Tuesday, October 27, 2009

Vampire Addiction : The Journey of Elena Gilbert

Malam ni ke-entry-an still lagi berkisarkan Vampire....waaaaaaa...bosan arrr senpai ni asyik-asyik vampire je (suara-suara yang tak puas hati..hehehe)..wokey-wokey..after these no more vampire lagi , we will wait until New Moon release la yerr..ambe amat teruja nak buat entry ni sebab ramai tanya kat mana donlodnyer..so ambe senang je kata kat Bit Torrent je...cuma yang leceh ialah korang kena installla dulu software Bit Torrent ni...nak tau lebih lanjut blehla refer ke blog member seangkatan kekeke..miss adekk maness..Hurul Aini korang bleh faham dengan lebih details kat blog adekk maness ni..hihihi..malah yang beshnyer pada sesiapa yang kaki Jdorama (ambe latu...hehehe) bleh tahu selok belok camne nak install and donlod...selain tu bagi yang malas nak donlod(Brooo...tak mainla donlod-donlod..kita tengok online sudah..lagila besh sebab on da spot je layan..tak payah tunggu-tunggu)..so ambe pun kekadang bila kelembapan Internet datang tengok Online je kat Vampirediaries ni..so lagila up to date..cuma sekarang episode 7 ditangguhkan dan akan kembali pada 29 Octocer nanti( adakah tragedi october akan berulang..kekeke..ayat diciplak drpd blogger senior.....gomenne noona..hehehe)...bagi peminat-peminat siri vampire juga blehla melayan novel-novel jugala..bukan apa MEMBACA AMALAN MULIA ..jadi tak rugi membaca...kome sumerr blehla refer entry2 ambe yang lepas...pasal Twilight pada entry bulan January, pasal Vampire Academy pada bulan February, pasal Weather warden pada bulan March, pasal Vampire Diaries pada bulan July dan paling baru pasal A House Night bulan ni la October....ambe ni memang sangat membaca buku2 cam ni..sebab ambe ske siri yang seram2 la....namun sekarang terpaksa stop dulu sebab mungkin lambat lagi Episode 7 nak release..ambe malam ni mungkin nak settlekan sikit procedure Black Start before minta my previous boss kat Mr.Mihai Georgescu semak.....so untuk memastikan siri ni the besh debuh-debush..korang blehla layan gambar2 yang disnap masa tengak melayan citer ni...ambe paling ske part tengok meteor tu teringat citer Meteor Garden siri Taiwan dan juga Ryusei No Kizuna siri Jepun..bilala ambe plak nak tengok meteor ye..hehehe
                            
Part yang sungguh cool..jom Elena kita usha meteor..kata Stefan versi Melayu..hahaha


Sekali dalam 145 tahun..ni nak simbolik akan kedatangan diorangla selepas tahun 1864....kena tengok citer ni baru bleh faham....


Katherine..si adekk maness evil aka vampire yang transformkan Stefan dan Damon jadi vampire


Stefan jom layan lagu Taylor swift..tak sangka vampire pun ske dengar lau Taylor...hahaha


Time ni jari Elena luka...so Stefan ternampak darah...huhuhu nak berukarla tu


Ni Jeremy..adik Elena yang bermasalah sebab ske kat Vicky yang tua daripada dia...takpe murah rezeki..hehehe


Elena tengak tulih diary tu..tengah feelingla tuuuuuu...tak takut ke??


Project cuci keta...part yang uopss kasi senpai berdarah hidung..hehehe....hehehe


Part masuk hutan nak layan pil apa tah..tapi adik Elena tak moh...katakan Tak Nak pada pil estacy


Caroline  ni member Elena..menjadi mangsa bloodsucker sapa lagi kalau bukan Damon


Ni Elena bersama x-boyfriend dia Matt..dalam novel lepas ni diorang jadi member kamceng...


Aksi Damon membunuh orang yang cuba menikam Stefan..last part episode 6..sangat mendebarkan...

   
Vicky yang telah kemaruk darah..ni sebab dia telah ditarnsformkan oleh Damon menjadi vampire...kesihan dia


Saat Damon nak hisap darah Caroline...


Saat kekenyangan selepas menghisap darah..ummmmmmh leganya...hehehe

So apa macam best tak citer ni ambe harap next episode lagi menarik..Lagu theme pun besh....lagu yang korang tengah laayn ni adalah theme song Vampire Diaries lagu bertajuk Down from Jason Walker....selamat menonton ye sumerrrrrrrrrrrr

14 comments:

ashie023 said...

ambe nih imagine pakai baca buku jelah...ambe kalu tv dok tgk lagik...tp ambe rasa buku lagi best baca dan detail....ke yg nih penuh je dier tunjuk..ehem...

hurulaini said...

ambe suka lg tengok.....nak tunggu baca ntah bila la...novel2 BM yg ambe beli bebanyak pun x baca lagi...hahaha

mcm best...nanti ambe cuba donlot...skarang tengah donlot siri korea & jepun....tenet opis opismate buka torrent,ambe x dpt nak donlot kat opis....harap tenet umah je....huhu

p/s:tq sbb link ke tutorial torrent ambe...hehehe

Nakamura Kazuki said...

ashie..hehehe..ambe baca novel sekerat je tu pun book 4: the return of Elena ....sebab dalam book 3, dia ditransformkan jadi vampire ...ambe baca masa caroline, matt dan bonnie terperangkap dalam keta masa on da way nak ke umah Elena...

Nakamura Kazuki said...

hurul...takpe takes ur time la..sebab membaca ni perlukan masa yang tenang..kalau serabut2 memang bosan nak membaca

cahayachenta said...

seram je ms tgk luka caroline tu... kesian dia kena pukau dgn damon...

Nakamura Kazuki said...

hehehe..serammmm tu yang besh...hahaha

xXrucciXx said...

aaa..tau takper..lagu die cambest lak tuh...
ambe dload takde subtitle la plak..aishh..
pdhal subtitle dgn dialog same je..tp kalo ade subtitle lg sng tangkap..huhu

Nakamura Kazuki said...

hahaha....takde subtitle...nape plak..kena tunggula dulu kalau camtu

HuRuL_AiNi said...

betul kimchi...ambe pun walau drama english, prefer kalau ada sub sbb susah nak tangkap apa yg diorang sebut.....hahaha

Chem5007 said...

Huhu..I love this post. Nakamura, aku skrg bz skit ar..tambah dgn masalah Herbie aku ni..citer TVD episode 5-6 yg aku dh abis donlod pun x sempat nk tengok dar..hehe.

Nakamura Kazuki said...

hurul..ambe pun kalau ada subb senang skit nak faham kalau tak terpinga2la apa yang diorang cakap walhal diorang sembang yang simple2 je..hahaha

Nakamura Kazuki said...

chem..hahaha..malam ni release episode 7 bertajuk haunted.....vicky aka adik matt akan mengganas malam ni mencari mangsa sebab nak hisap darah...hahaha...so keta ko dah okey ke?

ustazah dyLLa said...

mak aih...meleleh darah 2...xtahan...haha...lucah btul ustzah ni kan... *wei, jgn slh paham lgi...

p/s: teringin nk berjln berdua2 ngn si dia kt dlm hutan yg damai & nyaman 2...berpimpin tangan...saling merasai nikmat keindahan ciptaanNYA...

Nakamura Kazuki said...

ustazah u ar rock...hahaha..tu arr jomla kita ramai2 gi kuala tahan taman negara..sama2 kita menghirup udara segar dan menikmati kedamaian alam cintaan-Nya