Saturday, October 17, 2009

Arghhhhh..camne bleh lupa ni.....!!!

Ok entry sedih sebelum tido..huhuhu..mood nak stay up sudah hilang......wokey dalam khusyuk ambe menaip bait2 baris ayat (ambe kalau buat ayat memang lembab skit...otak yang sudah hampir berkarat...)..tetiba dalam kul 12.30 malam tadi seseorang tepon ambe dan cam biasala..ambe yang tengak ke-tension-nan nak buat ayat2 ni (opps bukan ayat2 jiwang daaa..ayat report ambe lerrrr)..terus laju je melayan call masuk..dan yang besh adalah daripada seseorang yang ambe kenal sejak tahun 2003 lagi...so banyakla juga diborakkan.....hehehe..apa yang diborakkan..biarlah rahsia...hehehe..namun sebelum kami mengakhiri perbualan...seseorang tu cakap yang ambe forget something about her..puasla ambe memikirkan apalerrr yang ambe bleh lupa....so dalam hati ambe..hari ni besday dia kut..terusla ambe wish 'SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE-DOT..DOT..'..pastu tetiba senyap plak hanset tu.....ambe pun ape lagi...moshi..moshi..moshi...hehehe (sempat lagi buat lawak bodoh tahap gaban)....terus tak bleh call...pastu SMS masuk cakap:

.......My senpai oiiiiiiiii..besday kita 17 September....bukan 17 October..ambe call sebab nak minta awak wish selamat hari raya....sebab kita raya puasa 6 hari ni......ok niteee........

Halamakkkkkkkk..camne ambe bleh lupa ni.....padahal ambe selalu kalau orang call cakap...woiiii aku besday nanti korang antarla kad ke wish ke..hehehe(sekali besday orang2 yang AGAK penting bleh terlupa )...memang tak bleh blah blah betui la ambe ni....bleh lupa.dah la tu lupa setelah SEBULAN yang lalu...patutla...semakin sunyi je..dah tu ambe pi wish mende lain plak..mesti la lagi hangin seseorang tu....

bak macam entry sebelum ni...." ambe yang still termangu kat titik hala tuju...dan apa bila nak melangkah terasa payah..dan kali ni memang bukan sahaja payah malah sudah tak nampak jalan ke depannya..dan sinar2 pintu hati yang sudah  semakin pudar...dan ada kemungkinan juga ada yang sudah terkunci..dan tanpa disedari pintu2 itu dikunci oleh ambe sendiri'...termenung seketika..................


Gambar takde kaitan dengan cerita cuma penguin cam ambe je..duk sorang2 dalam gelap sebab cahaya menyinari jalan ke depan sudah hilang...nasib..oh ..nasib

20 comments:

xXrucciXx said...

ok penguin tu comel..hahaha
mase kantoi terlupa tu ade tak rase mcm nak sorok muka bawah tilam vono...atau terasa nak hentak pala kat tayar kete??

hahahaahahah

miss jane said...

aaaaaaaaa...sapa tu oppa yg meseg oppa tu??? jenk jenk jenk

NuR said...

lupa birthday org yg agak penting?
aaa...
jiran sblh skolah..
org penting tu sape ek?
hikhik

ashie023 said...

aigoo..kenapa bleh lupa dong..kalu aku di tmpt org itu, mau aku karate sebijik...hahaa...

tokder said...

jgn menutup pintu yg belum lagi tertutup.. :)

Nakamura Kazuki said...

rucci rasa cam nak terbang je gi jepun...hehehe nak luahkan perasaan kat ayase la..hehehe...

Nakamura Kazuki said...

miss jane ni teman tapi mesra...dah lama berkawan tapi takde la plak kawan lebih2..cuma mostly she is quite very important juga sebab masa besday ambe dia bagi hadiah, kad ucapan lagi,ambe dahla hadiah tak kasi, ucapan pun bleh terlupa...memang tak bleh pakai betulla...tapi ambe dah contact dia dah..she okey je..cuma ambe kena belanja dia makang kalau kami dating nanti...hehehe...she is very nice girl....

Nakamura Kazuki said...

nurr..dia ni member baik ambe juga....ibarat teman tapi mesrala..hahaha...mungkin ada jodoh insyaAllah...

Nakamura Kazuki said...

ashie..ambe tak dapat bayangkan andai si minoz lupa besday mung..hehehe..ambe tak kesah kalau kena karate...kalau lepas tu luka ambe diubati oleh miss ayase....ambe tak kesahhhhhhh....

Nakamura Kazuki said...

Tok..InsyaAllah..ambe akan buang sume kunci dalam laut kasi ikan jaws telan...hehehe

messyremo said...

haha~~aku pernah kene cm ni senpai...

aku pernah ada kat dua2 pihak..

Nakamura Kazuki said...

hahaha...bila dah kena baru kita akan ingat...kalau tak buat derrrrrgh je kat..hahaha

HuRuL_AiNi said...

17 sept, birthday abang aku...

hehehe...biasa la senpai...aku ni pun kalau xde alarm atau reminder birthday kat FB mmg tak ingat bday orang...hahahaha....tp kira okay la tu 17 sept salah ke 17 oct....xde la jauh sangat...hahaha...boleh cover lg...hihi...tp minta maaf la utk pujuk hati...lepas tu lupa rrr dia....& senpai, make move la....apa tunggu lama2....hahaha***pandai je aku ngayat senpai...haha***

DaliaLiyana said...

next time set dalam hp...
nnt sampai je tarikh tu..hp kite bunyi....
ok??
salam berhujung mnigu..

Nakamura Kazuki said...

hurul..ambe ni style terlalu selamber sangat...so slalu take for granted walhal dah tahu penting then lama2 lupa..pastu baru padan muka...yes i'm keep moving but its hard for one sure...

Nakamura Kazuki said...

DL....hahaha....salam berhujung minggu..hujung minggu ambe di opis..kena keja plak hari ni...huhuhu

eyena said...

hahaii dasyat gak tu sebulan leh lupa.. ngee ak dpt byngkn mst kamu kecewa kan.. ngee harap2 org tu takde laa mrh kmu..

biasa laa tu.. eheh

ustazah dyLLa said...

aduhai...biasa laa 2...xsume mende kita leh ingt...tpi dlm situasi ni xleh nk xcuse ok...jgn dek kerana busdey sume sngkut plak...usaha lgik...masa nk dating nti bg laa kad ke, bunga ke, hadiah ke, teddybear ke...perempuan suke yg mcm 2...pujuk dia smula...kali ni jgn lepaskan tau...nti susah nk cri ganti...senpai jgn laa terlampau busy smpai xingt langsung kt dia...ape2 yg berkaitan/ bab2 yg penting bg dia, sila ambil berat k...

~wahahaha...amik senpai, kena ceramah...but the way, smoga berjaya...doaku bersama senpai...insya'Allah, ade jodoh xkemana...jgn putus asa tau...

Nakamura Kazuki said...

eyena...ye la...padan muka kan kat ambe ni

Nakamura Kazuki said...

ustazah terima kasih atas ceramah itu..akan ambe jadikan pengajaran..