Sunday, November 15, 2009

Let's Freedom heart throughout the world


Wokey malam ni ambe masih lagi ditemankan secawan Nescafe tarikkkkkkkk...panjang skit tarik tu..hahahaha..masih mengadap lappy ambe yang berhabuk ni..hahaha..dasar pemalas betul ambe ni....ambe sekarang juga dalam misi menjelajah ke seantero dunia yang horizontal ni..hehehe...tapi ambe menjelajah menerusi internetla...hahahaha..ambe menyinggah sekejab dekat Nihongo untuk berjumpa dengan mata salji (sepatutnya  mata air..tapi air telah beku sebab dah nak masuk winter..hehehe) ambe yang dirindui..wahahaha....untuk bertanya khabar sebab ambe tahu ayase-chan tengah bertungkus lumus nak menghabiskan episode drama boringgggggg tahap gaban bertajuk JIN...ambe tokse nak layan citer kuno2 ni..hahahaha...so lepas ke japan ambe transit plak dekat Seoul untuk menghirup udara segar musim salji..yuhuuuuuuu ambe bercadang nak buat orang salji dan nak pacak bendera Malaysia....hehehe...dan ambe sempat juga melihat wajah2 park Shin Hye di merata-rata tempat..wah semakin famous ye sekarang..tahniah ye Go Mi Nam....opppps Genma la..hahahaha...so lepas tu ambe mengikut sorang terus terbang ke Washington DC ........opppppppps bukannyerr nak juma Mr.Obama tapi ambe nak singgah dekat Forksla...nak melihat kemeriahan Cullen's Family bersama Bella Swan





....hahahaha...diorang tengah layan citer fenomena 2012....warghhhhhhhhh sempat juga ambe join diorang sekali...tahniah buat director Mr.Roland Emmerich..the movie was outstanding and superb..I enjoy the movie from start to finish..hahaha...kesan earthquake memang dasyat dan sempat juga ambe melihat kerisauan Stephenie Meyers...adakah New Moon mampu mengulangi kehebatan twilight ataupun akan menjadi suram seperti dawning...muahahahaha...lepas tu terusssssssss ambe membelok ke Old Trafford untuk menyaksikan pok cik ambe gigih menyepak bola..gambatte ne Giggs !!! pastu sempat gak ambe bertanya camne ni The blues still leading lagi...pastu si Rooney kata' brooo...relaks arrrrrr saja je kita orang kasi chance dulu....' perghhhhhh terkesima ambe seketika..........hahahaha....

namun ambe tak bleh lepak lama2 kat sana sebab tetiba je dapat info hujan lebat dijangka turun dekat2 area Pantai Barat...kang tersangkut plak kat sini(streamix mungkin akan menjadi mengong dan lembapppppppp....)so on da way balik seorang stewardess yang comel menyapa ambe...."Senpai..senpai....buat ape dekat JAS ni (please jangan salah tafsir bukan Jabatan Alam Sekitar ye)...'Eh........Ueto Aya uperrrrrnya...tengah shooting Attention Please 2 ke....sekali dengan muka yang dah blushing si Aya berkata...ambe nak tkar kerjaya jadi Stewardess la plak..sebab berlakon cam tak bleh blahhhhhhh je..hahahaha..thats whyla dah jarang jumpa kome dalam JDORAMA.....selepas bertanya khabar cik Ueto terus berlalu sambil berkata...'Senpai....aishiteruuuuuuuu....' terus terasa cam nak pengsan sekejap...tak sangka ada peminat rupanya (woi bro engko berangan apa la niiiiii)...huhuhu...nasib bek Ms. Hillary Swank....sebelah ambe terus tersedar...


dia bersama plejarnya buat lawatan sambil belajar kat Tokyo....memang ambe ske tengok Hillary dalam movie Freedom Writers...movie yang paling besh pada tahun 2007.....movie yang menceritakan kebebasan yang tiada tandingan yang tiada halangan...movie yang mengangkat tema guru yang mampu membimbing golongan pelajar liar2 untuk menghargai nilai kehidupan..mungkin kita belajar untuk dapat result bagus..namun  kita juga lupa pembelajaran itu juga merupakan satu pembelajaran pengalaman yang sangat beharga dalam menuju ke destinasi impian.perghhhhhhhh patutla hebattttttt...






memang superbbbbbbbb gakla....Ms.Hillary ni bagi speechs...so lepas tu ambe terus balik ke Cameron Highlands ni..sebab nak lending baikkkkkkk ...esok koja maaaaaaaa..huhuhu..apapun hari ni sungguh jauh ambe berjalan..bak kata orang jauh perjalanan bertambah pengetahuan........huhuhu..hahaha.....cuma ambe tak sempat nak  jumpa Elena je..sebab ambe tahu dia tengah frust menonggeng sebab stefan dah nak chowwwwww..huhuhu gomenne..sebab ambe takut terlepas flight plak....


..hahaha   tak sangka ambe berangannnnnnn tahap ultramen taro plak malam ni..hihihi..wokeyla....so ambe harap ambe kembali ceriala...so esok mari kita bersemangat ye...ikut kata yankumi sensei 'fightinggggggggggg ohhhhhhhhh'....ja ne

15 comments:

xXrucciXx said...

hamboiii...sakan beno senpai travel merata-rata ye...cpt plak sampai tuh..hahah..pakai pintu doraemon ke ape? Hahaha..

ambe pun suke tgk movie Freedom Writers tuh...Senpai try la tengok Boys Don't Cry...Hillary Swank gak berlakon..pon best woh!!~

Nakamura Kazuki said...

wokey berehhhhhhhhh..esok akan mendolod citer tu rucci

ustazah dyLLa said...

juah jugak travel ek...smpai berangan2 tuh...ei...senpai ni...jgn smpai kawin real pun di anggap berangan...hahahaha...

cahayachenta said...

hurm...

bape hari senpai travel ni??

sempat lak senpai jmpa fmly edward ek??

ingatkan fmly edward kuar 27 nov ni...

jom senpai tgk new moon...

ashie023 said...

ahahaha..akhir nye stefan kembali ke ku jua...muehhee

manyak nye senpai menjelajah..keke

ashie023 said...

ahahaha..akhir nye stefan kembali ke ku jua...muehhee

manyak nye senpai menjelajah..keke

Nakamura Kazuki said...

ustazah...hahahaha..kekadang kita perlukan sikit imaginasi agar bertambah kreatif....pasal kawin nak berangan??..hahahaha

Nakamura Kazuki said...

wokey chenta...set.........hahahaha

Nakamura Kazuki said...

hahahaha..ashie...saja jalan2 cari citer..tapi tak sangka bleh sampai sana....hahaha

eyena said...

kamu ni minum nescafe nanti takleh tido taww..

waah jgn lupa jelajah kat negeri beta juga taww.. hehehe dah sampai tu jgn lupa bawak nescafe sekali.. ngee ambe pon taknak ido. nak join kome berekspidisi..hehe

Nakamura Kazaki said...

eyena...hahahahaha.....nanti sampai kat tempat kome..ambe buat special nescafe ye..

HuRuL_AiNi said...

walla banyak jugak sanpai jelajah dlm sehari...ekk..sehari ke?hehehe

later on i check out yg senpai recommend ni..hehehe

Nakamura Kazaki said...

sehari je..tapi sempat juga jumpa shee....tengah makan shushi..pastu on da way balik nampak plak shie menunggu seseorang..hahahaha.tak caye tanya ashie

waiem said...

ambe ada jupe 1 movie ayase...nnti ambe ribiu...tajuk rahsia...sepraiss kekeke

Nakamura Kazaki said...

wokey2..tak sabo kome..ayase-channnnnn