Sunday, August 9, 2009

Lamanya Tak Sketch Potrait

Lamanya tak sketching tangan ni...hampir 6 tahun dah tak pegang pencil ataupun drawing pen...dulu ambe memang ske melukis especially anime...sejak masuk Universiti ambe dah sibuk dah takde masa.....cam sekarang kerja plak..halamak manala ada masa..tapi tetiba je malam ni tangan terasa macam nak sketching someting plak....tapi tu arrrrr lama tak melukis..tangan pun menggeletar..lukisana pun dah herot petot dah...hahaha...apapun ambe ske melukis sesangat...


Ambe still lagi simpat drawing pen dan pencil2 ni.....teringat dulu2 masa blajar kat secondary school..subjek yang paling dinanti2 adalah pendidikan seni...ske sangat ambe melukis then color plak lukisan tu...cikgu ambe..Pn. Bibi Fatimah pun slalu bagi galakan ..kalau minat melukis nanti blehla ambil Art & Design...hahaha..tapi macam manala plak ambe melencong ambik science stream......so skrang jadila engineer cabuk....hahaha...apapun sesuatu itu ada hikmahnyakan....






Malam ni ambil mendengar lagu Yumei No Chikara lagu Jdrama Attack No.1..terasa nak melukis gambo Ueto Aya...so ambe capaila pencil dan sketching.......memang buruk lukisan ni bila lama tak melukis..tangan pun dah keras dah...hahaha...but its very fun and enjoyful.....






Hahaha 90% dah hampir siap..tetiba sifat semulajadi datang...sifat malasla ni..terus ambe stop....so thats why ambe tak layak ambik Art & Design.....nanti failla kalau buat separuh jalan terus berhenti......apapun conclusionnya.....lakukan je apa yang korang ske buat..jangan bataskan diri anda....jika ske menulih...tulisla apapun pasti nanti korang akan mendapat kepuasan...cam ambe kekadang tension kat Office..balik umah dapat baca buku, layan citer jepun, melukis sedikit sebanyak mengurangkan ke-tension-nan tu..namun as a Muslim the best solution mestila solat dan Al-Quran...InsyaAllah jiwa akan menjadi bertambah tenang dengannya..betui tak...hahaha.....okla ni je entry malam ni..takleh nak tido..tu yang dok melukih ni..hahaha ....okla Ohayuminasai semua...good nite ye....

8 comments:

ustazah dyLLa said...

aik...xtiton lgi???eden pun xleh tido ni...~ngee...eden suke lukis pic mamat blues dlm majalah ujang 2...bnyk sngt pic eden buat, tpi ntah kmana g nye...pic yg mu buat 2 cntek, tpi perlu lgi kekemasannye...~hehe...melukis adalah slh 1 cara tuk melepaskan tenshionnn...

Nakamura Kazuki said...

tu arrr ustazah dah lama dah tak melukis..tangan pun dah keras dah...hahaha

Precious said...

Uihh ... cantik lukisan tu. Pandai ek! Berbakat!!

Nakamura Kazuki said...

Thks kak...bakat yang lapok kak...hahaha

HuHo said...

wah...not bad....
ambe x reti pun nak mlukis gini...huhuhu

praktis2 la slalu...bila2 free...simpan bakat & skill...hehehe

Nakamura Kazuki said...

thanks.....ambe pun takde skill sangat..saje try2.....

messyremo said...

mne lagi karya2 ko..

tunjuk r..

cntik r ko lukis~~

Nakamura Kazuki said...

tak banyak....adala skit2....nak tunjuk pun malula bukan nya pro pun ske2 je messy....