Saturday, October 10, 2009

Cukupla Pengalaman Itu....

Semalam lepas je ambe balik Open House TNB SSJ Cameron Highlands, terus gi opis jab…settlekan skit keje2 yang outstanding and untuk nextweeknya main schedules…..so balik umah terus mandi sembahyang dan ingat nak terus je study skit sebab still cari input untuk report…namun tetiba je ada YM drpd seseorang..dah lama kami tak YM..malah SMS or Tepon pun jarang2 sangat…so banyak jugala kami borakkan from pukul 9.00 mlm..sampai ke 2 .00 pg….hahaha…banyak juga citer yang dulu2 diungkit …saat kami mula2 kenal sekitar tahun 2006.wow..dan 3 tahun lebih dah…serta sikap kami dulu2 sampaila sekarang…dia pun nampak sangat gembira sekarang dan ambe pun rasa relief…..mungkin dia dah bertemu mr.right yang betul2 skekan dia…ambe still the same macam dulula juga….the only words that ambe selalu cakap I’m so sorry, miahe, gomenasai, dan seperti yang ambe sendiri faham(selalunya lelaki paling faham)…perkataan tersebut sudah tak bererti lagi malah diapun dah tak kisahkan…so ambe sangat2 bersykur…..ambe doakan yang terbaik buat dia….Cuma ambe harap2 sisa kemarahan yang still terpendam tu dapatlah diluputkan juga…..life is so complicatedkan…..no matter what will happen in our future , we still can keep in touchkan…(for me okey je..but untuk pihak sebelah ambe tak tahu…)…okeyla…hahaha..entry terjiwang yang dah basi lagi lapok plak yang kuarkan….hahaha..nways..ambe agak sibuk sangat sejak menjak ni..so kurangla blog walking kata blog2 korang…to miss jane..sorry tak perasan yang kome dan tukar blog baru dan ambe dah hupdate dah dalam bloglist ambe ye…lepas ni rajin2 lagi singgah sini…..macam senpai pernah cakap dalam entry muhasabah diri…



kita still mengharapkan pintu yang tertutup itu terbuka, namun hakikat yang nyata pintu itu sudah terkunci rapat dan mustahil akan terkuak kembali, tanpa kita sedari pula..pintu2 yang dahulunya terbuka dan cahaya yang menerangi suasana, kini juga kian kelam, ada juga yang sudah tertutup namun belum berkunci, namun apakah kita masih lagi kaku di satu titik destinasi, memilih hala tuju kea rah mana pintu yang pasti, janganla sampai semuanya sudah terkunci….mungkin pada saat itu kita akan terus frozen je kat situ..hehehe’


Tapi ambe still kaku lagi di destinasi tersebut, nak melangkah terasa payah malah nak berundur mungkin sudah terlewat…nasib..o..nasib…

20 comments:

ashie023 said...

ooo...kes sama nih ngan ambe..kekeke..but neway, berserah jelah kepada Tuhan..

Nakamura Kazuki said...

yap..kita berserah ajelah ye ashie...mudah-mudahan yang terbaik buat kita kan

tokder said...

sedih tok baca entry ni..

tokder said...

nape tok xleh tulis kat shoutmix? ip kena block..

Chem5007 said...

nk bertafakur jap...

P/S : eh! Mr Senpai block IP Tok ker?.. huhu.

sI tEDI said...

sob sob sob..
mungkin ada hikmah di sebaliknya..
mungkin ada rahmat yg tersembunyi!!

NuR said...

kita still mengharapkan pintu yang tertutup itu terbuka

kwn sblh skolah.. kite suka ayat tu..
emm...

Nakamura Kazuki said...

tok..betui ke kena block...ambe check kat dashboard ok je..mungkin tadi ada prob skit kut..tok..gome ne....

Nakamura Kazuki said...

tedi...jangan menangis nanti tak cun..hahaha..ambe ok je..biasala kisah2 camni kan lumrah percintaan..cehhh..terjiwang skit

Nakamura Kazuki said...

nur...ayat tu pun member ambe yang cakap...mendalamkam maksud ayat tu....

Nakamura Kazuki said...

chem..ambe tak blog pun..mungkin tadi ada prob kut...

HuRuL_AiNi said...

urm...kalau senpai tulis entri berangan mcm shee, boleh la ambe komen panjang2...bab-bab jiwang ambe kurang sikit...hihi

apapun, insyaAllah jodoh telah ditentukan Allah sejak sebelum kita lahir lagi...cuma mungkin belum masanya kita berjumpa pada yang telah ditakdirkan...tapi, bila rasa dah sampai seru & rasa dah berkemampuan, usahakanlah disegera pernikahan :)

apapun, cayo2 senpai...live move on :P

Nakamura Kazuki said...

hurul thanks....yes live move on...thats why senpai ceria2 selalu mau kasi semangat maju sukan untuk malaysia(aigoooooo apa kemendela merepek ni..hahaha)

waiem said...

mudah-mudahan pintu berkenaan akan terbuka juga dan yg tukang bukak pintu itu adalah orang yang berkenaan...

bab2 pintu ni setiap orang pasti akan mengalami nya termasuk la ambe...hehehe

ada hikmah di sebalik kejadian...

doa selalu...

Nakamura Kazuki said...

insyaAllah ye waiem....pagi tadi pun ada orang buka pintu juga..tapi kak Ani..office girl ambe..kekeke...

ustazah dyLLa said...

antara 2je, smada menunggu pintu 2 buka smula atau g pintu lain yg always terbuka...pilihan ditgn kita...kalo nk tggu boleh jugak, mcm kes lan pet2...w/pun janda, akhirnya jdi miliknya jua...ahaks...crita cinta yg sering mengundang kegembiraan, kesedihan & kawalan emosi yg adakalanya xstabil...mcm perempuan mungkin boleh tggu tpi secondwife kalo brani tempuh...benarlah kata2 ni "jodoh ditgn Tuhan"...xde sape dpt menyangkal kata2 itu...kita merancang. kita milih, tpi yg menentukannya hanya DIA...

pesananku ~
jika msih berani & yakin yg pintu itu akan terbuka smula, bertawakkal & yakinilah yg ianya akan terbuka...jika masih ada keraguaan yg menebal, lbih baik tggalkan dr membuang masa mnunggunya terbuka. berilah ruang pintu yg masih terbuka itu dgn sebaiknya. kita diberi pilihan jgn smpai pilihan itu meninggalkan kita...

Nakamura Kazuki said...

thnks ustazah....dalam membina keyakinan memerlukan kecekalan hati dan keluhuran peribadi..InsyaAllah

ustazah dyLLa said...

pnjg jugak sy membebel 2 ek...dh mcm mak le plak...ahaks... :p

Nakamura Kazuki said...

kalau mak dara membebel takpe

ustazah dyLLa said...

ciss...kureng...kalo lagu nih, cheq xmau duk berletiaq lagi naa...cheq mau duk diam jaa...org duk habaq jdi wanita solehah... ~hahaha...