Tuesday, August 25, 2009

Muhasabah dan Selami Diri

Malam ni ambe terlalu terkenang sesuatu...lagu muhasabah cinta terlalu memberi sesuatu pada ambe ni......member sekerja ambe kelmarin ada bagi tahu satu phrase yang sungguh terkesan di hati ambe....

' Apabila Allah SWT menutup satu pintu hati yang menjadi pengharapan kita, lalu Allah SWT membuka pintu-pintu hati yang lain yang lebih bersinar dan lebih asyik untuk mempesonakan kita..namun tanpa kita sedari yang kita masih mengharapkan pintu hati pertama itu terbuka kembali"

Kenapala kita begitu dan ambe juga begitu..ambe masih mencari jawapannya lagi....sungguh terkesan rangkapan ayat di atas tu.......

12 comments:

messyremo said...

lagu pe ni?

dalam mksud nih..

ustazah dyLLa said...
This comment has been removed by the author.
ustazah dyLLa said...

urm... dgr bait2 lagu ni...

DUHAI PEMILIK NYAWAKU...
BETAPA LEMAH DIRIKU NI...
BERAT UJIAN DARI MU...
KINI PASRAHKAN SEMUA PADA MU...

TUHAN...BARU KU SEDAR...
INDAHNYA NIKMAT SEHARI ITU...
XPANDAI AKU BERSYUKUR...
KINIKU HARAPKAN CINTA MU...

KATA2 CINTA TERUCAP INDAH...
MENGALIR BERZIKIR DIKIDUNG DOAKU...
ZAHIR YG KU RASA...
BIAR JADI PENAWAR DOSAKU...

BUTIR2 CINTA AIR MATAKU...
TERINGAT SEMUA YANG KAU BERI UNTUK KU...
AMPUNI KHILAF & SALAH SELAMA INI...
YA ILLAHI...MUHASABAH CINTAKU...

TUHAN...KUATKAN AKU...
LINGDUNGIKU DAR PUTUSA ASA...
JIKA KU HARUS MATI...
PERTEMUKAN AKU DGN MU...

ustazah dh hafal lagu ni...

~haik chek nakamura...lagu ni mmg menyentuh jiwa...

mengenai kata2 shabat chek td 2 mmg benar...contoh ye...jika seseorg yg kta syg tiba2 dia hilang dlm hdup kta, tapi kta msih nantikan dia dtg smula...sdgkan Allah dh bg kta seseorg yg lain didpn mata...

tny AKAL...tny HATI...

Nakamura Kazuki said...

messy lagu group drpd indon edcoustic kalau tak silap ambe.

ustazah..thank u for the lyrics ye....betul apa yang ustazah cakap tu...ambe ske lirik first rangkap tu...

areQue said...

wah...best ke???nak download la..nk letak kat blog..nk muhasabah diri bulana pose ni...hehehhehe

oppa>>>ambe mmg mcm ayase haruka

xoxooxoxox...huahuaahuauah

tokder said...

tok pung selalu berharap pintu yg pertama itu terbuka semula..

ashie023 said...

senpai..memang best lagu nih...lam belog waiem kan...

<< s| tED| >> said...

huh!!!!! jiwang-jiwang!!! La la la la!!

Nakamura Kazuki said...

tok..kekadang pintu pertama tu terkuat sangat rapat dan tidak mungkin akan terbuka . So apa kata kalau kita amik kapak ke, kita hentak je pintu tu...hehehe..gurau je ye tok ...

Nakamura Kazuki said...

areque...kalaula ambe terjumpa ayase yang pakai tudung..confirm tak cari yang lain dah...hahaha

Nakamura Kazuki said...

ashie..lagu ni memang besh..mula2 ambe dengar dekat belog ustazah pastu kat blog waiem..plak...

Nakamura Kazuki said...

tedi...lagu ni terjiwang tahap sederhana..namun mampu mencairkan hati..ceh...hehehe..