Sunday, October 11, 2009

JDORAMA dan JFILM untuk Bulan Oct

Ok hari ni ambe kembali ceria skit..nape?..takde pape pun kekeke…Cuma ambe dapat rehat skit weekend ni..alhamdulillah..dapat rehatkan skit badan after last weeknyer keja yang banyak tahap Ryukendo(nape ryukendo?...sebab tadi tertengok iklan citer ni..kekeke)..ok malam ni ambe kembali dengan ketegaran JDRAMA…yelah blog ni pun theme sebenarnya mengenai Jrama…so drama pertama yang ambe nak suggestkan korang sume layan adalah:

Untouchable



Drama ni sebenarnya telah pun dipreview dalam entry yang lepas..bleh rujuk balik entry Jdrama : Emergency Room 24 Hours 4…drama ni dulu takde kuar lagi cover dramanya..bila dah kuar ambe pun buatla entry skali lagi..jangan marehhhh..hehehe…nape ambe nak juga promote drama ni sebab adanya Nakama Yukie..ambe memang big fan of Yankumi sensei ni..kalau ada je drama dia musti ambe tengok..hero plak Jun Kaname..ambe baru je habis tengok lakonan dia ni dalam Atashinchi No Danshi serta Ryusei No Kizuna…okeyla kut..hahaha..apapun drama ni mesti tengok tau..nak kasi synopsis pun daha buat dah entry lepas…hahaha..nak tahu kenala rujuk balik ye

           
Jun Kaname serta Nakama Yukie menjadi watak hero dan heroin dalam drama ala2 spy kelakar ni


My Girl



Drama kedua ni plak…ambe rekomenkan sebab jalan citernya yang besh..tapi drama ni agak beremosi sebab plot yang dibawa agak berat …menceritaka masa jaman-jaman high school dulu2…seorang mamat nama Kazama Masamune adalah couple dengan sorang awek yang cun.Yang tak tahan si awek ni tua skit 4 tahun drpdnya..cikgu dia kut…kekeke..namun entahmacam mana berpisah dan si awek bawala diri ke oversea….pastu after 6 tahun tetiba si kazama dapat telegram(ceh..telegram plak!)..si x-awek dia dah meninggal dunia sebab sakit..tapi yang peritnya rupa2nya hubungan dulu2 dengan x-awek ni telah menghadirkan seorang anak perempuan.So memang ni member satu kejutanlah buat dia, namun atas satu tanggungjawab dan rasa cinta tulus terhadap kekasihnya. Kazama menghadapi cabaran ni dan menggalas tanggungjwab sebagai ayah kepada kanak-kanak perempuan ni…citer ni sangat menarik…mengingatkan ambe pada citer korea Wonderful Life…sape hengat lagi citer ni? (sila angkat tangan ye..kekeke)..ambe ske citer2 pasal kekeluargaan..nampak sangat dah sepatutnya ke arah itukan …takpe2 take ur time Nakamura….okey pelakonnya plak dipelopori oleh Aiba Masaki sebagai Kazama(tak kenal plak dia ni ), pastu Yuka sebagai Yoko (ni pun tak kenal juga), serta Ishii Momuka sebagai anak Kazama….walaupun pelakon2 drama ni kurang terkenal namun jalan citernya agak menarik..so ambe turut mengajak korang sume layan juga ye



 Aiba Masaki dan Yuka sebagai pendokong watak utama...jalan citer nampak besh..hopefully lakonan diorang ni pun besh jugala...



Film : I Give My First Love To You




Seterusnya satu lagi filem jepun yang ambe rasa turut besh..kisah berperisa cintan skit..kekeke tajuk pun sudah bikin ambe tertarik I Give My First Love To You…so persoalannya..korang kasi cinta purtama korang kat siapa???(soklan cepumas ni..kekeke)… sinopsisnya mabe baca sungguh menyentuh perasaan…Takuma Kakinouchi adalah si dak lelaki yang akan mati pada usia 20 tahun akibat penyakit yang tak dapat diubati (tak sure plak dalam citer ni sakit apa..tapi cancer kut). Pada masa jaman diorang kocik2 dia terpaksa stay kat hospital, so dia pun bermain2la dengan seorang budak nama Mayu Taneda yang merangkap anak si doctor yang merakat Takuma..tanpa diaorang sedari diaorang ni selalu bermain bersama sampaila ke alam remaja…Mayu terus support Takuma untuk meneruskan perjuangan melawan penyakitnya, namun si mamat takuma ni cam pasrah je…so dengan machonya dia pun menolaklah citer si awek (cam familiar je kisah2 camni ni kan….kekeke)..konon2 taknakla si awek nanti meratapi kematian dia…so apabila berpisah si awek bercouple plak dengan sorang mamat lain, dan takuma plak berkawan dengan seorang gadis yang mempunyai penyakit yang sama cam dia juga..tak bleh hidup lama.Namun cam biasala hati kat orang lain..mulut plak kata lain..so dalam menempuh saat2 akhir adakah si Takuma tekad unutk kembali semula kepada Mayu..dan adakah Mayu akan terus setia dengan Takyuma…so beshkan citer ni…akan release end of Oct nanti..but tak surela akan release kat Malaysia ke katk..bleh check torrrentla early Nov nanti..mesti dah ada kut..ok selamat menontonnnnnn…




pelakonnya plak si mamat Masaki Okada serta Mao Inoue...dua2 orang ambe kenal..sorang lama otomen dan hana-kimi..sorang lagi Hana Yorila...kalau tak kenal taktau la plak..kekeke

15 comments:

Raihan said...

sy pun ada tgk citer baru senpai.. tajuk dia SECURITY POLICE... citer jepun kedua yg sy layan after hanakimi... hehe... so mknanya citer tu mmg best la..

sI tEDI said...

oOOOOOOoOOO~~

NuR said...

panjang lebar penerangannya... mcm besh je my girl tu.. emm...

huhu..jeles kwan sblh skolah dpt rehat time weekend..org kat sini tak dpt..hukhuk!

Nakamura Kazuki said...

raihan....selalunya citer jepun ni besh2 ..thats why ambe ske tengok..so anti silala tengok citer2 yang senpai rekomenkan ni ye

tedi..uhuuuuuuuuuuuu....

Nur...nexweek kembali sibuk..kekadang rasa cam nak cuti panjang je...kerja sangat2 meletihkan...weekend pun rehat2 still kena study juga..hahaha...namun apa pun kena juga enjoy kan kalau tension2 nanti migrain plak ..hahaha

ashie023 said...

senpai blehlah geng ngan Axe..dier pong minat aweksss yang sama ngan senpai...ahahha...minat cite Atashinchi No Danshi, HAnakimi...
rasanye dier manyak dah beli DVD cite JApan yang senpai wat review nih..mmmm...ambe just pinjam ngan dier je kot..malas ar nak beli,..kalu dier balik kg, mesti dier bawak balik DVD dan komik2...jimat belanja gwe..ahhaa

ashie023 said...

AIBA...i love u..(nanti Shee marah nih..kekasih lama dia..ahaha)

waiem said...

mcm besh je tajuk i give my first love to you...hehehe

xXrucciXx said...

adess..komen ambe x masuk rupenyer..
x gune punye internet!!
huhu..masaki aiba sekutu2 matsujun jugak dlm arashi..hehe

alaa..cite sume cambest..
ni yg x sabo tggu streamyx ni..hohoho

Nakamura Kazuki said...

ashie...betui ka..wah bergunala juga blog ambe yang tak besh ni..bleh jadi tempat rujukan..kekeke...ambe memang tak sabr nak tunggu Untouchable ni release..

Nakamura Kazuki said...

waiem..tu arrr..dengar tajuk cam besh..ambe pun dah tengok preview ..bleh tahan jugala....hopefully panas panggung juga kut..kekeke

Nakamura Kazuki said...

Rucci..betui kekadang ambe pun hangin gak dengan seteremik ni bayo bulan2 tapi servis kekadang cam kura2 plak..entah2 kurang siap bleh relaks baru connecetion seterimik ni wokey....

miss jane said...

oppa>>>

bile masa nye oppa mlayan cter2 ni seme???

waaaaaaaa...kite tk smpt lngsung...sedeyyyyy

Shee said...

*giving a fiery stare to Ashie-unnie* mwahaha! AIBA - ambe punya! *snatch Aiba from Ashie-unnie* kekekeke..ada ker patot kelayi Aiba.. lol. Unnie suka kat MatsuJun.. janganlah ambik Aiba ambe..

wahhh... nampak macam best ceta nih..aigoooo... banyaknyee nak tengok.. nak tengok vampire Hurul lagi.. aigoo...

btw, Senpai - Aiba Masaki tu is one of the member of salah satu kumpulan tersohor Jepun, ARASHI. sekian terima kasih.

ashie023 said...

ahhaha..Shee..jangan lah bagi renungan membunuh untuk ambe..yelah yelah..amiklah balik aiba..ambe main2 je..kekeke

HuRuL_AiNi said...

ambe pun kurang kenal ngan aiba....hohoho

tapi iklan jap****abang jun kaname, aloha...bila nak date ngan ambe lagi ni...****hihihi, get bricked

okay2....urm....ambe mmg looking forward ngan My Girl...Untochable, nanti ambe usha....mcm best...hehe

mao inoue, shashiburi.....mana ko ni, lepas kawen ngan domyoji terus senyap ni...miahaha....nasib baik kuar filem baru...hoho

yup, senpai....untuk season baru ni ambe juga menanti drama Liar Game 2, Dog....(lupa pulak nama drama tu, police dog ke apa ntah) ngan gyne (ni pun x tau betul x eja...haha)

& senpai....sila la usha vampire boy ngan othros no inu...best bangat senpai :)