Wednesday, November 25, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA



Dengan penuh rasa kesyukuran ..senpai mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA buat semua rakan-rakan bloggers sekalian,..senpai kalau petang tak hujan terus berdesub ke kampong halaman tercinta..tapi kalau hujan esok after subuh terusla bergerak..so senpai nak minta maaf zahir dan batin andai selama ini senpai bergurau kasar dan bisa melukakan kati kome semua( waduh..ayat tak tahannnnnn..hahaha..)senpai minta aaf zahir dan batin..bagi yang nak berkorban tu selamat berkorban dan sama-samala kita hayati pengorbanan dengan setulus dan seihklas hati kita..bagi yang terpaksa berkorban sebab tak dapat balik berasa..senpai harap kome sume berayala dengan penuh kemeriahan di perantauan ye...bagi yang dah sampai kampong...dan bagi yang bakal pulang plak pandula dengan berhati-hati.....senpai cuti satu minggu..jumpa lagi nextweek...satu hari di hari raya...la..la..la..la..la.....

Tuesday, November 24, 2009

Sudut Baca-baca Part 8 : Vampire Academy book 5 Spoiler!!!!

Angin bayu membawa diriku sepintas lalu ku terkenangkan mu…la..la..la..la..hati ambe berbunga seperti reflesia …hehehe..sebab ambe dapat result KPI dan kompetensi pagi tadi…debo jugala mula2 apala result ambe setelah setahun bekerja bagai nak rak...(keja ambe termasuk susun drawing dekat rak buku..hehehe)..so terus capai envelope dan buka…Alhamdulillah KPI ambe cemerlang..syukran …dan Kompetensi ambe pun oraitttt juga melebihi 75%...tapi ambe terlalu gembira sebab KPI ambe SEE ataupun significantly Exceeding Expectation..bukan senang nak dapat tu…so KPI ni akan menentukan bonus tahun ni..harap2 rezeki ambe adela ye..hihihi.....lepas tu ambe check result Master ambe semester lepas statusnya SM..ataupun sedang maju dengan purata pencapaian aktif…so sekarang pun ambe dah semester 2..huhuhu…apapun hari ni cukup ceria buat ambe….wokey terus membelok ke entry sebenar ye…sudut baca2 part 8….ambe kembali mem-preview-kan siri-siri novel vampire yang menjadi ketegaran blog ambe ni….kali ini ambe still dengan penulis yang sudah dikenali ramai.. Richelle Mead daripada siri Vampire Academy. Ambe pun on da way membaca buku Blood Promise…


masih lagi mencari masa yang sesuai untuk membaca sebab kalau sibuk tak feel juga membaca ditambah plak buku ni ditulis 100% English jadi dictionary plak mestila sentiasa di tepi ambe…so ambe akan mencari masa ambe untuk membaca ambe target end of this year bleh habis la kut huhuhu…biasala bila time malasss sumerr tak jadi..ditambah plak ambe teruja dengan GO-Ashie yang membeli buku Frostbite..harap nanti ambe ada juga colleagues yang bleh discuss pasal novel2 vampire..ashie nanti kita discuss sambil makan pisang ye..hahaha( Senpai and banana fritters with caramel souce hihihi)..tetiba nak makan kek pisang plak..hahaha…wokey terus kita ke novel ni yerr
Vampire Academy book 5 : Spirit Bound
Bertajuk Spirit ..buku ni adalah siri ke-5 bagi peminat siri Vampire Academy…ambe sudah pun membaca Vampire Academy Book 1, Vampire Academy Book 2 : Frostbite, Vampire Academy Book 3 : Shadow Kiss serta sekarang tengah baca Vampire Academy book 4 : Blood Promise.. dan akan muncul pertengahan tahun depan Vampire Academy Book 5 : Spirit Bound…ambe amat meminati penulis siri ni iaitu Richelle Mead…selain siri Vampire Academy, Richelle juag menulis siri Succubus..namun ambe tak pernah baca lagi pun siri ni..ambe mula membaca awal tahun lepas sekitar Jan 2008..atas cadangan member goodreads..citernya sangat simple dan menarik skit dan yang pasti mengambil latar belakang pelajar sekolah tinggi…iaitu Rosemarry Hathaway serta member baiknya Vasilissa Dragomer…ambe just preview skit je la..sebab book 4 pun baru second chapter…so tak tahula lagi ending citer ni camne..lagipun synopsis Book 5 : Spirit Bound belum lagi betul2 kuar..adala skit2 rumors la ..hahaha..ambe share la ape yang ambe tahu ye…kisah dalam Spirit Bound ni menceritakan bagaimana Rose berjaya menemui Dimitri yang telah bertukar menjadi Strigoi di Siberia…namun dia tidak berjaya memujuk dimitri menjadi Dimitri yang dicintainya dulu..malah Dimitri bertindak ganas dan cuba membunuhnya…Rose berjaya menangkis serangan dan Dimitri terus memburunya..adakah Rose berjaya menghadapi pertemuan kali kedia ini..sama2 kita tunggu novel ni release pada May 2010 nanti ye..puhhhhhhh lamabt lagi ye..hehehehe..apapun jom makan kek pisang..hehehe
 

Sunday, November 22, 2009

Promosi Film Jiwang Tak Berkarat

warghhhhhhhhhh....layout ambe hilang..tu..la tengah2 edit dekat header bar tu sekali terlupa nak save...hambik terus hilang..bukan senang nak edit balik..takpela..kalau ambe rajin and ada masa blehla buat balik..ada masa ke??? nak hupdate pun tak sempat...hahaha...takpe2 biasala tu kan..apapun congrats buat ManU sebab score 3-0 semalam....Carriks, Antonio dan Darren..tapi tak sangka plak The Blues menang besar gak kat atas Wolver 4-0..huhuhu.....apapun keep aja2 fighting ye..semalam sampai sekarang ni pun hujan mencurah2 ...tadi lunch pun kebasahan plka..teringat plak kisah memori daun pisangggggg...hahahaha..wokey2..laghoriahhhh betui ambe ni...lama dah tak hupdates Jdorama dan Kdrama..sebab tak sempat nak hupdates dah ada yang hupdate...so takpe sharing is caring...kali ni ambe nak kasi hudpate film2 yang tangkap leleh skit..ala2 jiwang..sesuai sangatla dengan musim monsun yang lembab ni...jiwa pun feeeel je...hahaha..layan citer2 jiwang orait gakkkkkkk....lagi besh kalau ada aweks sebelah.......sudah2......terus kepada film pertama


Bertajuk Postman to Heaven....film korea ni...ambe sungguh tertarik akan poster film ni sangat2 cantik...hijau dan biru..fuyooooooo...matching ....film ni sebenarnya telah mendebokan noona ashie..kita....hahaha..keep waiting ye ...hahahaha...film ni juga membuatkan sedikit adekk2 manessss kita feeling hilarious sebab group kimchi( DBSK tiada kaitan dengan kimchi...nanti silap2 ambe plak kena makan CILI..hehehe) diorang berlakon......tapi sorang je..hahahaha...filem ni menceritaka kisah seorang posmen lakonan Jae Jung yang tugasnya kutip surat2 orang cinta orang yang tak terbalas...dalam kutip2 surat cinta tu bertemula plak dengan si Hyo-ju Han yang sememangnya sedang menanti jawapan cinta drpd seseorang...so bila terserempak dengan posmen Mirotic ni terusla tangkap jiwang...so nak tahu kisah selanjutnya..bleh layan sedikit thriller kat bawah ni.....tengah hangat ditayangkan dekat Korea sekarang ni..so ashie..kome dah tempah flight ke sana ke??..kekeke..kalau dah bleh ambe tumpang sekaki...hehehehel

video



Seterusnya ambe nak bawa kome semua ke negara jepun plak untuk melayan satu lagi citer jiwang yang sodihhhhh...huhuhu..citer bertajuk Rise Up....ur raise me up so i can stand on  the mountain ...bla..bla..wokey bukan sesi menghafal lagu Josh Groban ye....




Citer cinta yang penuh simbolik ni...ambe sangat2 ske citer ni walaupun belum tengok lagi...pelakonnya juga ambe tak kenal pun..sebab ambe belum pernah tengok Kento Hayashi ni berlakon pun lagi..manakala..si Rio Yamashita ni plak pernahla tengok dalam drama Love Letter..tapi persoklannya dia ni adik Tomahisa Yamashita ke...shee bleh tolong explain ke????..hahahaha..kisah film ni agak ringkas menceritaka seorang penerjun payung terjun yang tetiba berjumpa dengan seorang gadis buta yang cekal menghadapi hidupnya..so si Kento ni mula memahami akan kegigihan gadis ini dan si gadis ini juga memberi semangat buat Kento untuk menjadi seorang penerjun yang profesional..namun di saat2 perasaan dan semangat sedang membara terjadinya satu peristiwa yang sangat menyedihkan..apakah peristiwa itu dan mampukan mereka mengharungi cabaran berbekalkan semangat yang ada...so jom layan Rise Up sehari sebelum raya Haji...hahaha..tayangan umun dekat Jepun pada 26-Nov-2009...sedikit thriller untuk memahami citer ni..huhuhu


video


Citer ke-3 ni kembali ke Korea....bertajuk I Am Happy...huhuhu tengok citer dengan tajuk agak pelik skit nape..hahaha..sebab citer ni berkisarkan orang yang mengalami gangguan mental..huhuhu....pelakon2nya tentula sudah popular dan disegani...





citer diplotkan mengenai hyun Bin yang mengalami sakit mental akibat kehidupannya yang tertekan..dahla mak dia kena penyakit Dementia..manakala abangnya plak seorang kaki judi..so keadaan sedemikian menyebabkan perasaannya tertekan dan terus sewellllll..hahaha..terus kena hantar dekat tanjung rambutan..dekat sana dia dirawat oleh seorang Nurse yang cun...hehehe..so nurse yang mula2 tak ske terus jatuh cinta dekat Hyun Bin ni..watak nurse ni dilakonkan oleh Lee Bo-young..drama dia yang agak famous ialah Mr.Good-Bye...hahaha..so blehla layan citer ni juga ye..sedkit thriller buat sinopsis citer ni..

video

Saturday, November 21, 2009

Goosebumps with TWDrama : Autumn's Concerto

Pelik juga ye tajuk entry ambe malam ni...berdiri bulu roma ye...hahaha...nape nama geng ghostbusters  tengah hunt casper ke.. ...hahaha..takde la....saja je kasi chill out skit dengan koleksi drama2 taiwan yang ambe ada...bak kata orang sharing is caring..walaupun ambe ni addicted sangat dekat JDORAMA..namun sesekali ambe tukar juga mood layan  TWDrama plak ye..adik ambe inform drama  terbaru bertajuk Autumn's Concerto besh..betui ka.....ambe pun tak tahu tapi sodapppppp jugala..memandangkan ambe tengah menyirapppppppppp dengan streamyx yang terlalu lembab....nak upload adjust gambo pun takes time...WTH dengan ternet ni....ambe plak langgan 1M...so kalau slow memangla menyirappppppppppppp( sabo senpai...sabo...layan lime juice yang dibuat oleh Go Mi Nam dulu ye..hehehehe)..lebih baik ambe ringkaskan skit citer ni .....wahhhhhhh....



Sebenarnya last drama Taiwan ambe layan adalah drama Hot Shot sekitar awal tahun lalu..pastu takde dah pun...hahaha...tapi sekarang rasa cam besh plak drama ni..mungkin count in my lists dulula ye..ada masa kita layannnnnnn je la..ye...Drama ni berkisar tentang seorang pelajar law bernama Ren Guang Xi yang samsengla tetiba jatuh cinta pada seorang penjual Bento dekat kantin sekolah..si awek ni namanya Liang Mu Cheng (bukan muncung ye...hehehe)....so mula2 Mu Cheng ni kena buli dek Guang Xi...namun Mu Cheng ni tabah dan ignore je....dia ni seorang yang bersemangat walaupun seorang anak yatim...so lama-kelamaan Guang Xi sudah jatuh hati dan mula merasakan hidupnya yang dulu suram, tertekan kembali ceria dengan kehadiran Mu Cheng ni....namun satu tragedi berlaku di mana Guang Xi perlu menjalani pembedahan otak yang kesannya akan menyebabkan dia akan lupa segala memori silamnya....mak Guang Xi memaksa Mu Cheng melupakankan anaknya demi masa depan mereka berdua..namun tanpa Guang Xi sedari pada masa tu Mu Cheng sudah mengandungkan anak diorang...selepas 6 tahun peristiwa berlalu Guang Xi telah melupakan segala kisah silamnya dan kini bergelar seorang peguam yang berjaya..pada masa yang sama turut bertunang dengan seorang doctor...si Mu Cheng plak membawa diri dan membesarkan anak lelakinya seorang diri di pinggir kampung...namun pada suatu hari si Guang Xi terdengar petikan piano yang sememangnya sangat2 familiar bagi dirinya dan apabila dia semakin mendekati pemain piano tersebut semakin kembali ingatannya yang hilang tu..so mampukan Guang Xi mendapatkan semula memori yang luput dalam ingatannya itu dan adakah dia dapat menerima Mu Cheng serta anak lelakinya itu.......so kalau nak tahu kenala layannnnnnnn..wahhh first time ambe buat preview drama Taiwan ni..mungkin coming soon ambe akan perviewkan juga...bak kata ambe sendiri 1 MALAYSIA, 1 KOREA, 1 JEPUN DAN 1 TAIWAN....hehehehe..selamat menonton.....

Tuesday, November 17, 2009

Film : End of World : 2012

Oddi Isso? Mo ya mo ya….Jin Jha!!!!...hahaha..ambe terdengar perkataan korea ni semalam..hahaha…ambe tak tahu plak maksudnyerr…so hentam sajala..tapi cam besh je…wokey minna-san sumerr mungkin dah tahu akan misi ambe last Sunday menjelajah ke Forks, Washington….hehehe..ambe sebenarnya join family Cullens layan film 2012............


Sememang marvelous gua kasi tau sama lu..huhuhu..hehehe…wokey film ni bagi ambe sangat2la best dan tak heran my opismate nak tengok 2nd round…katanya tak puas…perghhhhhhhhhhh…wokey yang pasti ambe tak bleh join ye nextweek…ambe ada M.I.A…sendiri..hehehehe…film ini sebenarnya diarahkan oleh seorang yang sememangnya sudah terkenal dengan genre2 film Sci-Fiction serta ala2 abnormal world…….sapa lagi kalau bukan Roland Emmerich…buah tangan beliau sebelum ni seperti Godzilla, Independence Day serta The Day After Tomorrow telah pun selamat ambe khatam………ibarat kata kaki wayang film2 Roland sememangnya memenuhi citer rasa ambe yang ske citer2 cam ni..baru beshhhhhhhhh….mungkin sesetengah pengkritik film cakap citer ni nak mengexploitasikan fahaman dan sebagainya…namun ambe pandang dari sudut perfilemen dan juga kesan2 grafik yang sememangnya mantap….

tergaman gak seketika time tengok Tsunami terhebat alam maya yang menghilangkan rantau Asia Tenggara serta menenggelamkan sebahagian Tanah Besar China..perghhhhhh dasyat..pastu yang tak tahan Puncak Everest pun ‘hapuih’ dek banjir besar akibat Tsunami dan pencairan Glasier ..memang menakutkan….theme filem ni juga sangat2 menarik sebab mengangkat tema kemusnahan alam dan tamadun manusia akibat ketamakan kita mengejar kuasa dunia…..apapun memang filem ni wajib tonton….nanti musti cakap wowwww nape kome tak support filem Malaysia..asyik2 promote filem Japan, Korea n English je…maaf sebab ambe mempromosikan filem2 yang berkualiti dari segi penghayatan watak, jalan cerita serta tema yang tidak semata2 cinta...


.mungkin kalau ada filem Malaysia yang bercirikan sedemikian ambe akan previewkan bak kata ….1 Filem 1 Malaysia..hehehe..wokey terus kea rah pelakonnya plak..ambe solute dekat John Cusack sebab lakonannya sebagai Jackson Curtis sangat menjadi watak penulis, ayah kepada dua anak serta suami kepada bekas isterinya.Lepas tu watak isterinay Amanda Peet sebagai Kate juga menyaksikan bagaimana walaupun mereak berpisah namun demi kelangsungan survival anak2 mereka..mereka bersatu dan mengabaikan krisis rumah tangga…perghhhhhhh..part2 filem yang besh..lepas tu juga anak penulis ambe minati iaitu Thomas McCarthy juga berlakon (ayahnya Cormac McCharthy)…anak2 jackson yang pandai bermain emosi


Jadi bagi sesiapa yang nak singgah panggung tu..ambe merekomenkan filem ni..tapi kalau korang tak minat tak pe…hahahaha….sebab..setiap orang ada ciri2 filem yang korang minat…apapun selamat menonton..walaupun ternet opis hari ni lembab gilesssss ambe still nak hupdate juga…huhuhu…sebab lunch hari ni hanya di opis…cukupla sebiji Epal dan Roti Coklat..huhuhu…malas nak gi kedai Mok Cik….apapun petang skit ambe nak pekena Nescafe Tarikkkkkkkkkkla..hahaha…

Sunday, November 15, 2009

Let's Freedom heart throughout the world


Wokey malam ni ambe masih lagi ditemankan secawan Nescafe tarikkkkkkkk...panjang skit tarik tu..hahahaha..masih mengadap lappy ambe yang berhabuk ni..hahaha..dasar pemalas betul ambe ni....ambe sekarang juga dalam misi menjelajah ke seantero dunia yang horizontal ni..hehehe...tapi ambe menjelajah menerusi internetla...hahahaha..ambe menyinggah sekejab dekat Nihongo untuk berjumpa dengan mata salji (sepatutnya  mata air..tapi air telah beku sebab dah nak masuk winter..hehehe) ambe yang dirindui..wahahaha....untuk bertanya khabar sebab ambe tahu ayase-chan tengah bertungkus lumus nak menghabiskan episode drama boringgggggg tahap gaban bertajuk JIN...ambe tokse nak layan citer kuno2 ni..hahahaha...so lepas ke japan ambe transit plak dekat Seoul untuk menghirup udara segar musim salji..yuhuuuuuuu ambe bercadang nak buat orang salji dan nak pacak bendera Malaysia....hehehe...dan ambe sempat juga melihat wajah2 park Shin Hye di merata-rata tempat..wah semakin famous ye sekarang..tahniah ye Go Mi Nam....opppps Genma la..hahahaha...so lepas tu ambe mengikut sorang terus terbang ke Washington DC ........opppppppps bukannyerr nak juma Mr.Obama tapi ambe nak singgah dekat Forksla...nak melihat kemeriahan Cullen's Family bersama Bella Swan





....hahahaha...diorang tengah layan citer fenomena 2012....warghhhhhhhhh sempat juga ambe join diorang sekali...tahniah buat director Mr.Roland Emmerich..the movie was outstanding and superb..I enjoy the movie from start to finish..hahaha...kesan earthquake memang dasyat dan sempat juga ambe melihat kerisauan Stephenie Meyers...adakah New Moon mampu mengulangi kehebatan twilight ataupun akan menjadi suram seperti dawning...muahahahaha...lepas tu terusssssssss ambe membelok ke Old Trafford untuk menyaksikan pok cik ambe gigih menyepak bola..gambatte ne Giggs !!! pastu sempat gak ambe bertanya camne ni The blues still leading lagi...pastu si Rooney kata' brooo...relaks arrrrrr saja je kita orang kasi chance dulu....' perghhhhhh terkesima ambe seketika..........hahahaha....

namun ambe tak bleh lepak lama2 kat sana sebab tetiba je dapat info hujan lebat dijangka turun dekat2 area Pantai Barat...kang tersangkut plak kat sini(streamix mungkin akan menjadi mengong dan lembapppppppp....)so on da way balik seorang stewardess yang comel menyapa ambe...."Senpai..senpai....buat ape dekat JAS ni (please jangan salah tafsir bukan Jabatan Alam Sekitar ye)...'Eh........Ueto Aya uperrrrrnya...tengah shooting Attention Please 2 ke....sekali dengan muka yang dah blushing si Aya berkata...ambe nak tkar kerjaya jadi Stewardess la plak..sebab berlakon cam tak bleh blahhhhhhh je..hahahaha..thats whyla dah jarang jumpa kome dalam JDORAMA.....selepas bertanya khabar cik Ueto terus berlalu sambil berkata...'Senpai....aishiteruuuuuuuu....' terus terasa cam nak pengsan sekejap...tak sangka ada peminat rupanya (woi bro engko berangan apa la niiiiii)...huhuhu...nasib bek Ms. Hillary Swank....sebelah ambe terus tersedar...


dia bersama plejarnya buat lawatan sambil belajar kat Tokyo....memang ambe ske tengok Hillary dalam movie Freedom Writers...movie yang paling besh pada tahun 2007.....movie yang menceritakan kebebasan yang tiada tandingan yang tiada halangan...movie yang mengangkat tema guru yang mampu membimbing golongan pelajar liar2 untuk menghargai nilai kehidupan..mungkin kita belajar untuk dapat result bagus..namun  kita juga lupa pembelajaran itu juga merupakan satu pembelajaran pengalaman yang sangat beharga dalam menuju ke destinasi impian.perghhhhhhhh patutla hebattttttt...






memang superbbbbbbbb gakla....Ms.Hillary ni bagi speechs...so lepas tu ambe terus balik ke Cameron Highlands ni..sebab nak lending baikkkkkkk ...esok koja maaaaaaaa..huhuhu..apapun hari ni sungguh jauh ambe berjalan..bak kata orang jauh perjalanan bertambah pengetahuan........huhuhu..hahaha.....cuma ambe tak sempat nak  jumpa Elena je..sebab ambe tahu dia tengah frust menonggeng sebab stefan dah nak chowwwwww..huhuhu gomenne..sebab ambe takut terlepas flight plak....


..hahaha   tak sangka ambe berangannnnnnn tahap ultramen taro plak malam ni..hihihi..wokeyla....so ambe harap ambe kembali ceriala...so esok mari kita bersemangat ye...ikut kata yankumi sensei 'fightinggggggggggg ohhhhhhhhh'....ja ne

Saturday, November 14, 2009

Relaxing on Weekdays

Wahhh...lamanya rasa ambe tak hupdate blog..huhuhu...minggu ni ambe memang bizi tahan gabannnnnnn.... pastu nak membelok ke blog-blog lain pun tak sempat juga..sempat menyampuk dekat shoutmix or cbox je...hahahaha....nextweek pun ambe akan sibuk juga..hopefully weeks before raya haji ambe freela...hengat nak cuti panjang juga raya haji ni..i miss my kampong very muchi..muchi..hahahaha.....wokeyyy...sebenarnya ambe still tak tahu ape info nak hupdate..sudah lama juga tak membaca , ambe rasa  dah almost a month ambe tak pegang buku...huhuhu...so thats whyla sudut baca-baca ambe terbengkalai..pastu nak hupdate JDORAMA plak..rasanya takde plak yang besh2...pasal KDRAMA..ambe rasa sumerr tengak kusyuk layan UAB...ambe baru episode 7....part kena kejar dengan babi hutan tu....ambe juga tak sempat nak donlod Vampire Diaries E09 pun lagi.warghhhhhhhh...so many things I gotta do..la nampaknya.....ambe juga baru mendapat info kebarangkalian akan ditransfer ke HQ kat Menara PJ Amcorp..warghhhhh ambe tokse..ambe ske tinggal kat sini ....kat sana arghhhhhhhh kesesakan, panas..so hot (teringat plak kat WG)..dah kos hidup yang pasti berganda-ganda..so ambe prefer stay dekat sini..namun dah kalau arahan kena terima la..huhuhu.....thats whyla ambe juga dalam dilema..(cehhhhhhh cam lagu plak..hahaha)....so minggu ni juga ambe stay je kat umah nak rehat cukup2..hahaha..kekadang tu arrrrrrrrr keja banyak sangat pun tak beshhhh juga....tak bleh nak enjoyyyyyyy..so apa nak dikata..hahaha...

Monday, November 9, 2009

Ipoh White Coffee

Malam ni ambe menikmati secawan Ipoh White Coffee...wahhhhhhh sungguh mewah bak kata iklan TV..mai secawan...product terbaru drpd Nescafe..selalu malam2 ambe layan Nescafe pracampur tongkat ali + ginseng..wahhhh memang layannnnnnnnn..hahaha..entry pasal kopi bagi peminat kopi..kekekeke..wokey sebenarnya takde pape pun nak hupdate...tapi tu arrrr rasa cam nak hupdate...hehehe..wokey kita selitkan skit2la drama yang sempat ambe layan last week ye...



Wokey pasal vampire Diaries...ambe dah tengok sampai episode 8 dah...wahh..episode yang agak sedih jugala..sebab ada part yang timbul conflict between Elena and Stefan .huhuhu


 Ni la Lexi member Stefan yang umurnyer 350 tahun..tapi awek muda...kekekeke


Part ni Bonnie tunjuk kuasanya dekat Elena..wah semakin menampakan ciri2 dalam novel...


Cam biasa Damon buat hal lagi..sanggup dia bunuh Lexi semata2 nak cover kehadiran dia sebagai vampire...so pity to Lexi...


Stefan sudah naik hangin terus tikam Damon..tapi yang tak besh Damon tak mati pun ..kira tikam acah2 je..nak tahu kena tunggu next episode...

Pastu ambe sempat juga layan citer UAB episode 3 dan 4...kelako...hahahahaha


Sorry..sorry..sorry..sorry..sorry...wah lagu ni famaous plak..teringat citer City Hall


Part Jeremy usha  Jung Yong sapu ubat kat tangak Go Mi Nam...hahaha..kelako...


sambungan part kelako kat atas..tak sangga ambe park shin hye ni pun kelako juga


part baling cincin olok-olok...


First time..awek jahat tak cunnnnn...gommene...kutuk kome ye..hehehe


Part hafal idols..tak sangka girl generation yang dihafal...memang famous ye Yoona and da geng...


Part sains autograph....kekeke..kelako juga....


Arghhhhhh..part sedih plak..hiks..hiks..hiks..sambung plak ye nanti episode 5

wokey malam esok amne akan ke-dinner-an di RR 1981...sempena persaraan bos besaq-besaq dan juga cik Bibi...kekekeke

Saturday, November 7, 2009

Bila diakhiri nokhtah kehidupan...


Hari ini agak muram dan kelam bagi seluruh warga pekerja TNB SSJ Cameron Highlands...tengah hari tadi ambe dapat messsage drpd member ambe bahawa Foreman Mechanical Woh meninggal dunia kerana exciden mase nak datang kerja..tersentak seketika...ambe terus bergegas ke Hospital Tapah...masa ambe sampai ramai dah datang..kasihan ambe tengok dua orang anak lelakinya....wife arwah pula tiada di sisi kerana belajar mengaji di utara tanah air....apapun tadi petang pihak Hospital sudah siapkan sumer..dan kami ramai2 menyembahyangkan jenazah.....tadi lepas Isyak jenazah selamat disemadikan..mudah-mudahan arwah akan berada di sisi orang2 yang beriman..Al-Fatihah...kawan ambe masih lagi terkejut sebab diala orang terakhir berbual dengan arwah di saat2 akhirnya....kasihan juga ambe tengok kawan ambe .....terkejut juga...appun semuanya sudah disempurnakan dengan baik sekali...cuma kita sahajakan belum tentu nokhtah diakhiri dengan titk husnul khatiqmah ataupun sebaliknya.........terfikir juga sejenakkkkk.....

Laksa +UAB..hehehe..jadi laksuab

Hehehe..tengah hari tadi ambe lunch laksa..kekeke..nak kasi adekkk2 manesss terliur...hahaha..apa pun ambe memang ske laksa..tapi ambe tak tahu ni laksa penang ke , laksa kedah ke, laksa johor ke atau laksa sarawak ke..yang ambe tahu masuk perut,sedap dan sehingga menjilat mangkuk ni..hehehehe..wokey sementara menantikan wolf menyalak di Molineux.....baik ambe layan You're Beautiful episode 1...setakat ni ambe baru donlod sampai episode 5..apapun citer ni memang besh dan kelakar...patutla sampai ada virus2...hahaha..hengat nak preview skit..walaupun ambe tahu ambe dah ketinggalan..namun bak kata owang putih..sharing is caring...hahaha..layan sudahhhhhhhhhh


ambe snap sekeping saja..sebab mok cik laksa usha ambe semacam....yela adake snap gambo sebelum makan..hehehe..tak kesahla mok cik..janji air kelapa ambe sampai..kekeke

Wokeyyyy..UAB mengingatkan ambe akan BBF..sebab ada 3 kumbang satu bunga raya..kekeke...apapun ambe rasa citer ni akan memfamouskan Park shin Hye...lakonan dia dalam Tree in Heaven serta Prince Hours tak menonjol sangat..malah watak dia ni juga mengingatkan ambe pada Ashiya Mizuki...alah drama Hana Kimi....wokey la Maki Horikita....apapun drama ni memang beshhhhhh..jom arrr layannnnnnnn


Starting lagu pun dah besh...ambe ske gak lagu ni..tajuk taktau la plak...ni bukan Hong Ki yang nyanyi ambe rasala ......


part Gemma kena tahan sebab nak kena ganti abang dia Go Mi Nam


part kelakar hong ki sains autugraph.....


Part Jang Geun nak tengok betui ke mamat ni Go Mi Nam


part masa kat LCCT versi korea..hahaha...terserempak dengan Jang Guen...


part ambe gelak guling-guling....hahahahahahahahahaahhaaha


macam lari bawa baton la plak...tapi..hakikat sebenarnyaaaaaaaa....


tak sempat pun park shin nak speed...tetiba je......


diorang muncul terus tak jadi..sekaligus melepasla nak ke Rome


citer korea kalau takde part mabuk confirm tu citerrr koriang kut...hahahaha...part kelakar juga


hahaha..siap bleh tahan tu.......


teringat citer Hana Yori Dango la plak.....hahahaha......part tido dikelilingi dengan bunga.....

Apapun citer ni ambe ske tengok sebab banyak part kelakar..mungkin coming soon ada part sedih..OST pun besh2 juga....

Thursday, November 5, 2009

Supernatural Episode 5

Malam ni ambe berkesempatan nak hupdate blog ni....tapi still takde isu plak nak disharekan bersama...tu arrr ada masa takde berita takde masa ada berita..kekeke...minggu ni ambe agak kelam kabut sikit sebab anak buah ambe cuti seminggu sebab exam...warggggggggh..last week bos cuti..minggu ni anak buah cuti...ambe bila la nak cutiiiiii???wokey enough2la pasal koje...kalau ikutkan sampai bila2 tak habis....so pada geng2 bloggers sumerrr sorryla minggu ni ambe tak sempat nak mengomen sangat......cuma sempat singgah usha2 je...hahaha...usha adekkk manesssssss, usha noona manessssssss, usha geng2 lain juga...pada kaki bloodsucker(ganahnyerrrr )..hahaha..malam ni Vampire Diaries Episode 8 release..menyaksikan stefan telah dipukau oleh seorang awek vampire ....so stefan apa lagi terus berubah hati dan ikut jerrr si awek vampire ni...so si Damon take advantagesla nak ngorat Elena..kekeke...pada masa yang sama si Bonnie dalam proses mengawal kuasa witch yang dia ada..woww..semakin menarik dan ambe berani cakap yang flow of the story Vampire Diaries ni agak smooths jugala...ambe rasakan lebih menarik daripada Twilight The Movie..tapi apapun tunggu New Moon dulula.....mungkin setakat membaca novel...penghasilan aka penulisan stephenie memang besh..itu ambe berani cakap....hahaha..anyways semalam ambe juga sempat layan supernatural season 5 episode 5..hahaha..episode tak bleh blah..sebab hantu2 dalam siri kali ni adalah golongan artis..mai kita layan sat reviewed ringkas citer supernatural ni...paling tak tahan Paris Hilton pun ada....yang paling tak tahan siap kena perli oleh Dean lagi...hahahaha



First scene....keta pelakon James Dean..perghhhhhh memang cun keta ni....kalaula keta ni ambe yang punya....


Cam biasala..bila nak investigate kes je..diorang jadila agent FBI...hahaha....part ni Dean kecut perut nak masuk bawah perut keta nak ambil no siri engine keta....


Hantu Abraham Lincoln....hahaha....Presiden USA berlakon jadi hantu......


part ni kelakar gak..Dean pakai topi Abraham dan cakap ala2 presiden...


Hantu Mahatma Gandhi pun ada.....Sammy plak jadi mangsa....namun nasib bek Dean cepat tolong...


part tak bleh blahhh....Sammy tanya..kat mangsa tu sapa yang culik member kome?


Dengan muka sedih ..awek ni cakap dia tuuuuuu...


Paris Hilton.....Paris Hilton....memang dasar hotellll betul...


 Paris Hilton jadi hantu dalam episode ni..memang nampak sangat dia ni sesuai watak hantu.....


Saat Hantu Paris mengasah kuku....part paling bosannnnnn


Hahaha..siap kena perli...Dean kata dia tak pernah pun tengok citer lakonan Paris....


Watak Paris dimatikan dengan sungguh tragic sekali..gilerrrrrrr arrr..siap kena pancung dengan kapak..nasib ko la Parisssssssssssss


Part last...Dean bagi adik dia bawa keta....so diorang meneruskan pemburuan Lucifer......


Kemungkinan Esok malam akan releasela Heroes Episode 8, Smallville Episode 8, Supernatural Episode 8, Flash Forward Episode 8 serta Vampire Diaries Episode 8.....