar layout buat lebih semnagt nak berblogger lagi..ambe tukar sebab nak background cerah...

Nakamura Kazuki said...

tedi..ambe guna manual..cuma kena modified gambor saiz kasi muat2la...pastu masukla fotoshop ke..fotofuniakan createla..gambo besh2..just upload kat header..kalau nak guna cara html..pun boleh..tapi kena pandai edit codela...

Nakamura Kazuki said...

gadis tu namanya ayase haruka takpun karina takpun erika sawajiri takpun..fyuko fukada..tak pun...hehehehe

ustazah dyLLa said...

ahai...sesekali nk jugak melakukan 1 perubahan kan...mungkin bg orglain xkata ape, kita ni yg hapdet yg tau nikmat perubahan 2...pendapat orglain jugak amat penting bg menentukan apa yg kta buat 2 btul...~chewwaaahhh...

yeke tgh tekel gadis jepun???wah...alamatnye melepas laaa ustzah...~hahaha

waiem said...

Ambe suka layout ni putih bersih sesuci lebaran...hehehe

Nakamura Kazuki said...

ustazah...ada lagi 3 kosong..hehehe

Nakamura Kazuki said...

waiem..saja je tukar caler putih plak..sekali sekala ubah skitla kan..hahah

HuRuL_AiNi said...

senpai, baru load abis layout ni....ari tu x kuar header & mcm x load habis...biasa la bila first buka lepas tukar layout mmg slow kan...

mcm lebih kurang je layout kita...biru-putih...hihi...ambe suka layout ni...& suka header tu jugak...ambe nak gak letak header kat blog, tp mcm blog ambe kalau letak gambar kat header makin slow rrr nak load....hahaha

p/s: satu lagi senpai...ambe cadangkan je kalau boleh buat sistem komen 'embeded bawah post' atau pop-up.....sebab lebih best mengomen sambil jenguk2 entri...kalau terlupa point boleh ingat balik....hehe...cadangan je...boleh diterima & boleh ditolak

Nakamura Kazuki said...

hurul..thanks..takpe nanti ambe try buat..takpe masuk je gambar sebab sekrang blog hurul ok dah...tambah photo lagi bertambah menarik..sekrang musim biru putih ye..hahaha..nampak cam cool n relaks skit kan..hahaha

NuR said...

salam jiran sblh skolah..

cantik layout ni. cute je gamba kat atas tu.. tenang je tengok.

ustazah dyLLa said...

xmo laaa kacau hak org...xbaik...~wahaha

Nakamura Kazuki said...

nur..sekali sekala tukar layout...ok juga..hahaha..lagi pun layout ni tak berat nak loading pun cepat

Ustazah..hehehe...