Wednesday, October 7, 2009

Bila Rindu Menggamit Memori







Hahaha..entry ambe kali ni tajuk cam jiwang2 skit..sebenarnya takde pape pun..ambe call my mum saja nak tanya anak2 buah ambe...tapi hari ni diorang tak datang umah Mak Tok diorang...noona ambe cuti plak..so diorang tak datang...ambe ske sangat dengar si kak long Aina ni cakap..banyak sangat yang nak citer dengan 'Pak Ngah' diorang ni....cuma hari ni juga ambe terasa sangat merindui sesuatu yang terdahulu..saat2 indah ketika di alam persekolahan...masa ambe nak ambik PMR juga tahun 1999..hahaha....hari ni juga adik ambe amik PMR tahun 2009....wow 10 tahun telah berlalu...sangat2 mengimbau sejarah...teringat jugala masa trial PMR...ambe and the geng pulun tahan gaban (pulun bermaksud bersungguh-sungguh) sebab naktime tu nak masuk SBP atau MRSM nak tengok result trial dan confirmla  Math n Sains kenala 'A'...so alhamdulillah trial ambe orait bleh minta MRSM dan juga SBP...datang result PMR sebenar pun orait so ambe pun beranganla..nanti dapat masuk MRSM Pengkalan Chepa ke MRSM Langkawi ke MRSM Taiping ke..hehehe nak yang gempak2..tapi bila tau ambe dapat S M Sains Sultan Muhammad Jiwa..mula2 tu sakit jiwala juga nak gi ke tak..member2 ambe sume dan gi MRSM..camnela ambe bleh plak terlepas ke SBP...so ambe gamble je la gi SBP..namun tak sampai sebulan..ambe balik...hahaha..nak kata homesick takla juga sebab SBP tu takla jauh sangat cuma 1 jam je naik bus...dekat Sungai petani...tapi mungkin jiwa ambe tak ske ikut peraturan asrama..hehehe..so ambe tak sesuaila duk asrama....ambe dengan sendiri gi jumpa pengetua cakap tak moh la sekolah kat sini tak besh...so ambe berhenti continue dekat sekolah lama ambe....sampaila SPM...namun setiap yang berlaku ada hikmahnya...sebulan ambe balik..ayah ambe meninggal dunia....so seolah2 macam sudah ditentukan plak...so ambe terus je study dekat sekolah lama dan alhamdulillah ambe berjaya menjadi apa yang ambe impikan...so bila ambe terkenangkan balik....ambe rasa still ada juga perkara lepas yang ambe still nak buat...tapi kita tak bleh back to the future...hahahaha...so watever yang dah berlaku jadikanlah satu pengalaman dan pengajaran......so buat sape2 yang amik PMR..Senpai(sebab ambe senior dah ..10 tahun dah amik PMR) ucapkan all da besh....scorela math,sains dan BI..sebab 3 subject ni will determine korangnye class mase form 4..jangan jadi senpai blajo science stream...tapi tak jadi doctor pun....jadi mende lainla...hahaha..

17 comments:

xXrucciXx said...

eh, senpai dulu pon kelas sains eh? same la kite, penyudahnye bile gi blajo msk bidang hospitaliti..hahaha

kalo ikutkan ambe x brp nak layak msk kelas sains tulen, tp ntah cekgu tu biol gi letak jugak...frust nye rase..

sI tEDI said...

org cakap.. menjadi pelajar yang luar biasa di sekolah biasa...
Alhamdulillah...

ashie023 said...

ambe budak sastera..ahaha..

Nakamura Kazuki said...

hahaha,,rucci...takpe at least ada juga experience balajar biology..hahaha..subject paling teruk ambe masa spm..sebab maleh nak baca n menghafal...

tedi..ambe kalau bleh nak jadi ultraman je masa blajo dulu2..hahaha..ambe paling tak luar biasa masa sekolah dulu2..hahaha..

ashie..ambe pun minat gak sastera...sebab ske baca buku2 tapi ambe ske baca buku2 vampire je...so kalau ambe ambik art....tak bleh score juga pun..tapi blajo art lebih relaks n enjoykan....thats why member ambe yang art score tahap gaban2....ada sorang member ambe gak ske sangat buat essay2 in english...ambe dengar2 sekarang dah jadi cikgu English...malah dengar2 juga member ambe ni ada conduct satu bengkel penulisan kreatif untuk kem remaja dekat utara..paling besh member ambe ni pun ske gak baca novel vampire....malah cikgu english ambe juga..hahaha

xXrucciXx said...

biologi ambe dpt 8 tuu...hahahah, pegi lab rajin, buat experiment pun rajin....tp kantoi jugak..hahaha

*medula oblongata je yg ambe igt..akekekek

Nakamura Kazuki said...

hahaha...ambe tak ske subject tu...sebab kena banyak membaca...tu arrr tak score...

waiem said...

ambe tak de biologi sbb kos yg ambe ambek tak perlu blaja biologi katanya...blaja kimia ngn fizik je...

all the best buat adek senpai...

time ambe dulu SRP...hehehe

Nakamura Kazuki said...

ooo.noona time SRP lagi ye...seingat ambe dah PMR...wah ni kira geng KOOL la..hahaha

ustazah dyLLa said...

all the best tuk adik...harap2 dpt jejak abg dia ni...msa dyla dlu pun main2 je...xpenah serius tntg exam...ntah cane tym SPM terbukak iman agaknye...alhamdulillah result ok...mula2 dpt twaran mgajar, dlm pd masa yg sama dpt twaran diploma al-quran sunnah di KUIS,universiti islam selangor...then memutuskan tuk trus mgajar, xlama pastu dlm 2bln dpt interview maktab...xpiki pnjg dh, trus g...alhmdulillah,dpt masuk mktb di sg,petani...ahai...bile dh jd org yg bekerjaya, tringat masa zaman sek yg penuh main2 je...xpenahnye yg serius...ni kawin nti nk serius sungguh2, xnk main2...nti laki cri lain plak...~ahaks... :p

Nakamura Kazuki said...

hahaha..bleh plak ye ustazah nak cari suami lain kalau tak serious...ambe pun bersyukur jugala dapat keja, dapat bantu parents kat kampung, walaupun tak banyak mana..namun parents ambe sangat menghargai....setelah lama mereka memajak, menyuburkan, dan menyirami akhirnya tibalah masa menuai....mudah2 muadahn anak2 kita kelak akan lebih baik drpd apa yang kita capai pada hari ni

ustazah dyLLa said...

slh maksud 2...maksudnye kalo ustzh main2 dlm perkahwinan nti suami cri perempuan yg lain le...keh,keh,keh...

urm...anak kita????urm...anak kita ek???...bila agak2nye 2???

eyena said...

ahaii gud luck laa apepon.. :)

HuRuL_AiNi said...

hohoho....senpai, ambe dulu waktu form 2 & form 3 je rajin.....alhamdulillah score pmr...ambe ambik pmr tahun 2000....hihihi....aigoo, dah 9 tahun dah...cepat je masa berlalu....ambe pernah fikir dulu, kalau x dpt nak balik masa lebih awal pun....dapat balik ke masa just after pmr pun ok gak....hoho....bila dah form 4 rasa arus hidup dah mula berubah....miahaha

apapun, walau senpai x jd doktor, jd engineer pun dh okay dah...ambe dulu suka gak bio, kimia semua...tapi otak slow nak mengingat....aorta, vena kava bukan ingat pun kedudukan....benda lain lg la x payah la sebut.....hahaha

apapun, good luck untuk ur dong seng....hehe

Nakamura Kazuki said...

ustazah...opppsss..terlepas cakap ke..kekekeke

eyena...honto ni arigato....

hurul...tu arr..tapi senpai agak sedih sebab pintu hati sudah menjadi doctor dan bakal berlangsung dengan doctor...hahaha...tak mola senpai nak sodih2...

messyremo said...

hehe...

senpai,aku dulu form 4 masuk mrsm gak..
tapi patah balik masuk sekolah bese...
tapi tak pernah rase regret pun...
sekolah je kat mane2,asalkan kita ade kemahuan..
mane2 kita bole pergi..tetap berjaya jugak..

tapi aku tak grad lagi,so kira belum berjaya sepenuhnya..hehe

Chem5007 said...

En. Senpai, aku rase cam sedih pulok baca en3 mung ni...lebih2 lagi dgr muzik "INSAF" kat blog mu tu...hehe.

Nakamura Kazuki said...

hahaha...homesick ke messy...ambe nak kata homesick takde pun..cuma tak beshla duk sana..takde member yang kamceng...

entry kenangan silam chem..sesekali teringat kisah2 lama memang buat kita sedar akan masa sekarg