Saturday, November 21, 2009

Goosebumps with TWDrama : Autumn's Concerto

Pelik juga ye tajuk entry ambe malam ni...berdiri bulu roma ye...hahaha...nape nama geng ghostbusters  tengah hunt casper ke.. ...hahaha..takde la....saja je kasi chill out skit dengan koleksi drama2 taiwan yang ambe ada...bak kata orang sharing is caring..walaupun ambe ni addicted sangat dekat JDORAMA..namun sesekali ambe tukar juga mood layan  TWDrama plak ye..adik ambe inform drama  terbaru bertajuk Autumn's Concerto besh..betui ka.....ambe pun tak tahu tapi sodapppppp jugala..memandangkan ambe tengah menyirapppppppppp dengan streamyx yang terlalu lembab....nak upload adjust gambo pun takes time...WTH dengan ternet ni....ambe plak langgan 1M...so kalau slow memangla menyirappppppppppppp( sabo senpai...sabo...layan lime juice yang dibuat oleh Go Mi Nam dulu ye..hehehehe)..lebih baik ambe ringkaskan skit citer ni .....wahhhhhhh....



Sebenarnya last drama Taiwan ambe layan adalah drama Hot Shot sekitar awal tahun lalu..pastu takde dah pun...hahaha...tapi sekarang rasa cam besh plak drama ni..mungkin count in my lists dulula ye..ada masa kita layannnnnnn je la..ye...Drama ni berkisar tentang seorang pelajar law bernama Ren Guang Xi yang samsengla tetiba jatuh cinta pada seorang penjual Bento dekat kantin sekolah..si awek ni namanya Liang Mu Cheng (bukan muncung ye...hehehe)....so mula2 Mu Cheng ni kena buli dek Guang Xi...namun Mu Cheng ni tabah dan ignore je....dia ni seorang yang bersemangat walaupun seorang anak yatim...so lama-kelamaan Guang Xi sudah jatuh hati dan mula merasakan hidupnya yang dulu suram, tertekan kembali ceria dengan kehadiran Mu Cheng ni....namun satu tragedi berlaku di mana Guang Xi perlu menjalani pembedahan otak yang kesannya akan menyebabkan dia akan lupa segala memori silamnya....mak Guang Xi memaksa Mu Cheng melupakankan anaknya demi masa depan mereka berdua..namun tanpa Guang Xi sedari pada masa tu Mu Cheng sudah mengandungkan anak diorang...selepas 6 tahun peristiwa berlalu Guang Xi telah melupakan segala kisah silamnya dan kini bergelar seorang peguam yang berjaya..pada masa yang sama turut bertunang dengan seorang doctor...si Mu Cheng plak membawa diri dan membesarkan anak lelakinya seorang diri di pinggir kampung...namun pada suatu hari si Guang Xi terdengar petikan piano yang sememangnya sangat2 familiar bagi dirinya dan apabila dia semakin mendekati pemain piano tersebut semakin kembali ingatannya yang hilang tu..so mampukan Guang Xi mendapatkan semula memori yang luput dalam ingatannya itu dan adakah dia dapat menerima Mu Cheng serta anak lelakinya itu.......so kalau nak tahu kenala layannnnnnnn..wahhh first time ambe buat preview drama Taiwan ni..mungkin coming soon ambe akan perviewkan juga...bak kata ambe sendiri 1 MALAYSIA, 1 KOREA, 1 JEPUN DAN 1 TAIWAN....hehehehe..selamat menonton.....

5 comments:

xXrucciXx said...

sape pelakonnyer ni senpai? jalan citer macam best...

ashie023 said...

taiwan pulok???ahhaha...
ambe dok brape ah taiwan..dok taulah bakpe....tp kalu jalan cite sedap dan menarik mungkin ambe tgk kot...

hah...ambe tau doh sebab ape...sebab dier speaking cina, ambe kurang ske..ahhhaa

HuRuL_AiNi said...

ambe dh ada few episod crita ni...my opismate yg ada megaupload premium jd tukang donlot drama korea & drama ni utk ambe...hahaha...

ada jugak dengar2 org kata ni best, tp ambe mcm biasa ambe tengok bila dh habis complete donlot...hehehe...

cerita mcm best, mcm lain dr crite taiwan yg biasa ambe layan....hahaha...lama dh x layan drama taiwan, dengar diorang cakap cina pun dh mcm x biasa...hahaha

Cik Cookie said...

adik pasang cita FULLHOUSE mlm tadi tapi cc tertido.
mula2 beria nak tgk tp amik ko tido smpi kuar air liur basi.
kompem tido lg best dr cita tuh.

ustazah dyLLa said...

wah...dh tau besh cite ni w/pun blm tgk...CINTA YG HILANG JUMPA SMULA...haha...