Sunday, August 2, 2009

Kdrama : Gourmet


Ok entry kali ini adalah mengenai drama yang ambe on da way tengak donlod iaitu Gourmet...drama ini sebenarnya dah release pada July 2008...dah setahun pun berlalu...tapi sekarang baru ditayangkan kat 8TV....plot citer ni mengisahkan kedai makan, chef yang terrer masak dan pergolakan adik - beradik merebut restaurant warisan keluarga...teringat ambe pada citer Witch Amusement dulu...besh citer tu...ada aksi2 kelakar yang slumber dan OST pun besh juga untuk dilayan....bagi drama Gourmet ni ambe tak surela plak....nampak cam serious skit..namun nampak cam besh..kerana pelakon2 dia ambe ske gak....Mr. Kim Rea Won yang meletop dengan Love Story In Harvard..drama yang ambe ske dan layan sama2 housemate masa sem 3 dekat UiTM dulu....pastu citer Which Star Are Come From...pun besh juga sekarang tengah tayang during weekend pukul 10.00 dekat 8TV gak.....ske gak OST drama ni...pastu ambe juga ske dengan awex Kim Su Yon yang berlakon watak jahat dalam All About Eve.....drama favorite kakak ambe...malah kalau tanya kakak ambe citer Korea apa yang besh....mesti dia cakap All About Eve....citer ni ambe tengok masa ambe form 4 or form 5....tak ingat dah pun......oke berbalik kepada citer Gourmet ye:

Sinopsis yang teringkas kredit drpd Dramawiki :
Citer diplotkan dengan watak dua beradik yang bakal mewarisi khazanah restaurant keluarga...si abang lakonan Kwong Oh Joong dan si adik Kim Rae Won membesar dalam keluarga yang merupakan tukang masak Istana bagi Dynasty Joseon. Pada mulanya si Kim tak tahu bahawa beliau adalah anak angkat dan dia diadopt oleh bapanya masa dia kecil lagi....pada waktu kecil sehingga dewasa dia selalu beralah kerana menghormati abangnya yang lebih senior dan anak sulong...malah abangnya juga berasakan bahawa menjadi tanggungjawab beliau mewarisi restaurant tersebut serta pada masa yang sama berkahwin dengan Kim Su Yon atas mempertahankan tradisi keluarga...namun setelah ayah diorang meninggal dunia, ayahnya meninggalkan wasiat mengadakan special contest antara dia dengan abangnya bagi mewarisi restaurant tersebut..dia yang masih muda, mentah dan tak tahu sangat merasakan pertandingan tersebut tak adil dan seolah-olah memberatkan pemenang kepada abangnya..dengan rasa penuh kesedihan dia pun chowla bawa diri...malah perisitiwa silam tentang anak angkat yang beliau tahu melalui datuknya menyebabkan hubungan dengan abang dia menjadi renggang kiranya dah tak sebulula....pastu si awex yang bakal jadi isteri abangnya plak dah mula syok kat Kim Rae Won dan membantu Won dalam pertandingan ni..atas alasan tersendiri dia mengalah dan bawa diri dan menjadi pengusaha sayur-sayuran dan pengeluar rempah-ratus dan resepi istimewa masakan tradisional Korea....so apakah kesudahan citer ni..adakah won kembali sekali lagi sebagai Chef dan lebih hebat daripada abangnya atau dia still membangunkan business dia...pastu juga mampukan hubungan dengan abang dia pulih dan siapala plak si awex baru yang memulihkan harapan dan semangatnya menjadi chef semula....citer ni ada 24 Episode..halamak banyaknyer..bleh ke ambe habis ni...takaut separuh jalan plak...hahaha takpe tengok dulu nanti episode 1 kalau orait blehla continue layan ye....hahaha jom tengok Gourmet kat 8TV atau kat mysoju atau drama crazy ataupun donlod sudah....


Pelakon-pelakon drama Gourmet:



Kim Rae Won aka Lee Sun Chan

Kwong Oh Joong aka Oh Bong Joo

Nam Song Mi aka Kim Jin Soo

Kim Su Yon aka Yoo Joo Hee

3 comments:

messyremo said...

cambest jek..

eh,button post komen ko agak terlindung..dekat ngn ads~~

<< s| tED| >> said...

a'alah hencek nakamura.. melilau aku carik.. itu je aku nak komen.. ha ha ha ha

Nakamura Kazuki said...

ok messy nanti ambe updatekan

la tedi...okla..kuiz sape menang..ambe ke?hehehe