Saturday, August 1, 2009

Sudut Baca-Baca 3


Hari ini hari Sabtu...hari sabtu hari cuti...saya suka hari sabtu sebab saya dapat cuti...hahaha...please ignore ayat merepek ni ye..sebenarnya minggu ni ambe free sangat-sangat setelah sejak kebelakangan ni dibebani dengan kerja yang bertimbun-timbun. Jadi memandangkan hari cerah dan cuaca agak orait ambe berjalan-jalan ke Ipoh Kinta City....hehehe...lama dah tak gi sini ..almost 4 monthsla...so dengan semangat membara ambe menuju ke kedai Speedy nak membeli DVD City Hall...namun ambe kehampaan sebab tak ada lagi.....yang ada cuma Gourmet, BBF, dan The world Withins je...so tak jadila nak beli...takpe selamat duit ambe...hehehe...pastu ambe bergerak secara serong ( macam mana tu Nakamura bergerak serong?) ke Popular Bookstore...nak membooking Vampire Academy book 4 :Blood Promise...namun lain citer plak yang jadi:


Nakamura : Hello Miss, Good Morning......Vampire Academy Book 4 dah kuar ke? kalau belum saya nak order buku tu....penulis buku tu nama dia Richelle Mead.


Miss : Encik tak perlu order sebab buku tu ada di bookshelves sana(sambil menunding jarinye ke arah sana)


Ambe yang bersemangat ni terus ke sana tanpa memandang kiri dan kanan ....pastu ambe pun membelek2...aik mana ada....amoi tu klentong ambe ni...pastu ambe pun gi balik kat sana..tanya skali lagi...rupanya dia yang tersalah info.....sebab dia tulis Richel Caine....bukan Richelle Mead..so ambe pun terpaksala order...dapatla 20%...namun ambe memang dah ada kad popular so takde maknanya pun potongan 20% ni.....apapun takpe la...at least ambe tahu gak yang Richel Caine pun kuarkan citer vampire gak buku yang ambe jumpa tadi ialah :

Collection The Morgan Ville Vampire book 4 :Feast Of Fool..cambest gak..takpe la lain kali plak beli.......hehehe...nextmonthla.....dalam duk membelek-belek sambil duduk mencangkung( sebab banyak buku best2 diletakkan di rak2 bawah.....)ambe terjumpa satu buku yang best..malah teman goodreads ambe pun last week ada buat resensi pasal buku ni "Benarkah Iskandar Bukan ZulQarnain".(seperti gambar di atas)...terkesima ambe seketika (ape maksud terkesima tu ye..main taruh je...takpe janji ayat sodap)..cambest plak harga plak RM17.50 ok ada budjet...terus ambe sambar dan membelinya..discount 20% dapatla RM14.00..oraitla.tu.....kesimpulannya benda lain nak beli ambe gi beli benda lain...hahaha..takpela nextmoth datang lain..tapi nextmonth dah pose malah sibuk nak beli baju raya, kuih raya, sampul raya dan pastinya duit2 raya...halamak...after rayala nampaknya........hahaha.....so ambe ingat malam ni ambe nak membaca buku ni sambil mengupdate blog...ingat nak tukar layout yang senang skitla...yang senang orang nak baca..layout ni dahla gelap..tulisan plak haluih-haluih (bahasa utara)..susah nak baca...hopefully lepas ni senangla dan tak payah dah nak tebeliak bijik mata masa baca noh...hahaha......lahi satu info..next week ambe ada lawatan ke Kenyir..yahooooooo ambe bleh jalang2 ke Terangganu.....hehehe...tapi taktaula...ambe balik hari ke bermalam di sana..ambe just gi ke Stesen janaelektrik Sultan Mahmud di Kenyir area2 kuala Berang...agak2 dapat tak ambe beli kopok lekor manyak2 dan makan nasi dagang..harap2 dapatla sebab ambe tak nak kempunan ...hahaha...agak2 blehla ambe makang ikan singgang juga( macam manala ikan singgang yang ashie kempunan nak makang tu yerrr?????)

Wah besh ni nak gi Ganu...Ganu...Ganu....!!!!

8 comments:

ustazah dyLLa said...

lak aih...duk ipoh je...eden ni duk kg.gajah...lbih kurang 1 jam je...mggu lps eden g GM...saje jejalan...ihiks...kt sni ssh nk cri buku...kena ke bndr yg lbih kurang 40 minit dr sini (teluk intan)...ustzah ni nk g mano2 xleh sorang2, mesti berduo/bertigo...kedua tu bapak, ketigo mak...wah, anak manja deh...ambo nk g libry laa...sure ada buku2 baru kan...tq sbb naikkan smgt ambo nk bca smula...

Welma La'anda said...

hehe. Tuan Hamba, oh tengah baca ya buku tu. Boleh habis kot hari ni ya.

HuRuL_AiNi said...

ooo....buku iskandar bukan zulkarnain tu beli bulan april lepas utk hadiah bday kawan...tp ambe x baca pun, belek sikit2...nanti maybe nakamura-kun blh buat rumusan buku ni..hehe

Nakamura Kazuki said...

ooo ustazah selalu kuar pekan teluk Intan ke...ambe penahla 2 kali ke sana....selalu kalau kuar banyak gi Ipohla...tak pun terus balik kampung...hahaha..buku ni besh ustazah ambe baru page 8..kena stop sekejab nak kena baca journal plak.....

Nakamura Kazuki said...

Tak bleh kuy welma...ambe ni bukan jenis bleh baca lama2 ..ikut mood....InsyaAllah target dalam minggu ni...nextweek outstation bleh baca masa loging hotel ke..atau masa rehat2 seminar....nextweek bleh buat kupasan

Nakamura Kazuki said...

la awat tak baca dulu..hahaha...buku ni bagus juga...untuk kita mengenali sejrah Islam..terasa aura2 jejak rasul dah ni..program yang paling ambe tunggu kat TV masa bulan posa...arwah ayah ambe pun minta program ni...

ashie023 said...

wah..nok mari Ganu..pergh..jom ar ambe ajok mung g makang sotong celup tepung...ngan kepok lekor..

Nakamura Kazuki said...

sotong celup tepung..nyum..nyum..nyum...tapi ambe gi sejibik van and sebuah 4W drive..asanya just gi kenyir n ulu terangganu je pastu rush balik..arghhhhhhh ambe mesti makang sotong celup tepung ...arghhhh musti-musti..