Saturday, October 3, 2009

Smallville vs Supernatural vs Heroes

Ok entry kali ni nak citer tentang siri2 english drama yang ambe sedang layan….Smallville, supernatural dan juga Heroes…selain jdorama dan Kdrama..ambe ske juga tengok English drama ni…lagi pun drama2 ni senang nak didonlod sebab bleh dikatakan ramai yang follow setiap season drama ni kuar…selain aweks yang cun melecun….jalan citer yang abnormal cam ada super power sememangnya menjadi tarikan citer2 ni famous..walaupun tak logic dek akalkan..tapi entahla..ske je ambe tengok..malah yang tak tahan ada juga part2 karut marut tahap gaban…hahaha..so ambe tak ambik kesah sebab ambe Cuma tengok je..takdela sampai nak fanatic giles-giles…ok mari kita buat sesi perkenalan dengan twinkle-twinkle little star yang menerangi drama2 ni ye…..

 

SMALLVILLE

Sinopsis :Kenapa ambe ske tengok…walaupun sudah sampai season 9..gile ke hape ni..bilala nak season finale ni..hahaha…mula2 ambe layan masa dekat matrikulasi lagi sekitar tahun 2002..kalau tak silap ambe…time ni citer dia memang besh…time Clark, Lana dan Cloe still blajar lagi dekat Smallville High School…citer diplotkan mula2 kisah cinta tiga segi…si Lana yang syok habis kat Clark, manakala Cloe plak syok dalam diam..sebad dia tahu besfren dia si Lana selalu luahkan perasaan sebab si Clark Kent yang buat donat je..hahaha…si Clark pun sebenarnya ske sangat kat lana tapi ..dia takut rahsia dia sebagia anak Karl ( makluk asing) terbongkar..dan pastinya seluruh Metropolis dalam bahaya..lagi satu yang ambe ske..suasana dalam drama ni sungguh cantik..walaupun kat luar takde punnama tempat Smallville…ambe rasa cam besh je tempat tu tenang malah aman je…daripada season 1 sampai season 9…ambe layan..banyakla juga perubahannya…sekarang citer semakin ke arah real superman dah sebab Clark sudah diterima masuk bekerja sebagai journalist dekat Daily Planet, pastu, si mak angkat dia juga dah jadi gabenor Metropolis…cinta si Lana beralih arah kepada Lex Luther…Cloe juga ada buah hati baru…tapi akhirnya buah hatinya berkorban menyelamatkan dia…pastu kewujudan Louis sejak season 4 kalau tak salah ambe telah menunjukkan ke arah citer superman..sekrang pun Clark sudah mula dapat menerima Louis dan mungkin dalam season 9…akan terbongkarla segala kekusutan ending drama ni ye..hahaha..mungkin season ni akan menamatkan watak Cloe…sedih jugala kalau cloe takde..she is very charming girl dan ambe ske style dia..walaupun si lana paling cantikla kan..namun sekrang diorang sumer dah mature..tapi jalan citer yang diolah malah…plot demi plot yang disusun kemas menjadikan drama ni mesti tengok setiap season….well done Smallville team…

Ni pelakon-pelakonnya plak :



pelakon-pelakon untuk season ni TomWelling stillla Clark kent , mamat Justin Hartley sebagai Green Arrow




Cassidy Freeman sebagai Mercer, Allison Mack sebagai Chloe dan Erica Durance as Louis




SUPERNATURAL


Sinopsis : Drama ni ambe ikut sejak season 2..season 1 tak tengok sebab nampak cam tak besh..tapi masa tahun akhir ambe tengok housemate ambe si Apai..asyik layan je citer ni….nampak cam besh..juga..sebab time ni ambe begitu fanatic dengan Gokusen 1 dan 2 serta drama korea My Girls…early 2007 kalau tak salah ambe la…so si Apai cakap kena tengok sebab besh..so bila dah habis presentation final project dan dekat2 final semester bleh plak ambe terangkut layan drama ni esok final paper..malam ni layan lagi citer ni..hahaha..tapi takpe final semester hanya 1 paper saja ….tu pun ambe dapat B je..hehehe…padan muka…(tu la senpai..suruh blajo..kamu pogi layan citer..)…drama ni character tak banyak sangat..adik beradik Winchester serta si Bobby..member baik ayahnya…tujuan diaorang nak cari devil yang bunuh mak diorang….dalam season 3..si ayah diorang terpaksa mengorbankan diri demi nak selamatkan si Dean….sekarang diorang semakin hampir nak jumpa si Devil yang dikenali sebagai Lucifer tu..pastu ada juga si angle bernama Castiel yang mula diwujudkan wataknya dalam season 4 untuk membantu diorang dalam menjejaki si Lucifer….citer ni agak serabut skit tapi theme di sebalik nak balas dendam adalah family bond between Sam dan Dean….inilah kekuatan citer ni…kekadang massage kekeluarga yang disampaikan sangat berkesan juga…hebatkan director drama ni..ambe harap tahu hari nanti Malaysia mampu menghasilkan drama yang berkualiti macam ni…walaupun siri adalah superduper tak masuk akal..cam dalam siri Aksi kat TV3…ambe bukan nak kondem drama kita..tapi kenapa…ambe tengok je dulu episode satu..sekerat je pastu langsung tak minat nak tengok…so Malaysia kena improvela..kasi rakyat sokong industry tanah air ni(sowey ye senpai berucap la..ni deman pilahan raya Bagan Pinang ni..hehehe)


pelakon-pelakon famous season 5 :






Ni si mamat Jensen Ackles sebagai Dean Winchester, dan Misha Collins sebagai Castiel




Bro Jared Padalecki sebagai Sam Winchester



HEROES

Sinopsis : Citer ni plak ambe tengok semasa final sem 2007…sebab masa ni kat umah sewa ambe pasang astro..jadi dekat Star World nyer channel asyik promote je drama ni dan time tu kalau tak salah ambe lagu groud Nidji jadi one of the theme song of the drama…so memang sumer nak sangat tengok…pastu bila dah release fulamak…bleh tahan dan terus layan sampaila sekrang dah masuk season 4 dah….watak2 utama seperti Nathan, Peter, Sylar, Claire, serta Hiro di kekalkan..dan watak2 sampingan turut dikembangkan agar menjadi lebih menarik…tengok citer ni teringat film x-men plak…hahaha..setiap individu ada power tersendiri dan sebenarnya kuasa ni bukannya kuasa semulajadi .Diorang mendapat kuasa ni sebab masa baby lagi DNA diorang telah dicampurizationkan..hahaha..atas sebab tertentu..dan sesetengah pihak mengambil kesempatan ini dan merancang untuk menguasai dunia..namun apabila terlalu ramai punya kuasa..dunia tidak terkawal dan pastinya akan membawa kepada kehancuran..oleh itu diorang ni di cari oleh Mr.Bennet…ayah angkat Claire untuk satukan menjadai satu theme untuk mencari semula manusia yang mempunyai power2 ni..dan dalam usaha mereka ni seorang manusia yang terlalu inginkan Kuasa Si Sylar telah mendominasikan keadaan dengan membunuh manusia2 ini dan mengambil kuasanya..akhirnya perang antara group Heroes ini dengan Sylar dalam misi melindungi dunia…

Pelakon-pelakonnya plak :




Dipelopori oleh Cristine Rose sebagai Angale Petrilli, Zachary Quitho aka Sylar dan Sendhil Ramamurthy aka Mohinder Suresh



Adrian Pasdar aka Nathan Petrilli, Ali Larter aka Tracy Strauss dan Masi Oka aka Hiro Nakamura




Greg Grunberg aka Mark Parkman, Heyden Panettiere aka Claire Bennet dan Noah Gray aka Micah Sanders




Milo Ventimiglia aka Peter Petrilli, James Kyson Lee aka Ando dan Jack Coleman aka Noah Bennet

9 comments:

sI tEDI said...

oOOoOo.. byk gambar.. itu je nak komen! ekeekkeke

Nakamura Kazuki said...

tedi..pilih2 mana yang berkenan..hehehe

ashie023 said...

ah..kalu heroes ambe ske..tapi supernatural...???erm..erm..x ske sgt..ahha..i think masi oka awesome! and i like hyden also..sebab hyden manyak cite cheerleader ...

xXrucciXx said...

dulu ambe poyo je tgk cite ni mule2..
pastu ntah ke mane, lupe tgk teros da x follow...nk dload plak malas...

ade dvd jual siap season by season pon x gak beli....

skang nk tgk lg pon da malas..uhuk

Nakamura Kazuki said...

rucci..sekrang odnlod senang je sebab sekali hubsubbed..saiz dalam 130MB je..gunaplak mediafire so bleh donlod banyak2....hahahaha....tapi tula kalau dah lama tak follow dah tak tahu flow citer so jai malasla kan..hahaha

Chem5007 said...

Nakamura, green arrow ni la yang jadi Aqua Man kan??...dgr kate dier nye pilot sdp jugak ritu.

Nakamura Kazuki said...

if i not mistaken...rasanya yer..hahaha...

messyremo said...

aku layan heroes,supernatural,survivor..

tiap2 minggu wajib donlod..
yg mmg best supernatural..
itu mmg terbaik...
lagipun ni last season..
itu yg berdebar sket...
lucifer nak amik badan Sam
Micheal nak badan Dean..

tak sabor weh~~hehe

Nakamura Kazuki said...

tu arrr..ambe dah donlod sampai episode 4 dah..tak tengok lagi...nak tunggu sampai donload sume baru nak tengok