Saturday, October 31, 2009

Promosi Penutup bulan Oct

Wokeyy…tadi pukul 9:00 mlm baru je sampai umah.arghhhhhhhhh esok keja pula…tak beshhhhhh…hahaha..hari ni ambe kuar lone ranger je..sebab member2 yang slalu kuar dengan ambe balik KL, pastu ada yang wife diorang datang..biasala bila keja jauh2 jadi weekly husband and wife la..takkan ambe nak menempek sekali..memang nak cari nahas..hahaha…so tadi ambe saja jalan2 dekat Ipoh parade, kemudian ke Ipoh Kinta City dan juga Kompleks Yik Fong…..tujuan utama nak mencari CD pirates MATLAB R2009a untuk project master ambe sebab laptop ambe guna Vista so…hanya yang latest sekali MATLAB je yang bleh masuk….dan ingat nak usha printer (3 in 1) sekali sebab printer lama ambe tu dah jadi sarang pembiakan cicak2, lipas2 serta kemungkinan pembiakan cik kus-kus…entah2 mak ambe dah taruh baik dekat belakang umah…hahaha..so dalam jalan2 tu….singgah sekejab dekat Tesco cari 100plus dan juga kek coklat…lunch ambe hanya kek coklat…takperrrrrr ambe memang ske makan kek coklat..hahaha….yang paling tak tahan ambe membeli benda lain apa lagi kalau bukan DVD Buzzer Beater…walaupun ambe dan donlod 11 episode complete..tapi ambe tetap beli sebagai koleksi…bila citer besh tak kesah beli..sebab ambe rasa berbaloi-baloi..time ambe nak beli ..cik nyonya manesss promotela kat ambe dua lagi DVD citer yang besh…dan pelakon2nya memang superb la…..hahaha..namun ambe tak bleh terover budjet sebab ambe nak beli benda lain..hehehe..sebab member ambe inform Levi’s ada promotion 70% namun hampehhhhhhh still harga original..hahaha…so takpe next time lagi pun saiz kecik takda(hahaha nak ambik hati balik ni)…wokey2 citer si nyonya maness tu promote …




Karei Naru Spy : Kisah berkisar seorang bekas kaki penipu bernama Yoroi (Nagase) yang telah diberi pengampunan dan dibebaskan daripada penjara sebab kebijaksanaan dia ni kononnya dapat bantu pihak Jepun untuk menangani terorristla.Satu agent perisikan pengganas telah ditubuhkan secara rahsia dan Yoroi ni diserap untuk memimpin pasukan ni.Turut sama dalam team ni adalah Kyoko Fukada (she is so charming and wonderful girl..nobody nobody nobady but chu..hehehe)..kalau korang perasan Miss Fukada dah slim dan confirm berdarah hidungla..hahaha…dia ni juga membantu Yoroi dalam menjalankan mission Negara ni .ditambah plak Fukada mempunyai experience dengan badan perisikan UK yang dikenali sebagai M16….so nampak cam besh mungkin sebab pelakon2 hebat yang melatari drama ni.Drama ni dah ditayangkan pada musim panas lepas..sekitar bulan 7 rasanya….tapi takpe bagi yang kaki donlod blehla start mission in action korang hahaha….apapun lagi satu OST drama ni besh juga..nyanyian Tokio bertajuk Taiyo to Sabaku no Bara..vokalisnya mestilah Tomoya la…




Nagase Tomoya sebagai Yoroi dan Fukada sebagai Dorothy...gandingan yang mantappp...



Drama kedua plak bertajuk Kochikame….drama ni ambe tak perasan langsung namun setelah dipromote oleh untie kedai Speedy tadi terus ambe terkesima (apa maksud terkesima ye..ambe petik je ni..hehehe)..sebab ada pelakon love shuffle sapa lagi kalau bukan Karina, pastu ada katori(citer bara no hanaya bersama nanako) pastu ada juga Hayami (zettai karashi!)..wah pelakon hebat2 ni…citer ni plak lebih ringan dan komedi…citernya berkisar tentang seorang ketua polis di sebuah kawasan kediaman jiran2nya..si mamat polis ni sangatla rookies hahaha confirm tak bleh blah..pastu dibantu plak hayami yang turut pening2 dalam drama ni serta seorang polis wanita yang cun sapa lagi kalau bukan karina..citernya biasa je Cuma yang kelakar bila diorang bertiga ni cuba menyelesaikan masalah2 jiran diorang time ni memang kelakar…..


pelakonnya plak si Katori, Karina dan Hayami...

So ni la dua drama yang ambe nak promotekan…..satu drama agak serious dan satu lagi drama komedi..selamat mendolod dan menonton..ambe malam ni nak layan Vampire Dieries episode 7..dah kuar semalam sekali besh-besh…tadi juga ambe sempat singgah MPH dan juga Popular..tak sanggah banyak buku karya John Grisham dan diterjemahkan dalam Bahasa Melayu…salah satunya yang besh The Jury…..wahhhhhh….beshnyerrrr..pastu tadi ramai gilerrr orang membeli novel New Moon ….deman Twilight kembali dan juga Stephenie juga ada keluarkan the journals of twilight perghhhhhhh memang kaya rayala penulis ni....wokeyyyyyyyyy lagi satu sekarang Arsenal vs tottenham…lewat pagi nanti ManU akan menentang blackburn..huhuhu

12 comments:

xXrucciXx said...

tadi ambe jalan2 kat Summit, skodeng kedai cd jugak..mak oii byk cite best2, yg ori, pirate sume ade...harge pulak mmg murah nak mamp**..geram je..

amoi kt kedai tu pun suggest cite Buzzer Beat..tp krn duit enggak ada..pejam mata jerlaa..ambe survey2 je..nanti ade duit bole beli..

Abang ambe si Nagase Tomoya belakonlaa..waahhh!! Hayami Mokomichi pun ade...tp awat si Shingo Katori tuh posing cam muka Toma plak???

Nakamura Kazuki said...

hahaha..biasela rucci nak tumpang glamorrrrrr kut...hahaha..tu arrrrr ambe tadi tak menang tangan nak beli..cehhhhhhhh...tapi beli buzzer beater je dulu next mungkin karei naru spy

sI tEDI said...

promosi penutup.. ekekekkekekeke

Nakamura Kazuki said...

kekeke..yap

Cik Cookie said...

sensei,
ogenkisuka?
tabemasen desuka?
kalau suka cita japan n korea kn tau laa skit2 kan?
enjoy ur muvee.

ashie023 said...

Nagase Tomoya..wah...ini peberet kak rozie nih..must tell her about this..yg senpai buat review pasal tomoya...hehehhe.

cam best je cite...kene tanya axe nih, mesti dier dah ada cite nih..zoooommm

hurul said...

karei neru spy x habis sub lagi la senpai...ambe baru ada sampai ep 2 kot....huhuhu...maybe softsub ada kot, tp ambe prefer hardsub kalau ada...hahaha

urm...buzzer beat mmg berbaloi nak beli dvd buat koleksi...sbb mmg best...hahaha

arghhh....my zettai kareshi...kyaaaa....& karina...aigoo..mcm mana ambe boleh x sedar drama ni..sbb tu la ari tu ambe buat list drama terbaru tu senpai...supaya x miss out drama-drama yg kurang dipromo ni...hehehehe...

tp skarang ni ambe punya donlot list tengah pack...skarang tgh donlot mukodono 2003, last friend, before & after plastic surgery, all about DBSK ngan lovely comlex....hahaha...banyak gila kan...huhuhu

apapun, cayo2 for kerja :)

Nakamura Kazuki said...

cik cookie...
hi, genki desu,
Iei, dewa arimasen....
yap ambe memang ske tengok citer jepun n korea...jom arr join sekali cik cookie

Citer ni nampak cam beshkan ashie..hahaha..ambe rasa axe mesti dah ada rasanya

hurul....hahaha..terlepas pandang ye...citer ni masa bulan 7 dulu..yang kome preview kebanyakan untuk winter and autumnyerrrrr citerkan...

eyena said...

hehe bagus laa kamu ni jadi "pempromosi.." hehhe

Nakamura Kazuki said...

dah minat ambe ske tengok citer jepannnng..hahaha

ustazah dyLLa said...

cun2 kan minah2 korea n jepun...tpi lgi asli wanita melayu...

Nakamura Kazuki said...

cehhhhhhhhhhhh...hahaha..ustazah sempoi arrrrrrrr