Sunday, August 16, 2009

Jdrama : Emergency Room 24 Hours 4

Sejak kebelakangan ni tak sempat nak menghupdate blog....nak kata sibuk takla juga..namun masa agak terbatasla...asyik kuar je...hahaha..nak kata shopping raya..aisemen gaji pun belum masuk lagi...kuar cari DVD citer terbaru pun tidak...entahla ambe pun tak tahu..kekeke...cuma ambe masih lagi mencari buku2 seperti The Alhambra ( Waiem.....buku ni dalam BM ambe tak jumpa..kalau english karya Washington Irving adalah menyentuh tentang tamadun Andalusia..tetapi perspektif lebih bersifat sekularismela...tak banyak menyentuh Islam)., ambe juga nak mencari buku pengembaraan Ibnu Batutta terbitan IKIM cam Ashie...tapi buku tu cam limited je..so kena tempah.....bleh dapat 20%.discount..tapi takpela nanti dulu..tak rugi beli buku ni sebab next year bleh cover Income Tax hehehehe..buku yakjud dan makjud pun tak sempat nak beli..padahal tadi dah pegang..cam manala bleh lupa....buku yang ambe masih teruja nak dapatkan adalah mengenai perang salib...wah cam best buku ni...nak memahami sedikit sejarah Islam di Barat sekaligus nak tahu kemana menghilangnya ilmu2 Islam yang terawal selepas perang ni berakhir..ok cukupla entry pasal baca-baca..nantila ambe hupdatekan entry baca-baca part5 plak...kekeke......berbalikla kepada theme sebenar entry kali ni..JDORAMA yang sedang ditayangkan kat Jepun serta yang bakal release ye......

Drama 1 : Emergency Room 24 Hours 4

Drama sudah mengjangkau siri ke-4..tetapi ambe start tengok sejak session 3 sahaja sewaktu ambe di semester 5, kalau tak silap ada ditayangkan dekat 8TV suatu ketika dulu…kalau korang ingat time tu drama jepun yang ditayangkan selalu petang sabtu and Ahad…drama2 yang sempat ambe layan Pride, Hero, Beautiful Life, Densha Otoko,dan Emergency Romm 24 session 3..ok kali ni kita bercerita tentang Emergency room 24..kenapa ambe mengrekomenkan untuk peminat jdorama tengok…..sebabnya jalan cerita yang besh…..macam yang session 3..mengisahkan Bandar musnah yang dilanda gempa bumi..jadi doctor dan para jururawat yang bersikap sukarela membantu mangsa yang tercedera dalam gempa bumi tersebut..di sini dapat kita tengok sisi sifat manusia yang pentingkan diri sendiri, keihklasan dalam member pertolongan, kisah pengorbanan cinta, dan banyak lagi theme yang besh…malah ambe berani kata cerita ni lagi besh daripada Team medical Dragon….tetapi sila ingat juga ye yang Team Medical Dragon juga antara drama terbaik Jepun yang pernah ambe saksikan….
Ok berbalik semula perjalana cerita Emergency Room 24 hours 4…plot dimulakan dengan keadaan terdesak di mana pasangan pengantin tetiba pengsan di wedding diorang, tanpa berlengah2 lagi…parents diorang menelefon hospital untuk menghantarkan ambulans..namun pada masa ini semua hospital mengalami krisis yang teruk, keadaan selepas earth quake tempoh hari menyebabkan staff dan doctor berkurang, bilik dan peralatan perubatan minima sekali dan kemudahan ambulan pula tidak mencukupi…keadaan pengantin semakin terdesak….dalam pada masa keadaaan yang tertekan itu kelibat seorang doctor muncul..dan dengan langkah yang bersahaja beliau mengassistkan pesakit tersebut ke hospital..dan seterusnya plot dikembangkan dengan keadaan hospital yang teruk dan kenekadan doctor bertindak dalam menyelamatkan nyawa pesakit….tunjang utama tentunya dipelopori oleh Kazuo Shindo sebagai Dr.Yosuke serta pelakon hebat Nanako Matsushima….just ambe nak remind skit citer ni tak kebanyakan pelakon lama2..so mungkin kurang meletup..namun diingatkan bahawa jalan ceritanya sangat menarik….ambe tak kisah siapa yang melakonkan drama ni yang penting watak yang dilakonkan Berjaya menyentuh perasaan ambe( sorry terover excited..sebab nampak ada kakak Nanako..hehehe)..apapun bagi yang follow citer ni sejak session terdahulu pasti tak nak melepaskan citer ni..ambe…..cuba mencari DVD dan seterusnya akan cuba melayan…..kalau tak sempat tunggula bila ada masa nanti…hehehe




Gandingan pelakon berpengalaman Kazuo dan Nanako....


Drama 2 : Untouchable

Masih lagi mencari drama Japan yang besh…akahirnya drama Untouchable berjaya touch my heart..hahaha.ok kali ini drama yang bakal release on October nanti…lambat lagi…namun ambe nak war2 awal2 sebab drama ni macam besh dan berbentuk comedy …diterajui oleh pelakon yang hebat dan ambe paling ske..siapala lagi kalau bukan yankumi sensei (Nakama yukie) dan akan berpasangan dengan watak hero Atashinchi No Danshi iaitu Jun Kaname….mengisahkan seorang wartawan lakonan Nakama…asalnya from higher rankingnyer reporter..namun sebab sikap keclumzy-an dia ditambah sikap yang asyik suspect berlebih-lebihan menyebabkan dia kena buang kerja…hahaha..so dia pun pergila ke syarikat akhbar yang low class..namun dekat sini dia dapati setiap berita yang dicarinya macam ada sesuatu kes misteri dan selagi dicari semakin banyak yang tersembunyi…disebabkan rasa ingin tahu so dia terus menjalankan siastan sekaligus menjadi agent detective untuk mengenal pasti punca setiap kes misteri tersebut…so on da way menyelesaikan masalah tu..macam2la aksi serious comedy yang pasti mencuitkan hati…..so kengkawan..drama ni lambat lagi nak kuar …apapun mungkin macam biasa je..tapi mungkin ambe teruja sebab ada Yankumi sensei…..selalunya citer yankumi mesti kelakar dah besh…try gak ambe usha wallpaper drama ni..cam biasa susah nak dapatla…….drama jepun memang susah nak cari cover drama ni …




Yankumi(Nakama Yukie..ambe ske panggil yankumi sensei..hahaha) dan bersama Jun Kaname..hopefully kelakar ye..teringat masa Yankumi jadi polis dalam Joshi Deka...besh gak drama tu...


Ni la dua drama yang nampak besh ye.....manala nak sempat rasanya nak tengok drama2 ni...tambah2 nextweek dan pose.....wah beshnyer Ramadhan muncul kembali.....ok takpe drama ni lambat lagi Oktober nanti......pasal drama Mukodono...tadi usha2 speedy takde dahla stock drama lama ni...but Hurul..better donlodla....nak cari susah skit sebab drama lama..malah time drama ni release sekitar 2003..rasanya DVD or VCD jepun cam kurengla time tu..drama2 korea cam winter Sonata, Purity cam tu adalah.....better try cari kat ternet rasanya ada kut...untuk ramadhan ni juga ambe tak sabar nak mengikuti pengembaraan jejak rasul 15..wah ambe start layan from episod pertama lagi masa darjah 4...pastu rasanya Diari Ramadhan Rafiq ada juga kut..citer ramadhan yang tak sepatutnya tak tengok...hahaha kalau takdan kena donlodla..namun dalam asyik mengejar hiburan dunia makesure Tarawih jangan lupa ye...hikmahnya banyak..kat tempat ambe buat 8+3 je sebab tak ramai staff kat sini.....pastu yang besh sesi berbuka puasa gotong -royong..besh2...jom mengimarahkan bulan Ramadhan ye semua....

9 comments:

ustazah dyLLa said...

alahai...mamat korean ni laaa...hensemnye Jun Kaname ni kan...dlu minat yutaka tekonochi...hensem gak...ahaks...1st korean drama yg ustzah tgk winter sonata,beautiful life,n mcm2 lgik...tp dh xingt...yg pling digemari layan Memories in Bali...sggup berulang kali tgknye...cite2 yg bru2 ni xsmpt nk tgk...slalunye tgk di TV8...rsa2nye nk tgk smula korean drama ni...syiok kan...bila bab2 cinta ni mnyentuh jiwa sungguh...rasa nk je dicintai bgitu...hohoho...jom mnum horlicks...

letih laaa...nk tido awalni...k, gudnite...salam...

Nakamura Kazuki said...

hahaha..memori of bali..waaa citer besh tu..cuma neding hampeh..sume mati...hahaha..ambe baru je lepas minum super powerrr..hahaaha

messyremo said...

pergh..comel tu nanako~~haha

ko ni ade pertalian sedara ke ngn ashie tu?

meh sini cek ic,kot korean..haha

waiem said...

arigatau nakamura senpai :)

Nakamura Kazuki said...

messy...pertalian bau bau internet adala...hahaha betui tak ashie..hahaha..tak dinafikan nanako memang cun..walaupun sekarang dah umur lewat 30-an

waiem..irashaimase noona waiem...hehehe

HuRuL_AiNi said...

waaa...ambe suka drama medic cenggini...lelaki tu berlakon Triangle, mung dah usha dok?best...hehe

mukodono 2001 memang xde torrent dia kat d-addict...yg ada mukodono 2003, tapi pun mcm ada 1 seeder je...half-dead punya torrent...huhuhu

nak la donlot drama 24 emergency ti dr season 1..klu okay seeder la...klu x weekend minggu depan cari kat kedai DVD...haha...skarang ni mcm dh sanggup beli drama ni semua...haha

Nakamura Kazuki said...

hahaha..tu arrr..kalau beli citer yang besh tak rugu..bleh buat koleksi ..so before beli..usha2 dulula kat ternet citer yang betul2 besh

Anonymous said...

I knoω this if off tоpic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I'm asѕumіng having a blog like yours would cost a pretty pennу?
Ι'm not very web savvy so I'm nοt 100% posіtive.
Anу recommendations or adѵicе wоuld be grеatlу арpreciаtеd.
Many thanks

Feel freе tо visit my web blog :: emergency plumbers birmingham

Anonymous said...

Hi there! This is mу first comment hеre ѕo ӏ ϳuѕt wanteԁ tο give a quісk ѕhout out anԁ ѕay I gеnuinelу enjoу гeading through youг
аrticles. Can you suggeѕt any οtheг blοgs/ωebsites/forums
that deal wіth the same tοpicѕ? Thanks
a lot!

Feel free to ѕurf to my weblοg: youtube.com