Monday, August 17, 2009

Apabila Diriku Encem sedikit...

Hari ni ambe begitu teruja nak gi korje…sebab hari ni ambe nak pakai smart2 skit..saja je….hahahaha( saja ubah tabiat skit..kekeke)..hakikat sebenarnya..baju yang ambe dah basuh diampaian sudah basah akibat hujan lebat petang semalam..itula kuar jalan2 sampai tak hengat dunia..inila padahnya..sampai ambe tinggal 3 ke 4 helaian sepinggang…so pagi ni dengan langkah bergaya ala-ala auditor ( sebab sekarang musim GIA mengaudit..bukan filem G.I.Joe the rise of Cobra ye…kekeke)..so dengan slumberland ambe melangkah masuk ke opis….hari ni juga ambe terawal pukul 7.15 pagi dah sampai….setibanya di perkarangan opis ambe bersahaja mesuk bilk ambe..on da way di sapa bos kecik..

Bos kecik : Nakamura..nape lain macam hari ni….ada apa2 event ke? Atau site visit from HQ?

Ambe : mana ada bos….saja je nak ubah skit penampilan…sekali sekala dua kali dapat pahala..(sempat lagi ambe buat jokes)

Bos Kecik : Okla na smart..tapi aku musykilla….takpe after morning meeting please re-submitted approval letter from Voith-Siemens ye…

Dah lepas tu..terjumpa plak dengan Bos Besaq

Bos Besaq : kamu ni nak gi kursus kahwin ke nak ziarah orang mati ni..sebab dengar ada staff stesennya adik meninggal ?

Tertelan air liur ambe…dua tanggapan yang terlampau melampau…hahaha

Ambe : sebenarnya bos baju saya tak keringla semalam so terpaksala pakai baju casual hari ni..

Bos Besaq :..ooo macam tu ke…. Ni kiranya kamu melaram baju raya yang dishopping semalam dekat Ipoh ke ?

Ambe : halamak semalam dah terkantoi plak???? Semalam mana beli apa2 pun bos jalan2 je cam biasala ( bos ambe pun tahu ambe ni jejaka Nippon celup….sebab ske japan n korea…yela dalam keta lagu jepun, dalam ofis lagu korea, dalam umah dua2 lagu ambe layan..kekeke)

Bos Besaq : Saya pun sempat gak shopping semalam ..dua helai Jeans Levi’s sempat saya beli..potongan harga 50%..malah saya borong 2 helai dekat wife saya gak…..hahaha

Ambe : So esok bos blehla pakai jeans baru..nampak lagi smartla..( ayat2 membodek tahap sederhana)

Bos Besaq : betui ke? ( sambil bos ambe tengok baju n seluar dia)

Ambe : Betui bos….

Bos Besaq : Dengan nada kuat (Bibi time lunch nanti ajak sume naik Ringlet ye..kita makan kari kepala ikan..yela dah dekat2 pose ni….nanti kempunan plak)…

Lepas tu bos besaq terus gi ke bilik dia..moral of the story…(hahaha lunch nanti dapat makan free….hehehe..walaupun baju ambe basah..tapi still ada hikmahkan….)

13 comments:

ustazah dyLLa said...

2 hikmah membodek cik abg oiii...ewah2, nk dkt2 pose ni penampilan baik ek???xpe...bgus2...ade prubahan...cpt2 skit ade awek minang...ahaks...

Nakamura Kazuki said...

hahaha..memang ambe menunggu awek datang pinang ambe....hehehe....

ashie023 said...

muhhahahha..membodek sakan..sungguh tak ku sangka tuan hamba berniat mengampu bos (dapat kari kepala ikan..walaaa)

..ape lah bos, nak melaram sekali sekala pong x bleh....ahaha

Chem5007 said...

oloh..wakpe encem sikit nyer...kate ar encem nye aku..huhu..unleash your confident...wah! cam iklan silky girl pulok..

Nakamura Kazuki said...

hahaha..sekali sekala dapat makan kari kepala ikan...hahaha...bos ambe tu pemurah jugala...saja je bodek skit...hahaha

Nakamura Kazuki said...

chem...ambe korje dekat site...kalau pakai cam gi pejabat memang orang hairan..yela..kerja masuk hutan, panjat bangunan, masuk longkang...memang tak sesuai...hahaha

<< s| tED| >> said...

NAK TGK GAMBAR MUKA YANG KATANYA ENSEM SIKIT TU????

NAMPAK COMIN MATO JO NANTI!

Nakamura Kazuki said...

kekeke..tak sempat nak snapla miss tedi...sebab terlampau perasan yang diri tu encem skit..kekekeke

HuRuL_AiNi said...

hahahaha...best la pulak...bodek sikit dah diblanja makan...hehe

ko pakai baju apa?baju melayu or baju ala raihan dgn suar jeans?hahaha

Nakamura Kazuki said...

hahaha..takdela..pakai bau kemaja je..kat sini keja pakai t-shirt je...so kalau pakai macam ala2 nak ke pejabat..memang orang pelik skit...hahaha

<< s| tED| >> said...

bukan x sempat.. lupe diri lah tu.. ekekekekekee.. :P

Nakamura Kazuki said...

ssekali lupa diri terasa besh juga..astafirrullah.....tu arr tedi ambe dah semakin menjadi2 lupa diri ni....

cookie devine said...

hahaha.macam dah masuk air dah bos..