Sunday, July 26, 2009

JDORAMA : Promotion untuk penghabisan bulan July..hehehe

Ok geng bukan promotion J Card ye...hehehehe...tapi promotion drama japang yang best untuk di nonton ye....tapi yang tak bestnyerr esok ambe outstation lagi….malas je nak gi..sebab kursus competency ..kursus wajib ni……takpela gi bawa diri je…sebab semua disupport…..ok sekarang ambe nak bawakan citer jdorama yang menarik untul ditonton..pasti ramai nak tahu ye……apa drama jepun best skrng ni…..ambe just cadangkan uols tengokla drama2 seperti kat bawah ni…



Pertama sekali drama lama tapi best..ambe ske sangat citer ni….jalan citer biasa je mengisahkan percintaan dua darjat antara seorang remaja perempuan yang berpendidikan dan keluarga hartawan dengan seorang remaja lelaki yang bekerja sebagai mekanik di sebuah dermaga lama. Remaja lelaki ni plak adalah tunjang keluarga selepas kematian ayahnya, ibunya plak seorang yang kurang waras akibat tekanan kematian suaminya serta seorang adik lelakinya yang sakit saraf dan lumpuh…menceritakan bagaimana mereka secara tak sengaja menghadiri party pelajar2 university dan si kazuya ni menyelamatkan haruka yang terjatuh dalam kolam …bermulala putik2 cinta, dan bagaimana si haruka memahami erti cinta yang perlukan pengorbanan, sahabat yang setia, si ibu yang memahami dan si bapa yang baik tetapi egoistic yang tinggi…adakah hubungan cinta mereka berakhir dengan perkahwinan..ataupun haruka memilih jalan untuk berpisah dan mengejar cita2 sebagai seorang guru sekaligus memilih lelaki pilihan keluarganya sebagai teman sehayatnya….drama ni menjadi best sebab latar music lagu beautiful things nyanyian Xiah DBSK serta sebuah lagu best gak bertajuk Boruka nyanyian kattun…( hurul mung kena tengok….citer best ni…)...bleh scroll bawah lagi kalau nak tengok scene2 drama ni yang best...tapi sebelum tu layan dulu lagi 2 drama yang ambe promote ni....




Seterusnya bagi peminat citer grend investigation ataupun ala2 detective…citer bertajuk Meitantei No okite…lakonan si mamat Matsuda Shota dan Kashii Yu( muka awek ni garang semacam je…tension je tengok dia..hahaha)..cerita drama ni plak mengisahkan seorang detective yang kelakar lagi tak serious yang cuba menyelesaikan masalah2 kliennye…pastu ditambah plak seorang polis wanita yang ala2 rookies skit….so saksikan mereka bergaduh, bekerjasama dan bersaing dalam menyelesaikan masalah2 yang misteri…..






Bagi yang grend serious plak..bleh la tengo drama Orthros No Inu….drama ala2 angels & demon la plak….dibintangi pelakon2 yang tiptop lakonannya iaitu Ryo Nishikido( ambe ske dia berlakon dalam last friends dan drama Ryusei No Kizuna) dan juga hideaki Takizawa( ske lakonan dalam taiyo No kisatse, Antique Bakery serta Romeo n Juliet),serta si aweks yang tak kurang hebatnya juga iaitu Asami Mizukawa( paling ske citer Team medical Dragon, pastu last friends dan juga Nodame cantabile) dan awek ambe……hehehe..Harada natsuki (lakonan mantap dalam Honey and Clover )..cerita mengisahkan Ryo yang dianugerahkan sentuhan maut…apabila dia menyentuh seseorang..orang itu akan mati manakala Takizawa plak mempunyai sentuhan penawar yang mengubati dan menghidupkan kembali yang mati..namun disebalik sentuhan ni mereka mempunyai watak yang bebeza dimana ryo merupakan seorang yang baik hati dan ala2 angles manakala takizawa bersifat pendendam dan penuh muslihat. Cerita diplotkan apabila Inspector Asami menjalankan siasatan terhadap satu kes bunuh, dalam menjejaki penjenayah beliau hampir ditembak namun atas sentuhan ajaib Ryo penjenayah itu mati…dan asami terselamat…keesokan harinya si ryo datang ke balai polis dan mengaku yang dia membunuh penjenayah itu dengansentuhan mautnya..si Asami merasa curiga dan menjalankan siasatan dan akhirnya mengetahui ada seorang lagi yang bersifat serupa namun masih meringkup dalam penjara…apabila takizawa dan ryo bersua..maka peperangan bermula menyaksikan siapan yang sebenar adalah hand of god dan siapakan hand of devil….hahahahaha…cam best je cerita ni…..so apa lagi mendolodla pastu kita tengok sama2 ye….



Scene2 yang menarik untuk drama pilihan ye Tatta Hitotsu No Koi....


Adegan2 mula2 diaorang berkenalan dan mengenali hati budi dan pekerti kut...
Adegan apabila cinta berputik.adakah awek lebih penting daripada kawan2 dan keluarga...
Adegan menghadapi realiti kehidupan....berhadapan dengan ayah awek demi menyatakan cinta yang tulus suci

Adegan yang menyedihkan ..perpisahan perlu menunjukkan rasa cinta..si Kazuya perlu untuk membangunkan semula bengkel ayahnya yang hampir bankrup...Haruka terpaksa demi menjaga status nama keluarga.....cinta antara 2 darjatla lebih kurang....

7 comments:

<< s| tED| >> said...

seperti biasa aku tiada komen.. la la la la..

ashie023 said...

amat interesting jugak cite2 lam nih..huhuhu..kalu begini, bilakah aku bleh tgk cite Atashinchi No Danshi???masa sgt mencemburui aku...huwaaaaa

Nakamura Kazuki said...

Dak tedi...kira komen la juga...lalala tu...hahaha

ashie..sama kita...aku tengok citer besh..aku masuk je entry hahaha

jung hu rul said...

hohoho...mcm menjawap persoalan di entri aku je....hehehe...domo arigato

yg drama first tu dh masuk donlot list...hehe
yg 2nd, mentantei tgh tunggu hardsub realese abis, baru tengok...dh ada sampai ep 6 in collection...hehe...& aku mmg suka si Matsuda tu...hehe
yg 3rd tu, aku baru dengar ni...again domo arigato..hehe...baru tadi terfikir ryo xde drama baru ke, lama x tengok drama dia...hehe...skali ko promo drama dia...tetau je...& hideaki Takizawa....kyaboonn...haha

Nakamura Kazuki said...

kitakan ske tengok jdorama..hahaha..selamat mendolod hurul

waiem said...

hehehe..blom tgk

Nakamura Kazuki said...

ok waiem..silakan tengok ye...direkomenkan unutk tengok hahaha