Tuesday, November 24, 2009

Sudut Baca-baca Part 8 : Vampire Academy book 5 Spoiler!!!!

Angin bayu membawa diriku sepintas lalu ku terkenangkan mu…la..la..la..la..hati ambe berbunga seperti reflesia …hehehe..sebab ambe dapat result KPI dan kompetensi pagi tadi…debo jugala mula2 apala result ambe setelah setahun bekerja bagai nak rak...(keja ambe termasuk susun drawing dekat rak buku..hehehe)..so terus capai envelope dan buka…Alhamdulillah KPI ambe cemerlang..syukran …dan Kompetensi ambe pun oraitttt juga melebihi 75%...tapi ambe terlalu gembira sebab KPI ambe SEE ataupun significantly Exceeding Expectation..bukan senang nak dapat tu…so KPI ni akan menentukan bonus tahun ni..harap2 rezeki ambe adela ye..hihihi.....lepas tu ambe check result Master ambe semester lepas statusnya SM..ataupun sedang maju dengan purata pencapaian aktif…so sekarang pun ambe dah semester 2..huhuhu…apapun hari ni cukup ceria buat ambe….wokey terus membelok ke entry sebenar ye…sudut baca2 part 8….ambe kembali mem-preview-kan siri-siri novel vampire yang menjadi ketegaran blog ambe ni….kali ini ambe still dengan penulis yang sudah dikenali ramai.. Richelle Mead daripada siri Vampire Academy. Ambe pun on da way membaca buku Blood Promise…


masih lagi mencari masa yang sesuai untuk membaca sebab kalau sibuk tak feel juga membaca ditambah plak buku ni ditulis 100% English jadi dictionary plak mestila sentiasa di tepi ambe…so ambe akan mencari masa ambe untuk membaca ambe target end of this year bleh habis la kut huhuhu…biasala bila time malasss sumerr tak jadi..ditambah plak ambe teruja dengan GO-Ashie yang membeli buku Frostbite..harap nanti ambe ada juga colleagues yang bleh discuss pasal novel2 vampire..ashie nanti kita discuss sambil makan pisang ye..hahaha( Senpai and banana fritters with caramel souce hihihi)..tetiba nak makan kek pisang plak..hahaha…wokey terus kita ke novel ni yerr
Vampire Academy book 5 : Spirit Bound
Bertajuk Spirit ..buku ni adalah siri ke-5 bagi peminat siri Vampire Academy…ambe sudah pun membaca Vampire Academy Book 1, Vampire Academy Book 2 : Frostbite, Vampire Academy Book 3 : Shadow Kiss serta sekarang tengah baca Vampire Academy book 4 : Blood Promise.. dan akan muncul pertengahan tahun depan Vampire Academy Book 5 : Spirit Bound…ambe amat meminati penulis siri ni iaitu Richelle Mead…selain siri Vampire Academy, Richelle juag menulis siri Succubus..namun ambe tak pernah baca lagi pun siri ni..ambe mula membaca awal tahun lepas sekitar Jan 2008..atas cadangan member goodreads..citernya sangat simple dan menarik skit dan yang pasti mengambil latar belakang pelajar sekolah tinggi…iaitu Rosemarry Hathaway serta member baiknya Vasilissa Dragomer…ambe just preview skit je la..sebab book 4 pun baru second chapter…so tak tahula lagi ending citer ni camne..lagipun synopsis Book 5 : Spirit Bound belum lagi betul2 kuar..adala skit2 rumors la ..hahaha..ambe share la ape yang ambe tahu ye…kisah dalam Spirit Bound ni menceritakan bagaimana Rose berjaya menemui Dimitri yang telah bertukar menjadi Strigoi di Siberia…namun dia tidak berjaya memujuk dimitri menjadi Dimitri yang dicintainya dulu..malah Dimitri bertindak ganas dan cuba membunuhnya…Rose berjaya menangkis serangan dan Dimitri terus memburunya..adakah Rose berjaya menghadapi pertemuan kali kedia ini..sama2 kita tunggu novel ni release pada May 2010 nanti ye..puhhhhhhh lamabt lagi ye..hehehehe..apapun jom makan kek pisang..hehehe
 

18 comments:

ashie023 said...

tetiba rasa nak makan kek pisang, mula ah ambe tingat kat waiem..ape kata kite suruh dier buat kek..pahtu kite abiskan..hahahhahah..
lagipong skrg waiem ngah gile ngan jeremy pisang...hehhe

NuR said...

hooo..
sedap2x kek pisang..
ni yg rasa nak gi secret recipe..

sI tEDI said...

KPI ek?

Tahniah!

Cik Cookie said...

Masih menunggu KPI a.k.a SKT this year.
cemerlang gemilang and terbilang x CC tahun nih seperti tahun2 lepas.

Nakamura Kazuki said...

ashie..jom2 kita suruh waiem..buat pastu kita habiskan..hahahaha...lepas tu waiem nampak kita cam pisang hahahaha

Nakamura Kazuki said...

nur..nanti tryla baut kek pisang ala nur plak..bleh ambe blajo..hahaha

Nakamura Kazuki said...

tedi mungkin dalam gomen kalau korang nak naikpangkat kena ambil ujian PTK dan sebagainya ..macam kami anak syarikat gomen TNB, Petronas, sime darby, telekom, pos malaysia...dan bla..bla..kami ada KPI atau penunjuk peningkatan untuk menentukan prestasi syarikat lepas tu untuk kenaikan pangkat dan gaji tahun depat bergantung pada kompetensi..sekurangnya kena dapat 75% barula orait dan stable..cam an=mbe yang baru keja 2 tahun tak sampai..kiranya cukup bersyukurla dapat result camtu..mana tau dua ke tiga tahun lagi dapat naik pangkat jadi senior engineer..InsyaAllah

Nakamura Kazuki said...

CC semoga cemerlang gemilang terbilang ye..hahaha..ambe pun rasa cik cookie musti dapat result gempak...CC syarikat juga ke atau gomen?

waiem said...

Tahniah senpai. Keep up de good work.

Nanti ambe buatkan kek pisang Jeremy. Tapi ambe nak buat kek green tea shin woo hyung dulu besok kalu plan jadik...hehehe

Cik Cookie said...

Gomen
Kitorg pggl SKT
Sasaran kerja tahunan
slalu tersasar laa.
CC ok.80 above laa
wahhh menunjuk.
hukhukhuk...
tapi rmi xtau.
senang tau KPI laa

jane said...

oppa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

congratzzzzzzzzzz...hehehehehhehehehe
mmmmmmmm...kita dapat PTK pon blum tntu bru kje kan....ekekkekeke

oppa...i like pic yg tuh...hahaha
gmbr tuh...

hahahhahah

Nakamura Kazuki said...

waiem...taruk skit kat ambe...hahahaha..musti besh...

Nakamura Kazuki said...

CC..oooooooo kome gomen ye..hahahaha..ambe share result dengan geng2 blogger je...sebab takut nanti kecoh plak...yela budak baru dapat tinggi nanti confirmla tak besh

Nakamura Kazuki said...

jane kome ske gambo apa ye..gambo ambe ke..kekeke(memang tak bleh blahla senpai/oppa ni)..hahaha

ustazah dyLLa said...

tahniah...smoga tgkatkan lgi usaha anda...dpt bonus, leh aaa blanja laksa...xpun mee udang kuala...hahaha

xXrucciXx said...

congratz dpt good result...weeeee

huhu sempat lagi ngidam pisang..haha, ok ambe nak carik banana split la cenggini...

uh, knp mood membace ambe ni dah ilang?? byk lak buku best2..

Nakamura Kazuki said...

hahaha ustazah mee udang kuala sepetang orang cakap beshkan

Nakamura Kazuki said...

biasala rucci kekadang memang takde mood nak baca tapi ambe layannnnnn je