Tuesday, July 14, 2009

30 questions from Miss Tedi

1. Bekas kekasih saya adalah :
Erika Sawajiri..tapi tu dulula..masa zaman muda-mudi dulu la

2. Saya sedang mendengar :
bos membebel…Nakamura mana last weeknyer drawing?, pastu protection..bla..bla..bla..( sempat lagi buka blog ye nakamura)

3. Mungkin saya patut :
Menjadi Takuya kimura..then baru orang menjerit….Nakamura we luv u….we want to hug u,hehehehe( that’s why soalan ni tak sesuaila…hehehehe)

4. Saya suka :
Membaca, menulis, dan mengira..prinsip asas 3M

5. Sahabat-sahabat baik saya :
Dulu adala..sekarang sukarla nak ditafsirkan dengan kata-kata…….

6. Saya tak faham :
Bila orang cakap cina, tamil or siam dengan saya..saya faham BM n English je….

7. Saya kehilangan :
Ayah saya masa saya form 4, atok belah mak masa umur 5 tahun, nek belah mak juga masa darjah 5..dan kalau boleh saya tak nak kehilangan orang yang saya sayang

8. Ramai yang kata :
Eh! Kau ni makin hari makin kurus pulak aku tengok!! Dan saya menjawab 'stail' orang Kedah. Pala hotak hang!!!' Hik hik hik...( antonim buat yang tag aku..Miss Tedi)

9. Makna nama saya :
Takde makna...

10. Cinta itu adalah :
perisa kehidupan yang apabila ditambah gula manisnya berpanjangan, andai terlebih garam, masinnya berlebihan, kalau nak ideal buh je ajinamoto..pasti sodap nak di makan begitu saja…..

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
buat hal masing2..toksah kacau la....

12. Saya akan cuba :
Menambah berat badan..sebab nanti orang kata eh ko makin gemuk la..then bleh saya kata’hawau la kau ‘..hehehehe

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
tiada pengakhiran....tapi pastinya pengakhiran akan wujud pada setiap makluk di semesta ini

14. Telefon bimbitn saya :
Murah je..harge dalam 100 henget je….motorola L6 je

15. Bila saya terjaga dari tidur :
Saya tidur dalam duduk 15 min, pastu baru saya bangun..(pelik tapi benar)

16. Saya paling meluat bila :
Kita berbuat baik dan berprasangka baik pada orang, orang kata tu nak menunjuk-nunjukla tu..namun hakikat manusia adalah cemburu…kesimpulannya teruskan amalan kebaikan agar anda memperoleh barakah…..

17. Pesta/Parti adalah :
Pesta Fan Fair je….la..

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
anak ayam yang kecik2 dan warna kuning2 tu….rasa macam nak makan je..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
Zaman kanak-kanak. Sebab tak tanggung dosa lagi..namun setiap peringkat umur membawa erti pengalaman yang lebih bermakna dalam hidup kita..bak kata orang dah besar panjang ye kamu ye Nakamura…

20. Hari ini :
Tetap kena kerja juga…sebab hari Selasa….hehehehe

21. Malam ini saya akan :
Habiskan Heroes season 3…..baru je episode 14!

22. Esok saya akan :
lebih bersemangat sebab petang boss half day..so Nakamura,u ar da boss..(hahahaha..gelak jahat)

23. Saya betul-betul inginkan :
Ketenangan jiwa yang mendamaikan dan insan yang mampu membahagiakan saya di dunia dan di akhirat…huhuhuhu

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
Halamak jerawat naik sejibik dekat dahi….hilangla handsome wajah aku …..

25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
Jusco, The store,giant, tesco, Ipoh parade..itu je yang dekat dengan tapah….

26. Makanan barat atau Jepun :
Aku ska sushi yang telah dimasak…wah sodapneyr ditambah perisa wasabi dan sos kicap sejuk..nyum..nyum..nyum..

27. Bilik yang terang atau gelap :
Dua-dua bleh….janji line clearrrrrrrrr..hehehehe(gelak penuh makna)

28. Makanan Segera adalah :
yang tak payah masak dan terus makan….makanan dekat kedai2 la kut…..

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
Sha..sabar ye..nak buat macam mana dah nak jadi…(jap tadi teman tapi mesra aku call cakap dia accident dekat Batu pahat.abis MyVi silver dia..remuk teruk katanya…..ciannnnnnnyer…)

30. Siapa yang anda mahu TAG?
Sapa-sapa pun bleh..dan especially buat dak Tedi..ok second round plak..hahahaha

12 comments:

ustazah dyLLa said...

jwpn no 24 & 27 sma laaa...eeeii...bile bca jwpn mu rasa baik je.....~wahahaha~

ashie023 said...

aduyai..kene plak dak tedi wat 2 kali..hamnbik ko..

..siannye member mung xciden..ari ni mber aku nyaris xciden ngan baby kelisa aku..aduyai..

Nakamura Kazuki said...

betui ke ustazah..tima kacih....

tu arr..kecian dia..dengar2 seribu gak kena tapi insurans coverla...nasib bek kalau tak baby ko masuk hospitalla

<< s| tED| >> said...

kehadapan hencek nakamura.. aku terharu membaca tiap-tiap bait jawapanmu itu.. terutama sekali no, 30 itu.. dah x de keje lain lah aku asyik nak jawab Tag ini saja...

jika dirimu ingin lemak yang berlebihan aku pula ingin mengurangkannya..

arghhH! tensi.. tensi..

<< s| tED| >> said...

hencek nakamura.. kamu perlu menukar setting waktu mu ini. tengok!! skarang pukul 5.00 pagi ke> melainkan kamu tinggal di luar kawasan liputan malaysia! Ha ha ha ha.. eh eh.. hik hik hik..

Nakamura Kazuki said...

okla dak tedi.....

waiem said...

alahai keciknya font..berpinar mate ambe membaca nya...besokan sket bleh tak...hehehe

ambe setuju ngn jawapan ko no.3..haha

Nakamura Kazuki said...

waiem..nampaknya mung kena berbingkai putih juga( sorry abaikan..penangan lompat2 blog)..ok bisa diatur......

waiem said...

haha tengkiu..dulu dah penah buat 1 spek masa study..pas tu bila keje ok plak x payah pakai..mcm mejik plak...cuma kalu ngadap blog yg background itam or berwarna warni pedih mata lama2...

my_name_is_omar said...

aku suke no 30..

ko suh je dak ted tu wat byk kali~~

Nakamura Kazuki said...

thats why aku minta dia buat sekali lagi hahahaha..hari jumaat yang best....esok cuti...

jung hu rul said...

haha...baru sempat nak baca...hehe
****lupa dah apa nak dikomen lepas baca komen2 lan...hihi****

yup, baru ingat...aku pun ada habit tidur duduk dlm 5-10 minit bila bangun tdo....enjin baru nak startup konon...hihi