Sunday, November 22, 2009

Promosi Film Jiwang Tak Berkarat

warghhhhhhhhhh....layout ambe hilang..tu..la tengah2 edit dekat header bar tu sekali terlupa nak save...hambik terus hilang..bukan senang nak edit balik..takpela..kalau ambe rajin and ada masa blehla buat balik..ada masa ke??? nak hupdate pun tak sempat...hahaha...takpe2 biasala tu kan..apapun congrats buat ManU sebab score 3-0 semalam....Carriks, Antonio dan Darren..tapi tak sangka plak The Blues menang besar gak kat atas Wolver 4-0..huhuhu.....apapun keep aja2 fighting ye..semalam sampai sekarang ni pun hujan mencurah2 ...tadi lunch pun kebasahan plka..teringat plak kisah memori daun pisangggggg...hahahaha..wokey2..laghoriahhhh betui ambe ni...lama dah tak hupdates Jdorama dan Kdrama..sebab tak sempat nak hupdates dah ada yang hupdate...so takpe sharing is caring...kali ni ambe nak kasi hudpate film2 yang tangkap leleh skit..ala2 jiwang..sesuai sangatla dengan musim monsun yang lembab ni...jiwa pun feeeel je...hahaha..layan citer2 jiwang orait gakkkkkkk....lagi besh kalau ada aweks sebelah.......sudah2......terus kepada film pertama


Bertajuk Postman to Heaven....film korea ni...ambe sungguh tertarik akan poster film ni sangat2 cantik...hijau dan biru..fuyooooooo...matching ....film ni sebenarnya telah mendebokan noona ashie..kita....hahaha..keep waiting ye ...hahahaha...film ni juga membuatkan sedikit adekk2 manessss kita feeling hilarious sebab group kimchi( DBSK tiada kaitan dengan kimchi...nanti silap2 ambe plak kena makan CILI..hehehe) diorang berlakon......tapi sorang je..hahahaha...filem ni menceritaka kisah seorang posmen lakonan Jae Jung yang tugasnya kutip surat2 orang cinta orang yang tak terbalas...dalam kutip2 surat cinta tu bertemula plak dengan si Hyo-ju Han yang sememangnya sedang menanti jawapan cinta drpd seseorang...so bila terserempak dengan posmen Mirotic ni terusla tangkap jiwang...so nak tahu kisah selanjutnya..bleh layan sedikit thriller kat bawah ni.....tengah hangat ditayangkan dekat Korea sekarang ni..so ashie..kome dah tempah flight ke sana ke??..kekeke..kalau dah bleh ambe tumpang sekaki...hehehehel





Seterusnya ambe nak bawa kome semua ke negara jepun plak untuk melayan satu lagi citer jiwang yang sodihhhhh...huhuhu..citer bertajuk Rise Up....ur raise me up so i can stand on  the mountain ...bla..bla..wokey bukan sesi menghafal lagu Josh Groban ye....




Citer cinta yang penuh simbolik ni...ambe sangat2 ske citer ni walaupun belum tengok lagi...pelakonnya juga ambe tak kenal pun..sebab ambe belum pernah tengok Kento Hayashi ni berlakon pun lagi..manakala..si Rio Yamashita ni plak pernahla tengok dalam drama Love Letter..tapi persoklannya dia ni adik Tomahisa Yamashita ke...shee bleh tolong explain ke????..hahahaha..kisah film ni agak ringkas menceritaka seorang penerjun payung terjun yang tetiba berjumpa dengan seorang gadis buta yang cekal menghadapi hidupnya..so si Kento ni mula memahami akan kegigihan gadis ini dan si gadis ini juga memberi semangat buat Kento untuk menjadi seorang penerjun yang profesional..namun di saat2 perasaan dan semangat sedang membara terjadinya satu peristiwa yang sangat menyedihkan..apakah peristiwa itu dan mampukan mereka mengharungi cabaran berbekalkan semangat yang ada...so jom layan Rise Up sehari sebelum raya Haji...hahaha..tayangan umun dekat Jepun pada 26-Nov-2009...sedikit thriller untuk memahami citer ni..huhuhu





Citer ke-3 ni kembali ke Korea....bertajuk I Am Happy...huhuhu tengok citer dengan tajuk agak pelik skit nape..hahaha..sebab citer ni berkisarkan orang yang mengalami gangguan mental..huhuhu....pelakon2nya tentula sudah popular dan disegani...





citer diplotkan mengenai hyun Bin yang mengalami sakit mental akibat kehidupannya yang tertekan..dahla mak dia kena penyakit Dementia..manakala abangnya plak seorang kaki judi..so keadaan sedemikian menyebabkan perasaannya tertekan dan terus sewellllll..hahaha..terus kena hantar dekat tanjung rambutan..dekat sana dia dirawat oleh seorang Nurse yang cun...hehehe..so nurse yang mula2 tak ske terus jatuh cinta dekat Hyun Bin ni..watak nurse ni dilakonkan oleh Lee Bo-young..drama dia yang agak famous ialah Mr.Good-Bye...hahaha..so blehla layan citer ni juga ye..sedkit thriller buat sinopsis citer ni..



17 comments:

xXrucciXx said...

cite I am Happy tu kan...kalo ambe jadi nurse tuh, dpt plak merawat org 'giler' tp hensem...fuhhhhhhh...

feeling beb...hahahaha...

*bile nak gi jepun dgn korea ni?? jom laa wat rombongan cik kiah lagi..hahaha

ashie023 said...

jom ah rucci...kite wat rombongan cik kiah...ambe dah teruja nak pegi korea nih...ceh ceh..

ahahha...senpai..teruja je ambe nengok postin senpai kali nih...ahahha...teruja teruja..jump jump...
ni ler cite yg ambe tunggu2 kan ni...tp bile lah nak kuor..??ambe tunggu jugak tunggu jugak tunggu jugak...

jane said...

ekekkkeke oppa...sempat lagik update yer cter2 baru..mantap..hauhauhua

kite nk tgk urb ni still tk dpt donlod..ces..frust betul

HuRuL_AiNi said...

crita heaven postman tayang kat jepun jugak kalau x silap...nanti akan tayang kat tv korea...hehehe...pastu boleh la ambe donlot...miahahaha...

kalau movie jepun ambe kurang updated la...sbb payah nak cari sumber...hahahaha...drama je memanjang...

rombongan cik kiah bila nak mula plan tour g japan ngan korea ni?jom kita mula menyimpan skarang...hehe (tp masih gak tiap bulan sesak...hahaha)<~~owh, off topik sungguh, gomenne senpai

NuR said...

jiran sblh skolah..
lawa la tu poster tu.
bila citer tu nak kuar..?
nak ikut juga rombongan cik kiah...

nak itut..nak itutt..

Cik Cookie said...

tgk hero pun dah feeling heaven.

Nakamura Kazuki said...

rucci..hahaha..kalau ambe pun nak sakit juga tapi tak mo la masuk sampai tanjung rambutan....hahahaha..nanti nurse bleh suapkan ambe makan..kekeke

Nakamura Kazuki said...

ashie..teruja ye..hahaha.wokey2 jom buat rombongan GO ke Korea..hahahaha...citer postman to heaven ni dah kuar tapi kat Koreala ashie...coming soon bleh donlodla..nak tunggu tayang sini..rasanya tahun depanla agak nya

Nakamura Kazuki said...

jane..ambe sentiasa up to date..walaupun citer ni sumer tak tengok lagi..memandangkan blog ambe themenya nak preview citer2 baru yang besh untuk dilayan.jom jane kita layan sama2 ye....jangan lupa bawa popcorn 2 bungkus..hahaha

Nakamura Kazuki said...

hurul betul ke kat japan pun tayang juga ke....besh2..nanti cepatlah bleh donlod..huhuhu....pasal rombongan ke jepun korea...pasu kita singgah dekat china sekali shopping barangan ADIDAS...hahahaha

Nakamura Kazuki said...

nur...cantikla..lagi pun cuti sekolahkan..bleh2 jom cikgu nurrr...hahahaha

Nakamura Kazuki said...

wahhhhhhh CC...terus layan jiwanggg tapi make sure jangan sampai karat..hahaha

waiem said...

Memang tgh tunggu cite I am happy...

Right now i am happy coz kek lapis dah masak...yay hahaha

Nakamura Kazuki said...

waiem.nak skittttttttt berbaloi simpan tenaga petang tadi..akhirnya kek menjadi...hahaha

blueCITY said...

wah, cambest jerk
bila main kat astro kbs nih?
nak nengok
huuuuuuuuu

Nakamura Kazaki said...

blue CITY...citer still lagi tayang kat pawagam..huhuhu...mungkin tahun depanla..tu pun kalau ada..the ebst way donlod atau tunggu DVD release je

ustazah dyLLa said...

suke aa lgu dlm i am hapi...mesti best cite ni kan...nk tmpah tiket ke korea laa...