Monday, July 26, 2010

Salam Ramadhan 1 : Secangkir Teh Pengubat Letih

Samat malam sumerrr..senpai agak sibuk juga weekend lepas...jumpa member yang datang drpd UPSI.service kereta la.....pastu jalan2 cari makang.....jalan2 nak tengok wayangla..tapi tension timing tak kena...so nextweek la kut nak layan wayang...citer apa entahla....tengokla nanti...huhuhu...


Kereta senpai tengah buat medical check out...hehehehe...buat balancing n alignment skit...

So takde la citer menarik sangat....citer Jepun pun takde mood nak layan..walaupun citer Hotaru no Hikari 2 telah pun release..hehehe..lakonan mantap Miss Ayase Haruka...namun senpai tak sempat donlod lagi..busy juga sebab nak siapkan koja n meeting minggu ni
Dalam sibuk2 dan keributan keja tetiba terpandangla kalendar...baru perasan lagi 3 minggu nak posa...wahhhh bahang2 tak terasa sangat sebab sekarang musim hujan rasanya..jadi berkesempatan dengan Ramadhan Al-Mubarak yang nak menjelma ni senpai mungkin kurangkan skit la entry drama2....entry K-wonderboy..maintain kut..kekeke..cuma tambah satu la entry berunsur manfaat yang dapat kita berkongsi bersama-sama...
Pertama skali senpai ucap arigato ne buat teman blogger sekampung senpai Cik welma La'anda yang berada di KULIM...senpai tadi pi usha Popular..Alhamdulillah buku Secangkir Teh Pengubat Letih dapat dibeli dengan herge RM25.00 dan setelah didiskon dapatla RM22.50.....buku ni bagi senpai sangat2 menarik malah terbitan SaifulIslam.com....karya ustaz Hasrizal....nak intro sinopsis pun senpai tak sempat baca lagila ..nak tahu lebih lanjut bleh lawati blog member sekampung senpai ye...

Buku baru di beli time lunch tadi....Secangkir Teh Pengubat Letih

Buku ni senpai rasa sangat menarik ..berkisarkan pengembaraan penulis ke Turki..bagaimana penulis menceritakan pengalaman yang sangat berharga yang patut dikongsikan bersama sebagai sumber motivasi serta teladan untuk kita.....senpai takmola komen lebih2 nanti hilangla kick nak membaca plak..hahaha.
Dalam belek2 buku tu terpandangla buku ni...

Tertarik juga buku Trabelog Cinta sebelah tu..tadi sebab adak aweks kat situ...senpai cover macho skitla..esok ka pi usha lain la..hehehe

The Choice...rasa macam nak beli je tadi...namun memikirkan satu buku pun belum tentu larat membaca ni ditambah plak buku setebal ni...senpai la messi pun tak dapattttttt...hahahaha..lagi pun ongkosnya bulan ni sudah lariks skitla...InsyaAllah ada rezeki bulan depan senpai beli....tak sempat belek lama2..sebab perut time ni sudah berkeroncong lagu Musliha versi Uruguay (nak juga uruguay tuuuuuuuuu)

Balik Opis..Alhamdulillah selepas solat Zuhur..rupanya ada hamba Allah belanja kami se-opis lunch tadi Nasi Beringin Bangsar..syukrannnnnnnnn.....terima kasih buat Hencek..dot..dot..dot..moga Allah SWT melimpah ruahkan sezeki hencek sekeluarga...time sarapan tadi pun bos belanja...time minum petang da mamak pun bos belanja....kiranya hari ni berbaloi-baloila....hahahaha....

Wokeyla..senpai meraban merapu skitla..sebab takde entry menarik...apapun senpai share ini ajelah buat entry ni..esok kalau ada citer besh pasal K-wonderboy senpai hupdate..dengaq khabas angin kus kus...Torres bakal ke Chealsea plak....takpa2 esok baca The Sun atau The Star baru kita tau reasonnya....

9 comments:

ashie023 said...

ohmooooooooo...ini lah buku yang ambe cakap ari tuh..dialog islam dan kristian...ambe tertanya-tanya ape ke tajuk buku nye..oo.the choice..

ehem..buku tenaga nasional sebelah tu study gak ke...ehehhe

hurulaini said...

aigooo...ambe skarang dh x update lansung ngan drama...dh kuar rupanya hotaru no hikari 2...walalala....my fav tu...ehehe

wah..buku ahmed deedat, ambe rasa best...tp ambe stuju gak senpai...buku byk tp x baca2 lagi...

ehehehe

white rose said...

senpai,
wah...syantek kete...
leh pinjam...

xmo ajak sy tgk wayang ke?

yeah...

Nakamura Kazuki said...

ashie..soweyyy terinterprem plak buku TNB tu....hahahaha..tu la macam best buku tu..InsyaAllah next monyh bleh beli..bleh baca masa bluna ramadahn

Nakamura Kazuki said...

tu la last buku yang senpai beli..the traveler wife..4 bulan baru habis baca..buku ni harap 1 bulan settle la..hahaha

Nakamura Kazuki said...

nak pinjam pun boleh..tapi kena jumpa senpai dulu...hehehehhe

ustazah nak tengok citer pe....heheheh

waiem said...

Bulan ni blom beli buku lagi...bole beli buku ni...

Hasrizal Abdul Jamil ni yg tulis buku 'Aku terima nikahnye...'(buku yg Hurul bagi ambe)...ustaz ni travel obesi berdakwah..jadik imam kat Ireland...kali ni dia pi Turki...bole la baca

Nakamura Kazuki said...

yup betui buku2 nya berada dalam siri travelog Tarbiah...noona nak pinjam buku aku terima nikahnye bleh..hehehehe

waiem said...

Boleh...meh la amek...