Tuesday, November 17, 2009

Film : End of World : 2012

Oddi Isso? Mo ya mo ya….Jin Jha!!!!...hahaha..ambe terdengar perkataan korea ni semalam..hahaha…ambe tak tahu plak maksudnyerr…so hentam sajala..tapi cam besh je…wokey minna-san sumerr mungkin dah tahu akan misi ambe last Sunday menjelajah ke Forks, Washington….hehehe..ambe sebenarnya join family Cullens layan film 2012............


Sememang marvelous gua kasi tau sama lu..huhuhu..hehehe…wokey film ni bagi ambe sangat2la best dan tak heran my opismate nak tengok 2nd round…katanya tak puas…perghhhhhhhhhhh…wokey yang pasti ambe tak bleh join ye nextweek…ambe ada M.I.A…sendiri..hehehehe…film ini sebenarnya diarahkan oleh seorang yang sememangnya sudah terkenal dengan genre2 film Sci-Fiction serta ala2 abnormal world…….sapa lagi kalau bukan Roland Emmerich…buah tangan beliau sebelum ni seperti Godzilla, Independence Day serta The Day After Tomorrow telah pun selamat ambe khatam………ibarat kata kaki wayang film2 Roland sememangnya memenuhi citer rasa ambe yang ske citer2 cam ni..baru beshhhhhhhhh….mungkin sesetengah pengkritik film cakap citer ni nak mengexploitasikan fahaman dan sebagainya…namun ambe pandang dari sudut perfilemen dan juga kesan2 grafik yang sememangnya mantap….

tergaman gak seketika time tengok Tsunami terhebat alam maya yang menghilangkan rantau Asia Tenggara serta menenggelamkan sebahagian Tanah Besar China..perghhhhhh dasyat..pastu yang tak tahan Puncak Everest pun ‘hapuih’ dek banjir besar akibat Tsunami dan pencairan Glasier ..memang menakutkan….theme filem ni juga sangat2 menarik sebab mengangkat tema kemusnahan alam dan tamadun manusia akibat ketamakan kita mengejar kuasa dunia…..apapun memang filem ni wajib tonton….nanti musti cakap wowwww nape kome tak support filem Malaysia..asyik2 promote filem Japan, Korea n English je…maaf sebab ambe mempromosikan filem2 yang berkualiti dari segi penghayatan watak, jalan cerita serta tema yang tidak semata2 cinta...


.mungkin kalau ada filem Malaysia yang bercirikan sedemikian ambe akan previewkan bak kata ….1 Filem 1 Malaysia..hehehe..wokey terus kea rah pelakonnya plak..ambe solute dekat John Cusack sebab lakonannya sebagai Jackson Curtis sangat menjadi watak penulis, ayah kepada dua anak serta suami kepada bekas isterinya.Lepas tu watak isterinay Amanda Peet sebagai Kate juga menyaksikan bagaimana walaupun mereak berpisah namun demi kelangsungan survival anak2 mereka..mereka bersatu dan mengabaikan krisis rumah tangga…perghhhhhhh..part2 filem yang besh..lepas tu juga anak penulis ambe minati iaitu Thomas McCarthy juga berlakon (ayahnya Cormac McCharthy)…anak2 jackson yang pandai bermain emosi


Jadi bagi sesiapa yang nak singgah panggung tu..ambe merekomenkan filem ni..tapi kalau korang tak minat tak pe…hahahaha….sebab..setiap orang ada ciri2 filem yang korang minat…apapun selamat menonton..walaupun ternet opis hari ni lembab gilesssss ambe still nak hupdate juga…huhuhu…sebab lunch hari ni hanya di opis…cukupla sebiji Epal dan Roti Coklat..huhuhu…malas nak gi kedai Mok Cik….apapun petang skit ambe nak pekena Nescafe Tarikkkkkkkkkkla..hahaha…

11 comments:

ashie023 said...

ambe dah baca dah the making dier lam paper ari tuh..surelah best nih, teknik2 dier pakai...sampaikan pelakon yg blakon lam tuh, x tau kejadian2 yg akan berlaku ..

tp ambe mane ader panggung wayang di Ganu, so kensellah hajat nak tgk...huhuhu

sI tEDI said...

macam nak pergi tgk!! tapi bila???? bila???

adehhh!!

Nakamura Kazaki said...

ashie..takpe bleh donlod dah kuar dah...hahahaha..cuma subb belum

Nakamura Kazaki said...

dah release 12 Nov lepas...tedi...hahahaha..best tengok wayang sebab sound effect diala...kalau tak sama je macam tngok DVD ke...

waiem said...

Ambe dah tgk gak...spesel efek dia gempak...x larat part auta...hero asek terselamat je...org dah kelam kelibut dan lagi dia nak carik peta...hahaha

Cik Cookie said...

samapi sekrg xleh g tgk lg.
ada je kj.

Nakamura Kazuki said...

waiem..hahaha..kesan spesel efek memang beshkan...memmang superb

Nakamura Kazuki said...

hahaha..takpe CC..take ur time...

eyena said...

uiih ramai blog2 yg citer pasal 2012 ni.. haish takleh jadi ni.. tak sabar nak cepat2 habis exam ni..ekekeee

Nakamura Kazuki said...

wokey..nanti kita tengok sama2 ye eyena..senpai ni dah nak masuk 3rd round dah..hahahaha

jane said...

haishhhhh...aku gi blog kawan pon cter psl 2012 ni...ekekkeke

malangnya oppa..ambe blum punya waktu tgk movie...huissssshhh..tgh mncr ktenbngn lagi walopon ambe cbe melupakn apa yg tertikan dlm jntung nih...huhu