Sunday, July 5, 2009

Lighthouse of the Lifehouse....

Entry kali ni bukan tentang kdrama, jdorama atau pun Edrama….tapi tentang band yang aku rasa agak unik and low profile skit….aku mula mengenali group ni masa aku form 4 tahun 2000..wah dah 9 tahun berlalu..first song yang aku dengar from this group adalah hanging by a moments…pastu lagu You and Me yang memang sejiwang karat….pastu lagu ni juga ada jadi theme drama Smallville season 3 kalau tak ambe la….mari kita menyingkap background and history group ni….lets go babe( p eke hal aku ni!!!)..ok abaikan……terus ke bawah ye

Background yang ala-ala underground…

Lifehouse ni merupakan band alternative rock yang berasal daripada Los Angeles, California yang ditubuhkan pada tahun 2000. Dianggotai oleh Jason Wade sebagai lead vocals dan guitarist, Rick Woolstenhulme.Jr sebagai drummer,Bryce Soderberg sebagai bass serta Ben Carey guitarist gak. Namun sebenarnya group asal adalah Jason sendiri yang lain tu adalah member2 dia yang join kemudian setelah member asal keluar membawa haluan sendiri.Album-album diorang sejak diawal pertubuhan group ni sampai sekarang hanya 4 je..album pertama diorang No Name Face sebenarnya melonjakkan nama diorang daripada underground group kepada alternative group..lagu Hanging by a moment plak yang menjadi debut pertama album diorang telah menjadi juara carta Hot 100 Single of the Year sekaligus memenangi Billboard music award..sejak daripada itu group diorang mula dikenali ditambah plak suara unik Jason yang memukau ramai dengan persembahan secara live……so bermula daripada itula…group ni terus maju dan semakin kukuh kehadiran diorang dalam industry music ni( ceh!!!….macam aku tahu sangat je industry music kat nung sana nu…)….

Album of the year since 2000-present….


Album 1 : No Name Face


Hanging by a Moment
Sick Cycle Carousel
Unknown
Somebody Else's Song
Trying
Only One
Simon
Cling and Clatter
Breathing
Quasimodo
Somewhere in Between


Album 2 : Stanley Climbfall


Spin"
"Wash"
"Sky Is Falling"
"Anchor"
"Am I Ever Gonna Find Out"
"Stanley Climbfall"
"Out Of Breath"
"Just Another Name"
"Take Me Away"
"My Precious"
"Empty Space"
"The Beginning"
"How Long"
"Sky Is Falling" (Acoustic Version)
"Take Me Away" (Acoustic Version)

Album 3: lifehouse



"Come Back Down"
"You and Me"
"Blind"
"All in All"
"Better Luck Next Time"
"Days Go By"
"Into the Sun"
"Undone"
"We'll Never Know"
"Walking Away"
"Chapter One"
"The End Has Only Begun
Album 4 : Who We Are




"Disarray"
"First Time"
"Whatever It Takes"
"Who We Are"
"Broken"
"The Joke"
"Easier to Be"
"Make Me Over"
"Mesmerized"
"Bridges"
"Learn You Inside Out"
"Storm"
Aku suke group ni sebab lagu diorang tu macam simple and very cool gilerrr arrr.layan je….lagi satu kalau diorang nyanyi live pun orait je….so lagu paling best tentula blind…dan you and me…ok all da best ye Lifehouse…..
p/s: coming soon group Muse plak…ni group aku gak…kalau korang tahu penulis novel twilight saga stephenie mayer pun ske gilerr gak group ni…dan aku pun ske gak novel twilight so hipothesisnya..aku ske Baca novel twilight sambil dengar lagu2 Muse…..hehehe

7 comments:

<< s| tED| >> said...

I live My Life For you!!
eh eh itu lagu lifehouse ke..
ske lah lagu tu?

Nakamura Kazuki said...

itu lagu group lighthouse rasanyer..name group pun hampir sama je..tak kisah arrr janji layannnnnnnnnn

ashie023 said...

huhuhu...ske gak upernye layan band2 indie..erm..interesting..aku pong masa skolah dolu minat giler grup ni..
dan grup Muse pong aku ske gak especially lagu unintendend..

Nakamura Kazuki said...

sama arrrrrr aku ske lagu unintended, histeria, the time is running out, starlight, soldier of poem, supermassive blach holes, megalomia, uno dan bla..bla..bla...ok nanti kita citer pasal lagu unintended...lagu aku and da geng masa dok study nak pmr 1999 ni..hihihi

ashie023 said...

hehhe..wokeh..aku dolu sebab minat MUse, sebab adik aku ske..dan ader sorang budak kat tmpt aku mengajo dolu minat kat aku(ceh), pahtu slalu je dier buat cd kat ambe nih, pahtu biler dier bagi cd muse, aku tersuka plak lagu unintended..lagu tu slow and sweet..

Nakamura Kazuki said...

habis tu apo citernyer citer si mamat yang admired kat ko...so mesti kalau dengar lagu unintended ni terungkapla..kenangan lalu ye ashie...hehehehe.....

ashie023 said...

yea..camtulah...mesti teringat plak..kekeke..jgn cakap kat tok..mesti tok tau sape nih..aigooo..ke tok x tau?bior ler...